Jump to content

P607 2.7HDi - Chyba dobíjení

Jaroslav Pavlata

Recommended Posts

Zdravím,

mám problém se svou 607tkou, nastartuju, jedu pryč a po x kilometrech se mi rozsvítí chyba dobíjení, a záložní baterie co je vzadu v kufru se vybije do mrtě, ovšem chybu to nepíše ihned po startu, což se mi zdá divné, vždy ji to vypíše až to vyždíme baterii..

Teď jsem se dočetl že auto má 2 baterie, jednu hlavní někde v motorovém prostoru a záložní v kufru (o té vím). Jé možné, že třeba ta hlavní odešla? Měřil jsem dobíjení, ale pouze na té záložní baterii a tam mi to ukazovalo 12,5V.

Kde přesně se nachází ta hlavní baterie v motorovém prostoru? Mám zkusit změřit dobíjení přímo na ní, bude tam nějaký rozdíl mezi hlavní a tou záložní?

Jsem z toho trochu zmatený :D a nerad bych dával repasovat alternátor, když bude nakonec špatná baterie, nebo naopak..

Tak jsem dnes auto zavezl do servisu, hned na místě alternátor proměřili, nedobíjí, také se jim nezdál zvuk, který začne alternátor vydávat po sepnutí volnoběžky..jako by bylo "přidřené" ložisko, nebo něco se točilo na hřídeli, prostě takový kovový zvuk..

Do rozebírání se pustí nejspíš až v úterý, jelikož tam mají plno, takže jsem zvědav co bude..mám možnost alternátoru z bouraného auta za přijatelnou cenu, ovšem mám strach, aby taky nebyl před smrti..

no len volnobezka stoji cca 50 euro dalej ak na altiku bude spatny regulator  tiez nelacna polozka ,popripade nove kruzky ak su menitelne no repas lacny nebude 

takze sa musis rozhodnut sam ci jazdeny altik alebo repas povodneho ,repas vyjde dost 

Edited by krtek 2

Tak mi teď volali (divil jsem se že se do toho pustili už dneska :D ), je prý volnoběžka v háji, navrhovali levnou variantu za cca 1800,- a kvalitnější za 3 000,- rozhodli jsme se pro tu kvalitnější, jelikož ty levné často odcházejí..tak uvidíme až to dají dokupy :)

Edited by Jaroslav Pavlata