Cpt._Redeemer Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 Dobrý den Od doby co mám 206 tak teplota furt ukazuje 70 stupňů. Po ostřejši jízdě trošku víc. Když dám teploměr do nádobky na vodu tak ukáže cca 83-84. Na budíku je ale 70. V létě to vyleze k 80. Přitom když sáhnu na hadici od termostatu do chladiče tak je teplá. Dnes jsem vyměnil termostat s doměním, že ten starý se prostě nedovíra a voda prodí velkým chadičem furt. Termostat jsem vyměnil. Když jsem měl auto nastartovaný na místě a točil motor, aby se ovzdušnil chladící okruh tak to vylezlo zas jen na 70. Hadice od termostatu byla studena. Byl jsem auto projet a vylezlo to na 75 stupňu. Víc ani prd. Když jsem se vratil domu tak jsem šáhl na hadici a byla horká, takže tam těch 83 stupňů při kterých se otvevře termostat bylo. Kde tedy bude chyba. Když termostat otevře při 83, ale na budíku je jen 70-75? Bude 100% špatný snímač teploty nebo muže být chyba ještě jinde? Děkuji za odpovědi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PAJA106 Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 Špatně nastavené ručičky na budíkách? Dá se zkontrolovat přes diag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cpt._Redeemer Posted February 5, 2016 Author Share Posted February 5, 2016 (edited) No a to se sami od sebe takhle šoupnou? Edited February 5, 2016 by Cpt._Redeemer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PAJA106 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Tak mohl se v tom někdo hrabat. Je to jen jeden z tipů Pak případně očistit konektory, proměřit čidlo, zda má při definované teplotě správnou hodnotu odporu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cpt._Redeemer Posted February 5, 2016 Author Share Posted February 5, 2016 No určitě se v tom nikdo nehrabal. Jinak kde se přesně nachází čidlo? Ještě jsem to nezkoumal, ale rada mi pomuže, ať zbytečně nehledám. No proměřil bych ho, ale nevím jaký odpor při jaké teplotě má mít Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PAJA106 Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Hodnoty převzety z Autokelly: Odpor při teplotě 100 stupňů Celsia:1.el. obvod-341 Ohm, 2.el. obvod-148 Ohm Odpor při teplotě 100 stupňů Celsia:1.el. obvod-171 Ohm, 2.el. obvod-354 Ohm Odpor při teplotě 100 stupňů Celsia: 351 Ohm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts