Jump to content

Recommended Posts

Ahoj,

rád bych požádal přítomné odborníky o radu.

Již nějaký ten týden cítím, že můj P407SW (2.0Hdi) hůře táhne do kopce. Doposud bylo vše OK (FAPoff v Bystřice - vše doposud OK). Nicméně včera se mi při jízdě ukázalo Speed system control faulty, ESP/ASR faulty, Depollution system faulty a začla svítit kontrolka motoru na palubní desce. Po vypnutí a zapnutí motoru již svítila pouze hláška Depollution system faulty s kontrolkou na palubní desce a po dalším vypnutí a zapnutí motoru nesvítila ani ta. Doma jsem auto napíchl na dia a objevily se dvě chybové hlášky – P0402 trvalá závada okruh EGR – měřená dodávka vzduchu je nižší než povolená + U1208 přechodná závada chyba ESP. Připojuji screen k chybě P0402.

Chci se zeptat, mám to chápat jako chybu EGR ventilu a ten vyměnit? Má cenu jej vůbec nechat vyčistit a nekupovat nový? Nebo může být chyba i jinde, když mi současně vyskočilo více hlášek?

Děkuji mockrát za odpovědi!

Vašek

post-18357-0-05603700-1456136193_thumb.j

• 5 years later...

Bezva. Řeším přesně to samé-na milimetr stejné chybové hlášky. Jen je to Citroen C5 2,2 hdi biturbo. Vypadá to na nějaký problém s EGR. Skočí to tam vždy buď při volnoběhu nebo brždění motorem. Nikdy při akceleraci.

Edited by Černokněžník
Upřesnit