Jump to content

Rádio a příjem signálu

luxhajek

Recommended Posts

Ahoj všem. Zajímal by mě váš názor na kvalitu signálu a vůbec spokojenost v čistotě zvuku při hraní FM stanic.To je pro mne jediné zklamání na tomto báječném autě :D . Když se dostanu do míst s mírně horším signálem( podle signalizace jen o jeden stupeň horší než plný), z rádia vystupují nepravidelné,nepříjemné šumící výšky. To nemluvím o kvalitě s malým signálem, kde se rádio stává neposlouchatelné. Můj předchozí vůz Hyundai i30 byl v tomto ohledu o řadu lepší a to porovnávám kvalitu zvuku na stejné trase. Předpokládal bych u 5 let novějšího vozu budu řešit, že auto hraje hůře než jeho předchůdce. 

:bojim

• 3 weeks later...

Ahoj nemám problém, práve som spokojný a rýchlosťou automatického vyhľadávania staníc pri slabšom signále. Ak Ti to bude blbnúť, skús vymeniť anténu,ak nie, daj to pozrieť v servise. 

• 2 weeks later...

Mám úplně stejné zkušenosti s rádiem (3008,základní typ). Od počátku to nebyla žádná sláva, teď je to ještě horší. Dal jsem delší anténu a nepomohlo to. Špatný příjem se ale vyskytuje nepravidelně. Nejvíce to testuji na Radiožurnálu. V rovinatém terénu, kde to šumí, hraje staré kazetové rádio s metrovou anténou v 206 v pohodě. Nebo jedu z K. Varů, hraje to krásně celou cestu, včetně tunelů na obchvatu Prahy, vyjedu směr Brno a je to hrůza. Neposlouchatelné škrčení a pískání. Nevím nevím, co to dělá. Jestli rádio nebo anténní zesilovač. Údajně se taky snižoval výkon vysílačů, dle nařízení EU.

• 5 years later...

Zdravím ve spolek, oživím toto vlákno. Stalo se mi, že rádio úplně přestalo přijímat rádio. Respektive když přijedu do města, tak jednu, nebo dvě stanice naladím. Ale jakmile vyjedu kamkoliv jinam tak nechytím nic. Koupil jsem nový originál prut a bez rozdílu. Je tam někde třeba nějaký zesilovač signálu, do kterého mohla zatéct voda? Nebo odešlo rádio jako takové? Všechny ostatní funkce jsou ok