Jump to content

Světlo v kufru se po nastartování rozsvítí

MaxQ69

Recommended Posts

Ahoj. Na 307 se mi po otočení klíčku do druhé polohy rozsvítí osvětlení zavazadlového prostoru. Vždycky musím vystoupit a dojít to zhasnout. Už jsem zkoušel různě rozsvítit a zhasnout, ale stav je vždycky stejný - ototčím klíčkem, světlo se rozsvítí. Nějaký tip, co s tím?

Díval jsem se do kufru a já tam tlačítko nemám. Jen v tom světle ve stropě ale to je vypínač který jen vypne to zadní stropní . A když podrzis to tlačítko u zrcátka 5sec tak by se mělo vypnout světlo a nereaguje na otevření dveří.

Však to stropní světlo v zavazadlovém prostoru myslím :-) U zrcátka v kabině nevím, jestli jsem zkoušel podržet 5 sek. S tímhle autem jezdí manželka, takž se po práci uvidíme, vyzkouším :) Nicméně je mi divné, že se po otočení klíčku VŽDY rozsvítí, ať už tomu předchází jakékoliv poštelování. Jinak bych musel zatím vyndat žárovku, což bych nerad, protože chci, aby se normálně rozsvítilo, když otevřu páté dveře.

Ještě dotaz - hloupý, ale u žádného auta jsem to předtím neviděl - je normální, když se otevřou dveře u řidiče nebo třeba spolujezdce, aby se rozsvítilo stropní světlo v kabině i v kufru? Setkal jsem se s tím prvně a nevidím v tom žádný význam, proto se ptám...

To stropní světlo  nad kufrem i stropní u zrcátka se rozsvítí vždy když otevřu jakékoli dveře (i páté). To světlo nad kufrem jde jen vyřadit (vypnout) vypnutím vypínače na tom světle a pak se nerozsvítí vůbec při otvírání dveří (ale přední pořád funguje). Pak je ještě jedno světlo přímo v kufru vlevo a to se rozsvítí jen po otevření pátých dveří, ale zase na druhou stranu, pokud vykládám něco déle tak světlo poměrně rychle zhasne a svítí jen to stropní nad kufrem. Kdyby šlo nějak prodloužit svícení světla v kufru tak prosím o radu.  :)