Jump to content

špatná lambda?

vitil

Recommended Posts

Dobrý den, mám Peugeot 206 1.4 55kw  ročník 1999.Zdá se mi že auto má snížený výkon.Pořád musím mít nohu skoro k podlaze.Zkusil jsem odpojit lambda sondu a asi 10 minut to jelo mnohem lépe.Ale potom přestalo auto jet.když jsem dal plyn tak to naopak otáčky snížilo a vůbec to nejelo..Takže jsem dojel na spojce na parkoviště a zapojil zpět lambdu a dobré...je možné že je špatná lambda a proto je ten výkon snížený?Že by dávala špatné údaje? Děkuji za odpovědi.

Lambda sonda funguje jen na volnoběh nebo při stálých otáčkách, nestíhá to tak rychle vyhodnotit, ale něco vyhodnotí. Viděl bych to třeba na špatnou váhu vzduchu. Podle ní normálně řídí směs, ta ti teď odešla a spadlo to do nouzového režimu a jede podle toho co vyhodnotí lambda sonda, či co ukáže čidlo škrtící klapky. A když si odpojil lambdu, tak už vůbec neměla podle čeho jet, proto to zhoršení. Chybu bych hledal někde jinde.

Teoreticky by tohle mohla být váha vzduchu (označená červeně), musí mít 3 piny, ten konektor. Neviděl jsem ještě toto sání, kde to přesně má.. Jinak teoreticky by to taky mohlo být čidlo na klapce (označeno modře, to zelený je motorek na volnoběh). Pokud máš doma kontaktol (sprej na očištění kontaktů), tak bych to zkusil, ještě prostříknout.

Vzadu krokáč, ve předu čidlo krokáče ;) 

Benzin NEMÁ váhu vzduchu. Má pouze MAP senzor, který je z druhé strany sání..

btw.. to co máš vyfocený je takle odpojený? Ta hadice pod klapkou má být na klapce...

Vzadu krokáč, ve předu čidlo krokáče ;)

Benzin NEMÁ váhu vzduchu. Má pouze MAP senzor, který je z druhé strany sání..

btw.. to co máš vyfocený je takle odpojený? Ta hadice pod klapkou má být na klapce...

To jsem jen odpojil a vyfotil takhle..Jinak je to napojené