Jump to content

Elektrika v 807.

Wensdy

Recommended Posts

Ahoj.

Nemá prosím někdo z vás přístup ke schématům elektriky v 807? Nějak mi zlobí přepínání dálkových světel které se samo od sebe někdy vypínají a ventilátory mi jdou také jen někdy. Rád bych se v tom zorientoval a pochopil jak je to dělané a zapojené a pak případně pokusil opravit (jsem elektrikář slaboproudař).

Případně jestli by mi někdo mohl trochu vysvětlit jaká se používá komunikace, atd.

Klidně může být přes SZ

P807 2.0HDi 79kW

VIN: případně zašlu SZ

Díky předem za ochotu.

Ahoj.

Nemá prosím někdo z vás přístup ke schématům elektriky v 807? Nějak mi zlobí přepínání dálkových světel které se samo od sebe někdy vypínají a ventilátory mi jdou také jen někdy. Rád bych se v tom zorientoval a pochopil jak je to dělané a zapojené a pak případně pokusil opravit (jsem elektrikář slaboproudař).

Případně jestli by mi někdo mohl trochu vysvětlit jaká se používá komunikace, atd.

Klidně může být přes SZ

P807 2.0HDi 79kW

VIN: případně zašlu SZ

Díky předem za ochotu.

Tak ne že bych chtěl strašit, ale vidím to na COM2000 což je celý ten komplet páčky světel a stěračů za volantem...Dají se koupit jen i ty páčky, ale horší výměna. Jinak schema není potřeba, musel by jsi to rozebrat a je tam pár plíšků a kontaktů které se buď prodřou ale většinou prach a podobné udělá své. Já vyměnil celý komplet. Zatím mám klid. Jinak schema se dá sehnat.  

Komplet páčky pod volantem ale neřeší ventilátor a ovladače pro něj, řekl bych. Mám trochu podezření že je právě někde závada v komunikaci o které právě nic nevím a ani kudy vede z jednotlivých modulů do počítače, případně na jakej kontakt ve kterým konektoru, atd.

Proto se pídim po schématech a nějakém polopatickém vysvětlení co jak funguje a kam co vede. Nerad bych kupoval komplet páčky které určitě nebudou laciné a on to byl potom někde po cestě zoxidovanej kontakt v konektoru.

Mě světla taky zlobí podobným způsobem. Pootočením přepnu na dálkový a oni třeba po 5ti vteřinách přepnou samy zpět na potkávací. Ale většinou na druhý pokus už je klid.

Ventilátory zlobí které? Hlavní či pomocné?

Topení je jedna věc a světla druhá. U světel bych to viděl na tu páčku, je to velice častá závada, Topení už také někdo řešil, co si pamatuji měli rozdělaný dole u motorku. Zkusím dohledat.

Dole u motorku bych problém neviděl i když netvrdím že tam nějaký být nemůže. Ten problém s ventilátorama se projevuje tak, že někdy musím pootáčet kolečkem rychlosti foukání, někdy se to rozjede a někdy ne. Když dám ráno rozmrazit přední sklo tím tlačítkem co zapne ventilátory na nejvažší otáčky, klimu a vyhřejvání zadního okna, tak to taky někdy vypne samo po chvíli. Takže bych to spíše asi viděl na nějakou sumární chybu v komunikaci.

Mě světla taky zlobí podobným způsobem. Pootočením přepnu na dálkový a oni třeba po 5ti vteřinách přepnou samy zpět na potkávací. Ale většinou na druhý pokus už je klid.

Ventilátory zlobí které? Hlavní či pomocné?

Mně to vypne ta dálkový někdy třeba i šestkrát za sebou než to potom už drží. Je to spíše věc náhody.

Ventilátory mám jen ty hlavní, pomocné nemám. Moje auto je taková nějaká sociální edice - výbava kde je všeho minimum :-)

Mně to vypne ta dálkový někdy třeba i šestkrát za sebou než to potom už drží. Je to spíše věc náhody.

jo, to jsem včera večer za deště, tma jak v pytli a potkávačky skrz kapky nikam nedosvítily, myslel, že snad tu páčku vzteky urvu ... obdobně mi zhasínaj i mlhovky, a ještě mám opačnej problém, že mi naopak světla nedržej zhasnutý (podle návodu se má dát nějak tlačítkem zapnout/vypnout automat, ale to funguje jen na to, že se mi rozsvítí na nule, nikdy ne naopak)

pokud to vyřešíš a podělíš se, jak na to, budeme tě chválit velkou chválou ;-)

Světla řešte výměnou páčky nebo celého COM2000 a bude klid, nevím proč, ale je to nekonečná závada u Peugeotů snad všech řad s těmito moduly a páčkami. Na e.bay jsem našel dokonce jen páčky nebo díly do nich Jinak ventilátory mají jednotky i v A sloupcích dole a tam prý také vznikají problémy, ale jak píše Wensdy spíše to vypadá na ovládací modul klimatizace s ventilátory. Kouknul bych na konektory a kabely zda jsou OK.

No rada na nic...z 90% je problem pouze v páčce!!! Po netu se asi na 100% neporadí, neviděl jsem ještě jak vypadá ta co tu kolega píše a tak že radíme od klávesnice...vždy to bude rada na nic...když nemáš reálnou věc v ruce. V páčce na světla odcházejí kontakty a přepínání, je tam čep na dálková světla a ten bývá ulomený nebo omletý. Já jsem jen psal, že jsem vyměnil celý COM2000 a pokud koupíš  nový ano je drahý jako prase ale dá se sehnat v dobrém stavu za podstatně jinou cenu. Zajisté že je to zajíc v pytli.

Nechci tu nic plevelit ale mám takovou divnou otázku.Po namontování denního svícení které je zapojeno tak jak má se mě občas stává toto.Nepravidelně v noci přepne z denního na potkávací,upozorňuji nemám páčku automatické rozsvicování světel.Čím to je? :myslim

Nechci tu nic plevelit ale mám takovou divnou otázku.Po namontování denního svícení které je zapojeno tak jak má se mě občas stává toto.Nepravidelně v noci přepne z denního na potkávací,upozorňuji nemám páčku automatické rozsvicování světel.Čím to je? :myslim

ferinko2 má věcnou otázku...:-) Tedy čidlo na čelním skle na svícení tedy nemáš? Řekl bych, že se to tam s něčím elektricky "pere"