Gormen Posted February 8, 2016 Share Posted February 8, 2016 Zdravím kluci... Minulý týden mě opustil mikrospínač na mojí 407 SW , 2,0 HDi RHR 2004. Načetl jsem diskuze a témata o zlobivých mikrospínačích a kablech na fóru a včera jsme se vrhl na opravu... Přišel jsme na to že se rozpadl mikrospínač upadly ty dvě malé mikropacičky uvnitř jej co spínají kontakt... Zjistil jsem z toho spínače asi jen výrobce zn. Burgass jestli čtu správně... Ale absolutně nevím typ Ani jsme nikde zde na fóru nenašel bližší info napětí, funkce atd ... Nevíte kluci kde jej sehnat ? Popřípadě jakou náhradu sehnat ? V pátek jedu mimo čr a rád bych to dal do té doby do kupy V Peugeotu mi řekli že jedině celý zámek skla... Budu vděčný za jakoukoliv pomoc.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted February 8, 2016 Share Posted February 8, 2016 klasickej mikrospinac ve spinaci funkci - dulezita je velikost a tvar aby sel pouzittreba neco takoveho Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gormen Posted February 8, 2016 Author Share Posted February 8, 2016 Tenhle by tam tvarem a funkcí moc asi neseděl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted February 8, 2016 Share Posted February 8, 2016 tak nahod jakej tam je treba se dopatrame podobnemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gormen Posted February 8, 2016 Author Share Posted February 8, 2016 (edited) Nevím jak popsat elektronicky tu funkci ,ale je pouze jen ve stavech "OFF" a "ON" pokud nezmáčkneš ťuplík je rozpojený čili off , při sepnutí On spojení kontaktů = otevření zámku jakmile kontakty rozpojí zase off (né že bych snižoval tvé elektro znalosti jen se to snažím třeba popsat i pro ostatní ) tvar kvádru (měřeno metrem ) cca 14x14 mm výška 6 mm ... vývod je kablík, který jde dál do zámku .... pro inspiraci obrázek zde akurát ten kontaktní čudlík nahoře je bílý a nejspíše pogumovaný z důvodu vodětěsnosti... Edited February 8, 2016 by Gormen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baffy Posted February 9, 2016 Share Posted February 9, 2016 (edited) Nechce sa mi to hladať páč to nepotrebujem ,ale tu vo vlákne o 407-me je celkom určite typ mikrospínača uvedený a dokonca aj jeho náhrada. Musíš len trochu viac pohladať. EDIT: tak mi to nedalo a tu je vlákno http://www.peugeot-club.com/topic/69619-odomykanie-a-zamykanie-swcko/ .Problém je len v tom ,že ten odkaz už je pasé ,ale myslím si že podla toho typového označenia alebo tvaru si niečo vyberieš http://www.gme.cz/mikrospinace-s-konektory-ocky-vodici Edited February 9, 2016 by baffy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gormen Posted February 10, 2016 Author Share Posted February 10, 2016 2 baffy : Jsi jednička Dík moc ... našel jsme ještě malinko jinou alternativu díky tvému odkazu takže teď jen čekám až mi přijdou a budu moct to zkusit namontovat Pak dám report jak to šlo atd... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baffy Posted February 10, 2016 Share Posted February 10, 2016 Nóó´,tak hlavne že pomohlo. Kludne sa môžeš s nami podeliť o skúsenosti s náhradou ,keďže ten pôvodný odkaz je už v podstate nefunkčný ,tak si myslím že sa to tu vcelku hodí updatovať Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted February 10, 2016 Share Posted February 10, 2016 no moje elektrikarske schopnosti neznicics bo sem vyucen elektrikarten mikrospinac kterej sem dava lje treba v klicich a je vypnutej - zmacknes je zapnutej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gormen Posted February 11, 2016 Author Share Posted February 11, 2016 Zítra by spínač měl přijít na prodejnu a já si ho vyzvednu Během víkendu bych se chtěl na to vrhnout (ale nejspíše až po víkendu jelikož mám namířeno k našim bratrům an Slovensko) tak to třeba fotnu pro porovnání origo vs náhrada + nějaký popisek jak to šlo či nešlo... Počítám s tím, že ho tam bude třeba nějak zaretovat jelikož by měl být o malinečko menší než origo bych řekl ale to jsou volovinky Pokud by to potom někomu pomohlo bude jen rád... Jinak chci použít tento mikrospínač -> http://www.gme.cz/mikrospinac-zippy-adw-n2s-00e1-ea002-z-p630-282 Teď jen uvažuji zda bude přínosnější ... ? vyměnit ho s komplet kabeláží až tam kam to prostupuje do toho zámku nebo to jen cvaknu a přepájím... Říkám si, že s tím pájením bude méně práce než s rozebíráním celého zámku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts