Bystričan Ivan Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 Ahojte peugeoťáci, chcem sa vás, ak niekto vie, spýtať či už niekto montoval do nášho autobusu P807 stropný DVD prehrávač, ak áno poprosím návod na montáž. mám totiž 3 vnúčence a chodíme niekedy na dlhšie výlety, tak ich chcem trochu zabaviť za jazdy, aj niekedy skludniť. Dík Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vena garážmistr Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 (edited) Ahoj, v mojí 807 byl už namontovaný když jsem ji kupoval. Měl jsem v merku dvě skoro stejné za podobné peníze, nakonec vyhrála tahle s DVD pod střechou. Byl to jeden z důvodů ale ne ten hlavní. Ale proč to píšu nevím jak velké máš vnoučata aby DVD využily. Dcera má dnes skoro 11 roků a za tu dobu co jezdí se mnou 807 ( 807 mám cca 2,5 roku) tak to měla puštěné jednou možná dvakrát protože raději sedá vepředu a sleduje provoz. Vozívám ještě synovce skoro 3 roky a ten sedává ve druhé řadě uprostřed aby měl výhled a když jedem někam dál tak cestou tam je " živý" a kouká kde jede jaké auto atd. Na zpáteční cestě mu stačí si sednout do auta a křičí strejdo lehátko a za 5 km chrní jak mimino a vydrží spát celou cestu. Takže pro něj to taky neužiju. A možná bych měl obavu když vozíš 3 vnoučata aby se dokázali domluvit co se bude pouštět. A druhá věc je že u mě by asi všechny tři na ten monitor neviděli ideálně. Odpoledne zkusím udělat nějakou fotku alespoň jak je umístěný ve voze aby jsi měl představu. PS. : Bývalá majitelka si DVD ale nemohla vynachválit ta měla v té době cca 3-5 letého rošťáka a ten prý sjížděl jednu pohádku za druhou. Edited February 21, 2016 by Vena garážmistr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavol Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 PS. : Bývalá majitelka si DVD ale nemohla vynachválit ta měla v té době cca 3-5 letého rošťáka a ten prý sjížděl jednu pohádku za druhou. tož kdybych chtěl prodat, tak to taky vychválím do nebes :-) naše holky maj obě svůj tablet, a v autě ho neměly v ruce snad ani jednou, i když doma jsou občas schopný koukat třeba na Mášu skoro celej den ... ale to je individuální, když u někoho hraje televize od rána do večera, tak ji chce mít všude, my TV ani nemáme každopádně nechme výchovu stranou, mojí pointou je, zda se skutečně nudíš a nevíš co s penězma natolik, že se ti chce pouštět se do takovéhoto podniku, instalovat do auta jednoúčelovej stroj, místo toho nechat děcka koukat na "placce" nebo noťasu (podle toho, co maj, a jestli nemaj, tak koupit z pár šupů) druhá věc je, pokud bys plánoval jim to pouštět nahlas, no, rozmyslel ses, jestli tě to za volantem nebude rušit? - za sebe třeba vím, že mi filmy vadí, nedokážu to brát jako kulisu jako hudbu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sawoy Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 Souhlas s Kavol .... je to krátkodobá jednorázová a užitku relativně nepřiměřená investice. Řešil jsem to před čtyřmi lety pro svá tehdy sedmiletá dvojčata ... koupil jsem na ebay dva přenosné DVD přehdávače cca za 40 éček kus .... každé sluchátka a držáky na hlavové opěrky předních sedadel aby neměly za jízdy vyklopené stolky a bylo vymalováno za tři tisíce komplet. První cestu do Itálie je to přestalo bavit před Budějovicema, pak usnuly (jezdím na noc) a poránu už čučely na Alpy atd. To léto na tom ještě po kempech v CZ smažily nějaký hry co se hrávaly na PC ještě když nebyly mobily a občas doma dývko .... a teď se to nejmíň tři roky někde válí. Jiný věk, jiné zájmy ... youtube, knížky, přijde chat. Nejsem tak "ortodoxní" abychom TV neměli vůbec, ale držím to v rozumných mezích jak časově tak obsahem stejně jako web .... ale za mě je stropní DVD vyhozený peníz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vena garážmistr Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 (edited) Říkám že to nebyl jediný důvod proč jsem se rozhodnul pro auto kde už DVD bylo. Ale tak nějak jsem si s myšlenkou to do příštího auta namontovat pohrával ještě když jsem měl berlingo. Takže jsem zhruba měl obrázek jak velká investice to může být a když jsem viděl že to v autě je tak jsem si řekl že proč ne aspoň si tu investici nebudu muset zdůvodňovat a že když by to nemělo onen efekt tak aspoň nebudu nasr... že to stálo dost peněz. S tím že by to hrálo a mě to při jízdě rušilo problém nemám, tak ono taky jsem z práce zvyklí na spoustu kraválu a jiných zvuků z prostoru pro cestující. Ale co mě teda trochu vadilo když to párkrát v autě hrálo tak to jak se vyklopí ten monitor tak si odstavíš z provozu vnitřní zrcátka jak hlavní tak vypouklé dětské. Nepotřebuju zrcátko abych sledoval provoz za sebou k tomu mi stačí vnější ale rázem jsem ztratil přehled o tom co malá vzadu dělá to je další věc kterou je potřeba zvážit a hlavně když vzadu vozíš těch smradů více známe to jak se začnou nudit začnou vymýšlet ptákoviny takže potřebuješ alespoň minimální přehled o tom co ty zbojníci vzadu vyvádí. Někde jsem viděl návod podle kterého jsem to chtěl tehdy dělat ale teď ho nemůžu najít. Edited February 21, 2016 by Vena garážmistr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 ja mel tablet upevneny do drzaku vepredu (Evasion)pohled v pohode z druhe radykamos v C4 to ma udelany ve strese v miste vystuhy - pomoci MDF desky udelan adapter ocalounen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusan2 Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 Tak ste mu tu veľmi pekne poradili ako to namontovať :) Ja som DVD montoval do predchodcu 807 a neľutujem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 rada jak to namontovat -jedina pokud to nikdy nedelal at to necha profikum co se tim zivi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusan2 Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 Myslím že to môže zvládnuť aj začiatočník keď som to zvládol ja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vena garážmistr Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 (edited) Tady máš pár fotek mobilem pro představu. jo a ještě jsem si vzpomněl na takovou prkotinu asi dvakrát už jsem se o to praštil do hlavy. Jo a to moje zařízení má svoji mechaniku a zvuk to hraje z repro od rádia jen se musí radio naladit na uloženou frekvenci. Edited February 21, 2016 by Vena garážmistr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmartinkovic Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 Niekde tu bol aj navod,alebo pozri v Urob si sam.tam som nieco dake videl. Pod spokujazdcovu sedacku daval jednotku,popod kobercek natahal kable k monitorom. Ale dnes staci iba napajanie a jednotky uz kupis akekolkvek.na opierku,na strop,podla rozpoctu. Na moj nazor je to zbytocne vyhodene peniaze,mensie deti skoro vzdy spia,mal som maleho brata,auto preslo 200m a uz bol tvrdy. V niektorych, co mali velky displej na palubovke sa dalo odblokovat video aj za jazdy,ale nie vzdy vidno na monitor z kazdej sedacky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lihous Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 (edited) Jenom mala bezppredmetna poznamka - pri montazi pamatujte ze takova obrazovka / dvd neco vazi a pri pripadne "rane" muze docela neprijemne prekvapit kazdeho coby posadku daneho auta A pokud bude vetsi coz je asi podminka tak aby moc neprekazela vnitrnimu zp.zrcatku Ale dnes by se video stavelo na platforme tabletu a nejakeho wifi bodu - klasika je uz vice mene minulost jedine plus jsou ceny a nezajem nenechavcu ale velke minus ze ne vse se da na podobnem pote bez uprav prehrat - osobni zkusenost.Beru stazene veci.A napadu obrazovek do operky hlav je taky docela problem protoze malo ktera ma nejakou homolodaci. http://blog.qualitymobilevideo.com/overhead-flip-down-monitor-installation-instructions/ http://www.autohificlub.cz/forum/9-autohifi/478322-jak-se-montuje-stropni-monitor Ale na druhou stranu i koukani na klasickou tv /DVB-T za jizdy neni spatne - pro ostatni krom ridice.Zvuk jde resit sluchatkama neni to ideal ale i IR jdou pro dany ucel a ridic ma klid nebo muze poslouchat radio ....Nas komplet video prislo na cca 5tis ??? A mame dvd/dvb-t jeden velky monitor a jeden mensi a troje sluchatka ..... ale nemame autobus Fotka je od kolegu z OPEL fora konkretne kamose co podobne realizoval. Edited February 21, 2016 by Lihous Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusan2 Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 http://www.peugeot-club.com/topic/39301-montaz-dvd-na-strop-p-807/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor Who Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 Montoval jsem to do busu taky. Nejdřív prskala manželka, ale teď už to toleruje. Dětem tam prostě něco vyberem, pustíme a je klid. Ale doporučuji nepouštět Shreka, když oslík spustí to svoje "už tam budem" tak to stojí za to. Jinak děti 9, 7 a 4 roky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 (edited) ahoj, nekupuj to-- je to možný důvod k rozbití okna, krádeži atd., navíc jednoúčelový , dnes se to dá řešit tabletem, přenosným DVD přehrávačem... Edited February 21, 2016 by ozzy56 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor Who Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 Jo, dneska bych to možná taky řešil jinak. Já volil buď stropní DVD nebo jsem hledal stropní sklopnej monitor s VGA vstupem. No na to DVD jsem narazil za rozumný peníze, tak to bylo jasný. Jinak kdyby byl monitor, tak pod sedačku řidiče by přišel vrak notebooku (nemá víko s LCD, jinak chodí). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vena garážmistr Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 nechtěl bych to, je to možný důvod k rozbití okna, krádeži atd., navíc jednoúčelový , dnes se to dá řešit tabletem, DVD přehrávačem... Myslím si že tak velký důvod k rozbití okna to není, zvenčí to přes zadní zatmavená okna není v zavřeném stavu moc vidět a nepředpokládá se že by někdo nechával monitor vyklopený při parkování. Pravdou je že pokud bych dnes uvažoval o něčem podobném asi bych to taky řešil tabletem nebo přenosným DVD přehrávačem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bystričan Ivan Posted February 22, 2016 Author Share Posted February 22, 2016 Prosím ťa Doctor Who nemáš nejaké fotky z montáže, prípadne návod na montáž s fotkami od výrobcu, lebo ja som taký typ, že to musím vidieť, aby som mal predstavu. Dík, moje vnúčence majú 2, 6 a 8 rokov a ďalšie ešte hádam pribudnú ( tieto sú len od najstaršieho syna, ešte mám dve dospelé deti ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
btl.a Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 Před pár lety jsem stropní telku montoval a našel jsem ještě fotky... http://btla.rajce.idnes.cz/Montaz_televize/ Do dnes používáno a i když už dcera hodně povyrostla, tak na filmy na dlouhých trasách kouká :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielvanya Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 mi sme si dali Ipad tablet do puzdra a s puzdrom to napasujeme medzi dve predne sedadlá. Dcera sedi v zadu uprostred, Ipad ma pred ocami presne nastavenu takze zabava na dlhe cesty je zabezpecená......netreba ziadne dvd, len 10 palcovy tablet. Ak chcete návod tak vam poslem fotky rad :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts