Jump to content

Vratná kladka 1.6 Vti (2011)

Tom86

Recommended Posts

Konektor nevím to si teď nevzpomenu ze zvrchu tam nejde moc vidět. Ale teď sem to sledoval a dotýká se řemenice, připojuje odporuje v pohodě.

Mám spíš problém, po připojení pumpy je slyšet jakoby klepání.

Nedávno sem skřípl kočku při startu a zhruba po týdnu ježdění, se při dvou studených startech ozývalo od motoru bouchání/klepání. O jednu drážku byl posuntý řemen (ale nevím jestli už to nebylo od kočky) a podle otáček šlo slyšet jakoby bzuceni. Nechal sem udělat rozvody a vyměnit řemen. Dá se říct že bzučení je pryč.

Takže buď asi pumpa nebo ta kladka, pumpa se dá vyměnit bez rozvodu je to tak? Servis pumpu neřesil. Ještě sem si všiml, nevím jestli to dělalo i před, připadá mě že trošičku hází řemenice.

85tkm najeto

straki007

Vše jsem prohlédl odmotoval, očistil. Vodní pumpa jde trochu ztuha, jakoby nepravidelně když točím rukou (řemenici pumpy sem měl sundanou) je to tak správně? Nebo má jít úplně volně.

Ono aji od té doby co mě dělali rozvody, tak kolem 2000 otáček zavibruje lehce i celé auto při stání na místě. Ale pokud dám starý řemen je to méně intenzivnější nebo pokud sem odpojil tu vratnou kladku vibrace byly méně intenzivní.

Může být třeba nějak načnutá řemenice klikovky?