Jump to content

zámek 5 dveří

ricik13

Recommended Posts

Nezbude než vzít nějaký sprej a stříkat a lomcovat klíčem a zase stříkat a lomcovat klíčem do té doby než se ti to podaří rozchodit.

Jestli toto nepomůže,tak vyndat vložku zámku a namočit ji do nějakého oleje a zkoušet to samé.

mmartinkovic: a další klíč, a vložka je docela drahá.

ricik13:

- první otázka, zda ten klíč je od toho zámku, tedy zda kdysi fungoval

- zajeď před klíčařství, tam mají nějaký sprej, ať ho tam stříknou, anebo ať ti sprej prodají

- nebo vyndat zámek a dát do klíčařství na repas (montáž + 450 za repas + montáž zpět) - dají nové pružinky, stavítka

- nebo koupit na vrakáči vložku bez klíče za 100, nechat zrepasovat a přizpůsobit na svůj klíč v klíčařství a pak na jednu montáž vyměnit

Jestli je ten zámek fest zarostlý, tak ti žádný sprej nepomůže. Řešil jsem to na našem Berlingu, nešel ani zasunout klíč, jen tak do půlky. Spreje od WD40, Konkor až po speciální na uvolnění zámků nepomohli. Takže zámek ven, týden naložený v naftě, zkoušení o rozhýbání a .... nic.

Nakonec totální demontáž zámku, očištění od oxidace, rzi, soli a jiného bordelu, kompletní promazání a kompletace. Fest času jsem nad tím strávil, ale zámek maká. Sice ho nepoužívám, ale mám rád, když věci fungujou. Co když ho budu někdy potřebovat. Přikládám fotky.

Ono, když se to stane na všech zámcích na autě a pak bude nějaký problém s centrálem a nebudeš se moct dostat do auta, tak bude pozdě. Viz. klubák, který tady nedávno řešil, že se do svý P307 s nefunkčním DO a zámkama nemůže dostat.

post-27989-0-76495200-1455289725_thumb.j

post-27989-0-64651100-1455289748_thumb.j

post-27989-0-83502600-1455289774_thumb.j

post-27989-0-93413300-1455289848_thumb.j

post-27989-0-61628200-1455289873_thumb.j

Řešil jsem to na plechových Partnerech, kdy by porucha centrálu byla tragická - museli by vylomit dveře.

Zámek jde u aut asi od r.v. 09 snadno vymontovat - v rámu je přelepka a tam je jeden šroub torx. Takže zámek ven a klíčař ho opraví.

A pak jsem ho důkladně přelepil lepicí páskou proti vlhkosti a špíně. Až bude potřeba, tak se lepicí páska strhne.

Edited by P607Olda

Moc děkuji za rady,mám to stejně jako Butrus. Mám rád když věci fungují i když je denně nepotřebuji,ale co kdyby ? Zatím to zkouším řešit sprejem ale ani se nehne :-( takže bude asi muset ven a tak bych se rád zeptal jak vložku zámku na zadních dveřích u kombi vyndat ?? děkuji