hrasek Posted February 9, 2016 Share Posted February 9, 2016 (edited) Možná blbý dotaz, ale jak je to s možností topit v zimě klimatizací? Konkrétně mám P206 1.4HDI s manuální klimatizací. V zimě tento malý diesel topí až tak po 10-ti minutách jízdy. Kolega co má P406 /HDI automatická klima/ mi říkal že si přitápí klimatizací. Jak je to obecně s topením klimatizací? Kdy to jde a kdy ne? U 1.4 HDI manuál klima to podle všeho nejde - proč? Edited February 10, 2016 by hrasek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted February 9, 2016 Share Posted February 9, 2016 (edited) přitápět klimatizací je nesmysl, protože klimatizace nevytváří teplo, které se dá zužitkovat v interieru, Peu 406HDi má v topení integrovanou topnou elektrickou spirálu, proto tato auta slabě topí hned po nastartování motoru tvoje topení spirálu nemá... takže topit nebude, klimatizaci bys měl zapínat i v zimním období, aby se klima promazala olejem Edited February 9, 2016 by ozzy56 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrasek Posted February 10, 2016 Author Share Posted February 10, 2016 OK díky za odpověď. S tím zapínáním v zimě kvůli promazání - jak často a na jak dlouho se to doporučuje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted February 10, 2016 Share Posted February 10, 2016 většinou píšou, zapnout klimatizaci co 14 dní na 15 minut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrasek Posted February 10, 2016 Author Share Posted February 10, 2016 To by mě zajímalo zda to vůbec někdo někdy dělá? Mě by to ani nenapadlo ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted February 10, 2016 Share Posted February 10, 2016 to už záleží na každém soudruhovi, zda bude dbát instrukcí uvedených v papírech k autu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kurka Posted February 10, 2016 Share Posted February 10, 2016 Jezdím se stále zaplou klimou více jak 6 let -podle mně klady stálého provozu klimy převažují nad mínusy(nemlží se tak okna zevnitř,stále se promazává,netvoří se plísně na výparníku....) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrasek Posted February 11, 2016 Author Share Posted February 11, 2016 Má smysl mít stále zapnutou i manuální klimu? V zimně si topím (motorem) takže kolečko je otočené do červených políček. Jaký má k tomu smysl mít zaplou klimu? Co bude v takovém případě klima dělat když netopí? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Ano, i A/C zapnout zimě. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts