angell Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 (edited) Zdravím.Omlouvám se pokud zakládám nové téma ale nepodařilo se mi nic najít. Mám problém s vyhříváním zadního okna. El. do něj jde ale jen pokud odpojím jeden pol. Přerušená spirála není protože jsem naměřil odpor ale zdá se mi malí ale netuším kolik má pokud je ok. Napadlo mě jestli není chycené relé ale netuším jaké to je. Jedná se o p406 break st. model(2.0HDI 80kW 3/99). Díky moc za rady na co kouknout Edited February 23, 2016 by angell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 (edited) rele je v BSI pod volantom nevymenis ho len tak ako klasicke rele na ten pol napoj klasicku halogenovu ziarovku( 55 wat) jeden pin ziarovky na ten pol druhy pin ziarovky na kostru vozidla ak nezasvietii alebo bude svietit biedne mozes mat problem so zapalenym relatkom ako popsujes odpor spiraly ma byt maly obvod je isteny 40A poistkov cize tecu tade velke prudy preto spirala musi mat maly odpor Edited February 23, 2016 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angell Posted February 23, 2016 Author Share Posted February 23, 2016 BSI nemám mám ještě klasický relátka(poslední model před fc). Jsem elektrikář a plno věcí si řešim většinou sám ale tohle už mi hlava nebere. Relé je odzkoušené a je v pořádku. Jak jsem psal- jakmile odpojím jakýkoli drát na zadní okno(ať + nebo -) napětí naměřím 12V. Ale po připojení spadne na 0V. Napadlo mě jestli by nemohlo být něco se zrcátkama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 (edited) tak potom mas este klasicke elektronicke rele vyhrevu (rele zltej farby) najdes ho za poistkovou skrinkou no napetie ti spadne na nulu ked je rele opalene (alebo zaoxidovany spoj alebo kabel)lebo v momente ked ten konektor napojis na spiralu mas skrat a napetie ti stiahne a cez kontakt rele(alebo iny prechodak) uz nedokazu tiect potrebne ampere aby napetie udrzalo to mas stejne jak s tuskovou baterkov das ju do skratu a ked na nej budes meriat napetie tak nenamerias nic lebo ta baterka je meky zdroj a neudrzi napetie v skrate Edited February 23, 2016 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 (edited) kontrolka na pristrojovke ti svieti? a ledka na spinaci ohrevu tiez svieti? ked zapnes vyhrev? pokial ti svieti ledka v spinaci tak rele je naskocene lebo ta ledka je napojena paralelne ku spiralam ,problem tych starych relatiek je ze ohoria jeho piny v petici Edited February 23, 2016 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angell Posted February 23, 2016 Author Share Posted February 23, 2016 Kontrolka na spínači svítí. Odpoledne vyzkouším ten velký konektor pod opěrkou nohy v jakým je stavu. Patice i relé jsou jak nové tak si myslím že tam problém nebude. Ještě jsem si vzpoměl že mi na podzim jeden .... málem urazil levé zrcátko tak jestli se tam něco nestalo i když el. ovládání normálně funguje. Není někde po cestě ještě jiný konektor? Ve schématu jsem nic pořádně neobjevil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 (edited) no schema ukazuje len uzol kde dva spetaky a spirala okna a kontrolka v spinaci su spojene paralelne ak by v tom spetaku nieco bolo no neviem co ine ak len skrat kablik na kablik by sa mohol spojit no ale to by malo vyhodit poistku potom proste napoj ziarovku jak som pisal a potom napoj ziarovku blizko relatka ak tu blizsie ku relatku zasvieti a na konci nie tak problem bude vo vedeni a to je combi ci sedan? a ked zapinas ohrev pocujes cvaknut to rele ? inak bavime sa o tomto zltom rele (to vecsie) ? aby nedoslo k omylu a tiez dolezita poznamka ze vyhrev funguje len za chodu motora ale to urcite vies Edited February 23, 2016 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angell Posted February 23, 2016 Author Share Posted February 23, 2016 (edited) Tak podle fotky to mám jinak. To velké bílé s tím malím žlutým tam mám taky ale to velké žluté už ne a navíc mám vzadu dvě černé. Za chvíli to sem hodím. Jinak je to combi jak jsem psal v prvním příspěvku Edited February 23, 2016 by angell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 pri nastartovanom motore ked zapnes vyhrev pocujes cvaknut relatko? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angell Posted February 23, 2016 Author Share Posted February 23, 2016 pri nastartovanom motore ked zapnes vyhrev pocujes cvaknut relatko? ano jen nedokážu určit které nebo odkud to cvakne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 hod vin kod pozrem sa na SB jake rele tam mas a kde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angell Posted February 23, 2016 Author Share Posted February 23, 2016 VF38ERHZE80732719 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 (edited) no sb vravi ze to rele ma byt v patici tak jak na tej fotke (mojej) ale ty mas tu poziciu volnu neni tam ani petica sakra toto je nejaky medzityp uz to ma obd2 dia zasuvku no musis ho najst po zvuku to relatko ale sb vravi ze ma vypadat presne ako na mojej fotke to zlte velke a ma 5 vyvodou pinov mozno ho mas v poistkovke v motorovom priestore ktovie tam by som sa tiez pozrel Edited February 23, 2016 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 (edited) vyber poistkovu skrinku ci neni nieco za nou poistkovka je zaistena tym cervenym kolikom vlavo na poistkovke vidno to na fotke tvojej vytiahnes poistku(cerveny kolik) a poistkovku vytiahnes von aj s kabelovym zvezkom Edited February 23, 2016 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angell Posted February 23, 2016 Author Share Posted February 23, 2016 Asi to bude nějaký přechodový typ to už jsem zjistil dřív. Teť jsem se vrátil od auta a hlavu jsem měl vraženou až kdo ví kde ale relé jsem nenašel i když manželka zapínala opakovaně. Slyšel jsem ho ale netuším kde je Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 (edited) pisem ti este raz vyber poistkovu skrinku ci neni nieco za nou poistkovka je zaistena tym cervenym kolikom vlavo na poistkovke vidno to na fotke tvojej vytiahnes poistku(cerveny kolik) a poistkovku vytiahnes von aj s kabelovym zvezkom mam pocit ze to rele ja tam za poistkovkou nieco sa mi mari ked som mal este stary model zacinam si spominat raz som menil cyklovac na steraca a to bolo za poistkovkou zo spodu ho nebolo vidno a zda sa mi ze aj to velke zlte bolo pri nom Edited February 23, 2016 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angell Posted February 23, 2016 Author Share Posted February 23, 2016 kouknu psal jsem z mobilu a tam mi to neukázalo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 vytiahnes cerveny kolik z poistkovky a poistkovku posunies dolavva alebo doprava nepametam presne a ona vypadne a ostane visiet na kabloch a krasne tam dnu uz uvidis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angell Posted February 23, 2016 Author Share Posted February 23, 2016 Relé mám ale vypadá jako nové žádný opálený kontakty jak venku tak i pod krytem. A stejně tak i patice teda pokud je to ono Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angell Posted February 23, 2016 Author Share Posted February 23, 2016 Beru zpět- je to ono Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts