brslen Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Na jaře se plánujeme výstavbu terasy cca 30m2.A otázka zní z jakého materiálu.Už jsem strávil hodiny na netu,a pořád mě nic nenadchlo.Jako měl bych vybráno Woodplastik,ale ta cena je brutální-poptával jsem u jedné firmy z Ostravy a chtějí 3500 za m2.A to v tom není základ pro terasu.Zatím to vypadá na betonové dlaždice s motivem dřeva.Budu rád za každý nápad i fotky vaší terasy,a třeba i kontakty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pe.Tr Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 ja to řeším taky a dlouho , a asi se letos uz naseru a dam tam zamkovku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brslen Posted February 6, 2016 Author Share Posted February 6, 2016 Tak vidím že nejsem sám.Normálně jsem nad zámkovkou taky uvažoval.Je to asi nejlevnější a taky se dá říct že bezúdržbové. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Co beton a na něj TopStone ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veverka Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 (edited) Já bych vůbec zrušil kytky i trávu a všude dal beton nebo asfalt, je to hladký, neklouže to, nejsou na to alergie (jenom asi silniční lišej) a dobře po tom jezdí sekačka :D K věci - my máme na lodžii (jasně, že o hooodně menší plocha) na dřevěném roštu prkna z borovice douglasky. Je to ale zastřešený a zasklený. Zrovna nedávno jsem potkal maníka, co dělá ty dřevoplastový prkna/terasy, a říkal, že v porovnání s jinými materiály je to dražší, ale skoro věcné Edited February 6, 2016 by Veverka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blekotak Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 jedine kamenny koberec dobra udrzba rychle provedeni dobra cena mnoho barevnych moznosti muzu doporucit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vena garážmistr Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Já jsem terasu dával dohromady dva roky vždycky po chvilkách. Zeminu ze základu jsem rozvozil po zahradě, zabetonoval jsem zahradní obrubníky do spodku jsem utopil všemožnou rumovinu co jsem našel okolo baráku tím jsem na pozemku uklidil. Pak jsem na to navozil štěrk frakci 4-8 a položil jsem na to vymývanou dlažbu 40x40 cm sice se některá dlaždice občas zhoupne takže ji vydloubnu a podsypu a je klid. Zámkovka taky není špatná ale chce to aby se podloží udělalo poctivě jinak je z toho vlnobití na kterém nepostavíš stolek ani židličku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Loni jsem to u bytu s předzahrádkou taky řešil, ale terasu mám jen cca 12 m2. Udělal jsem ji z betonových dlaždic od BESTu z kolekce IN - ty jsou určené pro terasy. Dlaždice jsou o velikosti 56x28 cm, takže jsou docela těžké - výhoda, že i při horším podloží se jen tak houpat nebudou. Cena za m2 byla tuším do 500 Kč. Dělal jsem to svépomocí: Betonové obrubníky jsem zabetonoval tak, aby se mi tam dlaždice vešly s minimem řezání (přesně na počet řad). Poté jsem si nechal přivést tunu štěrku 8-16, srovnal + zhutnění a pak 4-8, srovnáno do váhy se spádem a pak pokládka - při dokonale připraveném podkladu jsem tam jenom ty dlaždice sázel jednu vedle druhé. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave_k Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 (edited) My máme terasu na střeše a je udělaná z dlaždic na plastovejch terčích. Dlaždice jsou cca 3-4 cm nad střechou a voda odtéká pod ní do svodu. V tomto stylu. Edited February 6, 2016 by Dave_k Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 jj ty dlazdice jsou dobryty Plastove - dvevene tranky kdy na to pari slunko tak meknou a bosou nohou se po tom neda chodit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave_k Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Ono slunko dokáže i tu dlažbu pěkně rozpálit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 jasny - myslel sem spis ta pokladka a udrzba - to rozehrati dlazby sem myslel jako vlastnost to zna snad kazdejsi pamatuju jak u nas na prirodnim koupalisti piskovou plaz a bufet delila asfaltka - to byly muka si dojit pro pivko bosky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
honzanaj Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 (edited) jedine kamenny koberec dobra udrzba rychle provedeni dobra cena mnoho barevnych moznosti muzu doporucitKamenný koberec mě zaujal. Taky se letos na jaře chystám na terasu a je to žhavý kandidát. Jsou zkušenosti s konkrétními výrobci? A co třeba dilatace při větších plochách? Edited February 12, 2016 by honzanaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Mám mnohaletou zkušenost s TopStone, jak jsem tady už psal. Nedám na něj dopustit. U mě doma terasa a u rodičů jsem tím udělal schodiště. Dilatace se neřeší, podklad by měl být pevný. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pe.Tr Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Uz to mamv oblibenych, dik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Weri 605 Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 (edited) a co benátská dlažba..? je to poměrně rychlý.., hřeje to a když obejdeš tak 20 kamenictví ať ti dají zbytky a úlomky - bude to za cenu betonu a trochu vlastní práce... já vytvořila rámečky ze dřeva asi 50x100 na výšku min. 5 cm. položila ho na igelit na ROVNOU plochu.. naskládala do něj zbytky a úlomky kamene (placatý asi 3cm) dala kousek kari sítě a zalila to betonem.. po uschnutí a ztvrdnutí odendala rámeček, igelit sloupla a byla deska hotová... takhe asi 50x.. Edited February 12, 2016 by Weri 605 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milan+ Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Jestli jsi to dělala sama tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Weri 605 Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Jestli jsi to dělala sama tak nó.. beton míchla míchačka a kamení vozilo na hromadu asi 6 lidí.. hotový desky pak skládali kluci.. je to těžký.. ale nadzvednout a podsypat se to dá i v jednom.. jinak "sama"... dyť je to práce pro ženský - skládat šutříky a nalejt na to těsto.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 Safra, to je ale ženská, půl fóra si tady samo nevymění píchlý kolo a vona si sama dělá dlažbu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vena garážmistr Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 To jako jo to se musí nechat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts