Pe.Tr Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Řeším proč když prdne žárovka v terarku, je to ta denni svetlo, vpodstate 100wattovka tak mi to vyrazi pojistky. Coz se deje cca po 4 mesicich co ty zarovky vydrzi. Mam ji v porcelanove objimce a klasicka flexi snura. Zapojeno do casovacich hodin stejne jako nocni svetlo ale u te to nedela. Je mozne ze je to tim ze je to zarovka za 200 a ne za 900 jak mi furt nabizej v kramech? Nebo ze by byli vyhrate draty v te flexi snure? Dik za napady a postrehy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest minimaxa Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Je to fuk co praskne za zarovku. Kdyz praskne tak nesikovne, ze jde natvrdo do zkratu, tak to proste vyhodi jistic. Kdyz jsem doma mel jeste zarovky, tak mi obcas vyhodila i hlavni 3x25A jistic. Neni to nic neobvykleho. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferinko2 Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Aj u nás sa to stáva bežne....ističe sú citlivejšie ako klasické tavné poistky. A meniť ističe za "C"-čkové asi nemá význam.A tiež nie som si istý či by to pomohlo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
valenta.ivan Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Práve dnes som menil žiarovku v prenosnej lampe (padla na zem ) a tiež vypadol v elektro skrine 3x25A hlavný istič.Tak ako píše v predošlom príspevku je to normálny stav pri priamom skrate . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Neřeš. Horší je, když je tam stmívač a odejde triak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vendelinek Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 (edited) občas mi to dělá žárovka v digestoři,mám tam malé žárovky takový svíčky,jednou za půl roku vyměňuji obě dvě,nejdřív bouchne jedna,tak tji nechám až když prdne druhá,vyměňuju obě najednou,nejvíc mě .....,že musím ven z bytu na chodbu dojit zapnout hlavní jistič odesláno z Lumie Já vím, že Ti to vadí hodně, ale i tak jsem Ti ten výraz upravil Péťa Edited February 12, 2016 by Péťa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veverka Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Na chodbu, jo? No to je štreka! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vendelinek Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 no,většinou jako naschvál se to stává,když už je šero nebo dokonce tma a musí se svítit,takže po tmě hledat baterku a pak ven k pojistkám odesláno z Lumie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Almanil Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Nebude to tím, že žárovky co nesvítí, ani nepraskají? Mně to zase často dělá lustr v ložnici. Tak jsem si zrovna dneska dokoupil za 11 korun žárovku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veverka Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Za 11 korun? To musí být "tepelný zářič", ne?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Určitě to bude zdroj tepla, nikoliv světla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Almanil Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Samozřejmě, žárovka měla být v uvozovkách. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Stark Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 Tohle se mi dělo skoro co 3 měsíce v předsíni, no nasral jsem se, v akci zakoupil v alze LEDKU a ta drží více jak rok, "zatím". Klasická žárovka když prdne tak v pohodě může a nemusí vyhodit jistič 25A. Obyčejné žárovky jsou jednoduchá záležitost a ve finále ji tam vyměníš třeba 3x za rok a přitom bys za tu cenu měl jednu kvalitní LEDku, která vydrží třeba i déle jak rok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pe.Tr Posted February 13, 2016 Author Share Posted February 13, 2016 ja tam ledku dat nemuzu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepito Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 Petře,buď rád,že Ti to vyhodí jistič.Je to lepší,než kdyby Ti od zkratu vyhořel dům. Můj Kuba má terárko s agamou,ale žárovku Exo Terra Reptile UVB 150 25 W má napojenou pevným kabelem,tak jestli Ti to nedělá ta dvoulinka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pe.Tr Posted February 13, 2016 Author Share Posted February 13, 2016 co myslis tim pevnym dratem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepito Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 (edited) Kabel CYKY to znamená tvrdé vodiče v černé pevné izolaci Edited February 13, 2016 by Pepito Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pe.Tr Posted February 13, 2016 Author Share Posted February 13, 2016 to je ale tri vodic ne? mrknu na to dik , to by dost vysvetlovalo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepito Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 Existují i dvoužilové Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
punkac Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 Pepito promiň, ale nemystifikuj s kabelem cyky. Vlákno žárovky prostě a jednoduše prasklo do zkratu a kvůli tomu vybavil jistič. Zrovinka to tvé řešení není zrovna košér! Kabel cyky nepatří na prodlužovák, není určen pro pohyblivý přívod Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts