Jump to content

Vypínanie motora, problém s BSM

K610

Recommended Posts

Zdravím. Mám problém so 607 2.7 hdi, pravdepodobne niekde v elektrike. Pred týždňom začalo auto hlásiť chyby svetiel, najprv hmlovky, potom aj hlavné svetlá, pípalo to dookola, k tomu sa pridalo občasné trhanie motora práve vtedy keď vyhodilo na displeji chybu niektorého svetla. Večer keď som stál na mieste s naštartovaným motorom tak sa na displeji objavilo Chyba systému řízení motoru a k tomu výkričník v trojuholníku a motor sa po chvíli vypol a nedal sa už naštartovať, štartér točil, palivové čerpadlo nešlo. Skúsil som druhý krát naštartovať, vtedy už palivové čerpadlo bolo počuť že ide ale motor aj tak nenaskočil, pomohlo až odpojenie baterky a po pripojení sa podarilo naštartovať. Išiel som sa odviesť, po kilometri znova chyba systému řízení motoru, do toho chyba prevodovky a chyby asi všetkých svetiel ktoré auto hlási, auto išlo iba na voľnobehu a na plynový pedál vôbec nereagovalo, po vypnutí motora ostali svietiť svetlá a nedali sa vypnúť, bežali naplno vetráky, pomohlo až odpojenie baterky. V diagnostike bolo plno chýb (chyba komunikácie s rozvodnou jednotkou motora, chyba prednej a zadnej váhy vzduchu, chyba plynového pedálu poloha 1, poloha 2, chyby svetiel...) . Na ďalší deň sme vymenili BSMku, zdalo sa že problém je vyriešený, spravil som na tom asi 500-600km bez problémov a včera večer znova chyba systému řízení motoru, vyplo motor a nedalo sa naštartovať až kým som neodpojil baterku a znova ju nepripojil. Na diagnostike znova chyby svetiel, chyba predného a zadného EGR, chyby polohy plynového pedálu poloha 1,2 , chyby svetiel, chyba komunikácie s rozvodnou jednotkou motora. Chyby sa vymazali, išiel som sa odviesť, všetko sa správalo normálne a potom znova začalo dookola pípať nefunkčné hmlové svetlá, nefunkčné hlavné svetlá, všetky svetla v poriadku a takto dookola. Ešte doplním že tie problémy začali asi 200km potom ako sa v Peugeote vyberala palubná doska lebo bolo prasknuté tesnenie na kúrení. Nevie niekto kde by mohol byť problém, prípadne na čo sa zamerať? Nejaký skrat, prípadne problém s kostrou?

• 2 weeks later...