ricik13 Posted February 10, 2016 Share Posted February 10, 2016 Zdravím u mé 406 combi mi uplně zarezl zámek v 5 dveřích.Prostě klíčem neotočím. Řešil to někdo ? je nějaká varianta aby se nemusela vložka zámku vyndávat? jak jsem koukal bude to asi pakárna.Díky za rady. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dano406 Posted February 10, 2016 Share Posted February 10, 2016 Nezbude než vzít nějaký sprej a stříkat a lomcovat klíčem a zase stříkat a lomcovat klíčem do té doby než se ti to podaří rozchodit. Jestli toto nepomůže,tak vyndat vložku zámku a namočit ji do nějakého oleje a zkoušet to samé. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricik13 Posted February 11, 2016 Author Share Posted February 11, 2016 jj spíše jsem měl namysli jestli někdo nemá zkušenost se značkou spreje který opravdu funguje?????? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmartinkovic Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Novy kus a mas po probleme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 mmartinkovic: a další klíč, a vložka je docela drahá. ricik13: - první otázka, zda ten klíč je od toho zámku, tedy zda kdysi fungoval - zajeď před klíčařství, tam mají nějaký sprej, ať ho tam stříknou, anebo ať ti sprej prodají - nebo vyndat zámek a dát do klíčařství na repas (montáž + 450 za repas + montáž zpět) - dají nové pružinky, stavítka - nebo koupit na vrakáči vložku bez klíče za 100, nechat zrepasovat a přizpůsobit na svůj klíč v klíčařství a pak na jednu montáž vyměnit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmartinkovic Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Lebo urcite len klucom otvaras zamok na kufri. mam auto 7 rok, a kufor som klucom este neotvaral, tiez je zatuhnuty, ale naco to riesit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Butrus Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Jestli je ten zámek fest zarostlý, tak ti žádný sprej nepomůže. Řešil jsem to na našem Berlingu, nešel ani zasunout klíč, jen tak do půlky. Spreje od WD40, Konkor až po speciální na uvolnění zámků nepomohli. Takže zámek ven, týden naložený v naftě, zkoušení o rozhýbání a .... nic. Nakonec totální demontáž zámku, očištění od oxidace, rzi, soli a jiného bordelu, kompletní promazání a kompletace. Fest času jsem nad tím strávil, ale zámek maká. Sice ho nepoužívám, ale mám rád, když věci fungujou. Co když ho budu někdy potřebovat. Přikládám fotky. Ono, když se to stane na všech zámcích na autě a pak bude nějaký problém s centrálem a nebudeš se moct dostat do auta, tak bude pozdě. Viz. klubák, který tady nedávno řešil, že se do svý P307 s nefunkčním DO a zámkama nemůže dostat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 přitom stačí jednou za pětiletku do zámku stříknout sprejem, ale nejlepší je občas otvírat jako kdysi klíčem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 (edited) Řešil jsem to na plechových Partnerech, kdy by porucha centrálu byla tragická - museli by vylomit dveře. Zámek jde u aut asi od r.v. 09 snadno vymontovat - v rámu je přelepka a tam je jeden šroub torx. Takže zámek ven a klíčař ho opraví. A pak jsem ho důkladně přelepil lepicí páskou proti vlhkosti a špíně. Až bude potřeba, tak se lepicí páska strhne. Edited February 12, 2016 by P607Olda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricik13 Posted February 19, 2016 Author Share Posted February 19, 2016 Moc děkuji za rady,mám to stejně jako Butrus. Mám rád když věci fungují i když je denně nepotřebuji,ale co kdyby ? Zatím to zkouším řešit sprejem ale ani se nehne :-( takže bude asi muset ven a tak bych se rád zeptal jak vložku zámku na zadních dveřích u kombi vyndat ?? děkuji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p406b Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 tady jsem to rozebíral http://www.peugeot-club.com/topic/24268-oprava-zamku-kufru--foto/#292620 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricik13 Posted February 24, 2016 Author Share Posted February 24, 2016 supr návod děkuji, snad dostanu odvahu a vrhnu se na to děkuji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts