Jump to content

Padání otáček

Míša 308

Recommended Posts

Ahoj všem,

Potřebuji radu. Každý den jezdím do prace stejnou trasou, v jednom úseku (mírný kopecek) jsem vždycky jezdila na 4 rychlostní stupeň, tak okolo 55 km/h, 1300 otáček a vše ok. Ted mam ale v tomto úseku problém a nevím proc. Dam tam za 4, 1300 otáček,rychlost na 4 rychlostní stupeň ještě dobra a najednou mi auto začne šíleně cukat, a otáčky mi jdou hned pod 1000,takže musím podřadit. Jak je to možné, když jsem dřív tu trasu takhle jezdila normálně a teď to už nejde a motor se dusí? Díky za rady.

Kdy byl měněný vzduchový filtr? Jinak 1300 ot/min je podtáčení a zvlášť do mírného kopce bych teda podřadil za 3 :myslim 1,6 HDI potřebuje alespoň těch 1500 ot/min. Teda alespoň ta naše to dává jasně najevo ;)

Ahoj Míšo, dle Tvé profilové fotky předpokládám, že máš model po faceliftu, tudiž 8-mi ventilový motor (1.6HDI 68 nebo 80kW), tento motor má tendenci k zanášení dříků ventilů a poté dochází k cukání motoru, já se s tím trápím již třetí zimu (v létě OK) https://www.peugeot-club.com/topic/71936-16hdi-trha-motorom-pocas-ustalenej-jazdy-pri-chladnom-motore/page-3#entry1648376

Edited by Maco82

Noo, sám nevím... prozatím se mi nepodařilo přijít na způsob jak cukání předejít (krom občasného túrování viz. návod na termické čištění motoru)... každopádně bych v Tvém případě jezdil ve vyšších otáčkach, tak nízké otáčky motor ničí, já se snažím nejít pod 1500ot. (spíše 1700ot. a výše) ;)