Tom86 Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Zdravím kolegové, prosím Vás v jaké poloze má být ta pohyblivá kladka co připojuje vodní pumpu, když je vodní pumpa odpojená. Mě poskakuje na řemenici klikovky a rachotí(cvrliká). Díky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 tak to mě taky zajímá, zatím jsem jen o tom četl... , uvidíme časem, jestli je to krok správným směrem pro ty co neví vo co go, tak vodní pumpa do zahřátí motoru stojí Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
straki007 Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Nestoji. Jen na modelech od roku cca 2010,kde je ovladana elmagnetem. Je vzdalena cca 3 mm v pripade odpojeni. Tome ty mas na vymenu remen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom86 Posted February 2, 2016 Author Share Posted February 2, 2016 Řemen je nový. Ale když je ta kladka odpojená, tak není volně ve vzduch, ale opírá se o řemenici jak jsem psal. Takže má být správně volně, nedotýká se vodni pumpy a ani řemenice? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
straki007 Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Vodni pumpy mozna malinko jo. Ale remenice ne. A mas na ni konektor? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom86 Posted February 2, 2016 Author Share Posted February 2, 2016 Konektor nevím to si teď nevzpomenu ze zvrchu tam nejde moc vidět. Ale teď sem to sledoval a dotýká se řemenice, připojuje odporuje v pohodě. Mám spíš problém, po připojení pumpy je slyšet jakoby klepání. Nedávno sem skřípl kočku při startu a zhruba po týdnu ježdění, se při dvou studených startech ozývalo od motoru bouchání/klepání. O jednu drážku byl posuntý řemen (ale nevím jestli už to nebylo od kočky) a podle otáček šlo slyšet jakoby bzuceni. Nechal sem udělat rozvody a vyměnit řemen. Dá se říct že bzučení je pryč. Takže buď asi pumpa nebo ta kladka, pumpa se dá vyměnit bez rozvodu je to tak? Servis pumpu neřesil. Ještě sem si všiml, nevím jestli to dělalo i před, připadá mě že trošičku hází řemenice. 85tkm najeto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
straki007 Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Mas tam nekde bordel. Poradne si udelej kontrolu tech ploch.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom86 Posted February 8, 2016 Author Share Posted February 8, 2016 straki007: Vše jsem prohlédl odmotoval, očistil. Vodní pumpa jde trochu ztuha, jakoby nepravidelně když točím rukou (řemenici pumpy sem měl sundanou) je to tak správně? Nebo má jít úplně volně. Ono aji od té doby co mě dělali rozvody, tak kolem 2000 otáček zavibruje lehce i celé auto při stání na místě. Ale pokud dám starý řemen je to méně intenzivnější nebo pokud sem odpojil tu vratnou kladku vibrace byly méně intenzivní. Může být třeba nějak načnutá řemenice klikovky? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
straki007 Posted February 8, 2016 Share Posted February 8, 2016 No tady nevim co radit. Ted uz to chce spis videt co to dela. Nenapada mne nic. Remenice ani ne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom86 Posted February 8, 2016 Author Share Posted February 8, 2016 I tak díky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
straki007 Posted February 8, 2016 Share Posted February 8, 2016 (edited) Ja ted skladam tenhle motor poo sundani hlavy tak zkusim neco koumat co se tam muze dit u tebe. Ale jedu v sobotu na lyze takze asi az po 22.2 Edited February 8, 2016 by straki007 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom86 Posted February 8, 2016 Author Share Posted February 8, 2016 http://www.peugeot-club.com/topic/100223-divny-zvuk-od-motoruý-zvuk-od-motoru/?hl=%2Bnapinaci+%2Bkladka#entry1691075 Napínací kladka taky kmitá a jde slyšet zvuk jakoby šmajdání nebo jak bych to popsal, je pravda co se píše viz. odkaz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts