Yakuza Posted February 9, 2016 Share Posted February 9, 2016 (edited) Ahoj všichni. Mam pažouta 106, 1,0 obsah 33kw.96 rok výroby. Nějak se mi v poslední době zvedla spotřeba a to na cca 8,5-9/100km. Jezdím na spotřebu. takže žádné honění...A i tak se to zvedlo. Nevíte čím to může být? Motor šlape pěkně, necuká, nevynechává,pěkně startuje jak zahřatý tak v mínus 20 na břink. Krokový motorek funguje dobře co se týče sýtiče a volnoběžných otáček. Dneska jsem dal nový vzducháč a kamoš mi proměřéval lambdu a někdy se hodnota zastaví na 8,9 a pak zase ok. sice měřeno pouze multimetrem... Bude to vadnou lambdou nebo na tu spotřebu může mít ještě vliv nějaké čidlo na motoru???Děkuji Vám všem Jo a ještě mám asi cca 2 měsíce novou baterku a svíčky... Edited February 9, 2016 by Yakuza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiFa_cze Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Určitě bych to zkusil řešit novou lambdou. Nebo minimálně zkusil koupit jetou, ale funkční A motor táhne pořád stejně? Kamarád na golfu řešil problém s tím, že se mu zvedla spotřeba a auto nejelo tak dobře jako dřív a vada byla na zadních brzdách, že pakny stále přibržďovaly Je to blbost, ale stát se to může. U tebe bych to ale tipoval na lambdu. Pokud bys to chtěl poměrně levně rozseknout, tak by mělo stačit zajet na stanici měření emisí a tam by ti měli docela přesně říct, jestli je něco špatně Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yakuza Posted February 11, 2016 Author Share Posted February 11, 2016 no tahne stejně... to je těžko řít při tkovém malém výkonu.... zadní pakny mam loni nové a auto nepřibržďuje bo když zastavím i na malém sklonu tak auto popojede.. to mě napadlo taky jako první.no co se týče emisí tak to nevím. bo to není 100% neboť jsem někde četl myslím že tady.že taky mu řekli že je špatna lambda a po koupě nové a přeměření staré tak byla v pořádku.. a na emiích jsem byl cca rok z5 a řiíkal už v té době že je něco špatně.. Ale asi na 99% to bude lambdou bo mě nic nenapadá a nis tam už není co by ovlivnilo spotřebu.. Tak asi zainvestuju do nové cca 900,-... a uvidíme co to uděla. mám najeto cca 160t Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hafity Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 Teplotní čidla.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts