enikybeniky Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 Zdravím, u mého ca. 2,5 roku starého Lenovo Z500 zničeho nic přestala dobíjet baterie. Po startu systému ukazatel stavu baterie chvíli jede jako při nabíjení, ale po chvilce přestane. Když odpojím kabel, počítač se vypne, i když ukazatel indikuje nabíjení a 22 % baterie (prý 3 minuty do úplného nabití, což bude blbost). Zkusil jsem postup podle http://pcworld.cz/hardware/tip-co-delat-kdyz-se-nedobiji-baterie-u-notebooku-16965 - stále žádná změna. Takže baterie pápá? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MJSytic Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 To ti vydržela ještě docela dlouho Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enikybeniky Posted February 15, 2016 Author Share Posted February 15, 2016 No, většinou jsem jel připojenej na kabel a nastaveno optimální životnost baterie. Píše to zdraví "dobrá", ale asi ne.... Hmm, to nejsem rád, ale co se dá dělat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enikybeniky Posted February 16, 2016 Author Share Posted February 16, 2016 (edited) Tak se mi povedlo podle návodu na youtube vymontovat baterii, to by člověk neřekl, kolik šroubků je po cestě. Tak vezmu z Aukra kompatibilní novou, sice má menší kapacitu, ale aspoň nějaká tam bude, za 12 stovek... Edit: Tak na azbaterie.cz dokonce za 880,-, tak jdu do toho. P.S.: Rozborku a sborku to přežilo Edited February 16, 2016 by enikybeniky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrantaCV Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Zkusil bych tohle: http://bateria-slany-cz.trade.cz/repase-baterii Cenově to vychází jako originál, ale má to jednu výhodu - mám jistotu,že se neválela dva roky někde ve skladu a půlku životnosti si odbyla na cestě od výrobce k zákazníkovi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vendelinek Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 2 a půl roku,to moc nevydržela,když jsem měl nový notebook,tak s občas napojeným kabelem,vydržela skoro 4 roky,pak jsem kupoval fungl novou,tenkrát ještě stála 2400kc,a tato koupená nová už moc nevydržela,necelé tři,od té doby už notebook leží ve skříni odesláno z Lumie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enikybeniky Posted February 16, 2016 Author Share Posted February 16, 2016 No, neudělám nic, nová objednaná, tak uvidíme. Moc jsem ten noťas nepoužíval a celkem bez varování tohle. Prostě se nechce dobíjet. Předtím normálně jela... Odesláno z mého LG-D855 pomocí Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ajdamek Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Se mi vcera stalo to samy, notas starej 4,5 roku, celou dobu jel nonstop jako server. Pred mesicem jsem ho nahradil, ukazoval 2 hodiny vydrz pri nabiti, vcera jsem ho potreboval pouzit a nic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vendelinek Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 oni ty originál baterie asi vydrží podstatně víc,než ty nový když se vyměňují to bude to samé jako u mobilů odesláno z Lumie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MotoMoto Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 Máme v práci několik NB HP a jsou starší víc jak 4 roky a baterie stále více jak 50%. Je to o stylu používaní. U nás uživatel pokud nepotřebuje nabíjet tak baterii vyndá než to zapne na nabíjení. Ale vím, že u dnešních pevných akumulátorů to už nejde- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enikybeniky Posted February 17, 2016 Author Share Posted February 17, 2016 Právě, já kvůli vyndání baterie musel rozebrat pomalu půlku notebooku. Chci tam funkční baterii už jenom z důvodu, že bych chtěl třeba nový stroj a bude se mi asi lépe prodávat jako plně funkční notebook než jako malý stolní počítač. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
punkac Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 Hmm, tak si vrazil peníze do notebooku, o kterém si myslíš, ze se bude lépe prodávat? No nevím, není lepší tuto výměnu nechat na novém majiteli? Asi jako rozvody u auta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enikybeniky Posted February 17, 2016 Author Share Posted February 17, 2016 Já si to nemyslím, no. Chci prodávat plně funkční věc, což mi notebook bez baterie nepřijde. Odesláno z mého LG-D855 pomocí Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MotoMoto Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Já to celkem chápu, prodávat funkční a nebo nefunkční věc je něco jiného než prodávat nevymalovaný byt, který si nový majitel vymaluje podle svých představ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
punkac Posted February 19, 2016 Share Posted February 19, 2016 to je ovšem věc názoru.... noteebook s novou baterkou třeba 5000Kč, prodává se na několikrát, trvá to než se prodá, vyšší poplatky aukru (jak za vystavení či provizi) - tu novou baterku to nezaplatí, stojí většinou 1200 a více peněz, takže bez baterky by dostal jen 3800 nebo i méně... ten samý s hovno baterkou je pryč hned třeba za 4000 - prodaný hned, nižší poplatky, pro prodávajícího, baterku si pořeší kupující.... toto berte tak, že docela sleduji aukce a vidím, že se něco vystavuje stále dokola a něco hned zmizí Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MotoMoto Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 Já vím jak to myslíš, ale ono je spíš fakt že takový notebook neprodáš možná vůbec. Ale kupovat baterku je tak jako tak zbytečná investice, s tím souhlasím, protože prodej starého NB při dnešních cenách nových je fakt o ničem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrantaCV Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 Tak mě napadla ještě jedna možnost. Ta vadná (nefunkční) baterie - jaký je to druh? NiCd, NiMh nebo jiná. Jde o to, že NiCd, pokud tedy není úplně zničená, se dá alespoň částečně oživit. V praxi jsem tohle dělal u starých mobilů, ale třeba také u aku vrtaček. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MotoMoto Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 NiCd to určitě nebude, ty už nejsou v prodeji víc jak deset let. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrantaCV Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 Těžko říct. Ten jeho NTB může být tak 4-5 let starý a NiCd aku taky nevyšuměly ze dne na den. Na druhou stranu to není zase žádná "Šlupka" při uvedení na trh se jeho cena pohybovala od 18.000 do 22.000,- Kč a co do výkonu je vybaven docela slušně. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferinko2 Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 Ono ani tak neide o tie monočlánky ako o tú elektroniku,ktorá to riadi.Jednoducho si pamätá koľkokrát a na akú kapacitu bola batéria nabíjaná a povie si a dosť,stačilo.Mal som pár batérií rozobratých - nefunkčných. A každý monočlánok v pohode použiteľný na iné účely. 21W žiarovka svietila pár hodín na "3 nenabité články v sérii 11,1V " Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts