Jump to content

Mrtvá baterie u notebooku?

enikybeniky

Recommended Posts

Zdravím,

u mého ca. 2,5 roku starého Lenovo Z500 zničeho nic přestala dobíjet baterie. Po startu systému ukazatel stavu baterie chvíli jede jako při nabíjení, ale po chvilce přestane.

Když odpojím kabel, počítač se vypne, i když ukazatel indikuje nabíjení a 22 % baterie (prý 3 minuty do úplného nabití, což bude blbost).

Zkusil jsem postup podle http://pcworld.cz/hardware/tip-co-delat-kdyz-se-nedobiji-baterie-u-notebooku-16965 - stále žádná změna. Takže baterie pápá?

Tak se mi povedlo podle návodu na youtube vymontovat baterii, to by člověk neřekl, kolik šroubků je po cestě. :D Tak vezmu z Aukra kompatibilní novou, sice má menší kapacitu, ale aspoň nějaká tam bude, za 12 stovek...

Edit: Tak na azbaterie.cz dokonce za 880,-, tak jdu do toho. P.S.: Rozborku a sborku to přežilo :D

Edited by enikybeniky

2 a půl roku,to moc nevydržela,když jsem měl nový notebook,tak s občas napojeným kabelem,vydržela skoro 4 roky,pak jsem kupoval fungl novou,tenkrát ještě stála 2400kc,a tato koupená nová už moc nevydržela,necelé tři,od té doby už notebook leží ve skříni

odesláno z Lumie

Máme v práci několik NB HP a jsou starší víc jak 4 roky a baterie stále více jak 50%. Je to o stylu používaní. U nás uživatel pokud nepotřebuje nabíjet tak baterii vyndá než to zapne na nabíjení. Ale vím, že u dnešních pevných akumulátorů to už nejde-

to je ovšem věc názoru....

noteebook s novou baterkou třeba 5000Kč, prodává se na několikrát, trvá to než se prodá, vyšší poplatky aukru (jak za vystavení či provizi) - tu novou baterku to nezaplatí, stojí většinou 1200 a více peněz, takže bez baterky by dostal jen 3800 nebo i méně...

ten samý s hovno baterkou je pryč hned třeba za 4000 - prodaný hned, nižší poplatky, pro prodávajícího, baterku si pořeší kupující....

toto berte tak, že docela sleduji aukce a vidím, že se něco vystavuje stále dokola a něco hned zmizí

Já vím jak to myslíš, ale ono je spíš fakt že takový notebook neprodáš možná vůbec. Ale kupovat baterku je tak jako tak zbytečná investice, s tím souhlasím, protože prodej starého NB při dnešních cenách nových je fakt o ničem.

Tak mě napadla ještě jedna možnost. Ta vadná (nefunkční) baterie - jaký je to druh? NiCd, NiMh nebo jiná. Jde o to, že NiCd, pokud tedy není úplně zničená, se dá alespoň částečně oživit. V praxi jsem tohle dělal u starých mobilů, ale třeba také u aku vrtaček.

Těžko říct. Ten jeho NTB může být tak 4-5 let starý a NiCd aku taky nevyšuměly ze dne na den. Na druhou stranu to není zase žádná "Šlupka" při uvedení na trh se jeho cena pohybovala od 18.000 do 22.000,- Kč a co do výkonu je vybaven docela slušně.

Ono ani tak neide o tie monočlánky ako o tú elektroniku,ktorá to riadi.Jednoducho si pamätá koľkokrát a na akú kapacitu bola batéria nabíjaná a povie si a dosť,stačilo.Mal som pár batérií rozobratých - nefunkčných. A každý monočlánok v pohode použiteľný na iné účely. 21W žiarovka svietila pár hodín na "3 nenabité články v sérii 11,1V "