U3pist Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 Nejčastější PŘÍČINY dopravních NEHOD... jsou 1. Řidič se plně nevěnoval řízení vozidla (Jóó v 50 km/h toho lze za jízdy vyřídit...)2. Nedodržení bezpečné vzdálenosti za vozidlem (Jéééď woe...)3. Nesprávné otáčení nebo couvání (Kuwa kde ses tu vzal ?)4. Jiný druh nesprávného způsobu jízdy (Pruhy jsou jen čáry na zemi...)5. Nepřizpůsobení rychlosti stavu vozovky (To se neutrhne, to ubrzdím !)6. Nezvládnutí řízení vozidla (Éééště o kousek, LUP !)7. Nepřizpůsobení rychlosti dopravně technickému stavu vozovky (KDe se tu vzal8. Nedání přednosti proti příkazu dopravní značkou STOP Dej přednost (wosmiúhelník ?)9. Vyhýbání bez dostatečné boční vůle10. Jízda po nesprávné straně vozovky, vjetí do protisměru (To předjetí stihnu, doufám, snad, kuwa BUM !) Vysoká rychlost není nejčetnější, jen má bohužel nejtragičtější následky. Podobně jsou na tom přejezdy. A taky není moc chytré rychlým manévrem se vrhat pod kola kamiónům. Takže hlavně v klidu a opatrně :-)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick406 Posted February 28, 2016 Share Posted February 28, 2016 Já se cítím nejvíc ohrožen na parkovištích u obchodních domů :D jelikož tam je to opravdu někdy o plech neznalost přednosti zprava apod.manévry lze vypozorovat častěji než na silnici. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KingSpade Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Nick406: A proto, když jsem byl v autoškole, tak mi instruktor říkal, že když budu potřebovat nový nárazník, tak si mám zajet právě na parkoviště u obchodního domu a čekat na vola co mi tam vjede. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midloch Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 z mého pohledu je na super hyper parkovištích přednost zprava vcelku dodržována. Většinou lidi ale neznají, že při výjezdu z parkoviště žádnou přednost zprava nemají, stejně jako při výjezdu z obytné zóny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fruktis Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Jo to neznají, vždycky na me cuci jak puci proč nejedu, když stojím vpravo v obytné zóně. A nejhorší je když jedou ze všech čtyř směrů a zaseknou se na křižovatce a nemůžou se dohodnout:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aluška Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Na parkovištích u hypersuper je to tak 50/50, většinou tam kde je průběžná širší cesta a pak vjezdy na jednotlivá parkovací stání, tak tam se moc s předností z prava neobtěžujou a je teda na místě dávat si bacha, protože oni prostě jedouuuu a tou hlavou nehnou Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 (edited) jojo, jak je jedna cesta širší, už jede jako že je na hlavní... Edited February 29, 2016 by ozzy56 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lihous Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Pridal bych nedavani smerovek tam kde se maji davat - dnes skoro jako moda "neblikat" ..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick406 Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 To je sice nemám potřebu škatulkovat ale nedávání směrovek nejvíce padne na drahý BMW a Audi v tom je to docela klasika jinak běžně kruháče to samý. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick406 Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 z mého pohledu je na super hyper parkovištích přednost zprava vcelku dodržována. Většinou lidi ale neznají, že při výjezdu z parkoviště žádnou přednost zprava nemají, stejně jako při výjezdu z obytné zóny. Nevím no...možná jak kde ale třeba Královo Pole Tesco tam se mě nedávno stalo když jsem tam byl během pár hodin několikrát nakupovat do bytu že jsem v ten čas nedostal 4X přednost zprava nemluvě o tom že dotyční ani nevěděli že mají dát přednost prostě projeli jak na hlavní. A od momentu kdy v Globusu opravili zastávku atd. a dá se projet kolem restaurace což není zase tak dlouho tak včera to samý a od tý doby minimálně dvakrát mám to velký štěstí. A posledně na mě borec i troubil tak když jsem mu to vysvětlil vytasil na mě že jsem mu tam náhle vjel takže jsem mávl raději rukou nasedl a jel pryč jelikož takovou odpověd jsem neměl ani sílu řešit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Weri 605 Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Lidi bouraj, protože nečuměj..! nečuměj do zrcátek, nečuměj na značky..! a když už na značky čuměj, tak nevědí co znamenají..! Je to jen o výchově..! My se učili značky už ve školce.. dneska umí každej smrad anglicky, ale přejít silnici zvládne možná jeden ze sta..! A pak se to nabaluje a co viděj nebo neviděj u rodičů dělaj nebo nedělaj sami.. Přijdou do autoškoly a učitele, aby kleplo.. Ty "děti" jsou totálně hloupé.. Nepoužívají logiku.. neznají základy fyziky - jako je například akce a reakce.. A v neposlední řadě se naučí jen tupě co musí, ale nechápou a hned jak to nepotřebují, zapomenou..! Podle toho to pak vypadá a nejen na silnicích.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vena garážmistr Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Tak pod tohle bych se i podepsal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veverka Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 No, to by možná někteří z těch výrostků/nedouků, co měla Weri na mysli, ani neuměli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Weri 605 Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Jo to neznají, vždycky na me cuci jak puci proč nejedu, když stojím vpravo v obytné zóně. A nejhorší je když jedou ze všech čtyř směrů a zaseknou se na křižovatce a nemůžou se dohodnout:-) Horší je, když jedeš, protože po pravý máš obytku a ten co z ní jede na tebe troubí a křicí něco o dámským přirození..! Pak tě dojede na světlech, a když mu řekneš ať si přečte zákon 361 konkrétně paragraf 23, odstavec 1), poslední větu.., že přednost nemá, tak tě pošle do.. a řekne, že bůů za volantem = auto bez řidiče.. No...? To je sice nemám potřebu škatulkovat ale nedávání směrovek nejvíce padne na drahý BMW a Audi v tom je to docela klasika jinak běžně kruháče to samý. Čím dražší auto, tím horší výbava.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fruktis Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Weri s takovyma radši nediskutovat, když dojdou argumenty stoupá agrese...bohužel... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veverka Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Kéž by se takoví na kandelábr namotali když už tak sami a nebrali další s sebou... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HonzaRez Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Tak já to vnímám nejen v autě a na kole, ale i pěšo. Existuje velké množství občanů, kteří abolutně netuší, kde jsou, jak jsou, co jsou. Jinak se taková psychologická situace popsat nedá... A výsledky takových situací tomu odpovídají... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morepower Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Lidi bouraj, protože nečuměj..! nečuměj do zrcátek, nečuměj na značky..... Přesně. Lidi se prostě nemaj rádi a je jim jedno, co se kolem děje. Protože když vyjedu v místě kde nevidim do protisměru apod, nebo vstoupim do vozovky bez rozhlídnutí, tak se kurwa nemám rád, protože mi je jedno, že to do mě někdo flákne. Když sem sednul na motorku a z vyšší pozice viděl při předjíždění, co dělají lidi v autě, tak se prostě nedivim, jen mě to štve. Zobecnil bych to na "nevěnování se řízení"! .... dneska umí každej smrad anglicky... joó kulový, prd uměj. Nevěř tomu. To, že někdo zná pár počítačových slovíček nestačí. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lihous Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Lidi se maji radi ale jen JA SAM SEBE - tady upadla moralka jako takova.Nikdo si nevazi prace toho druheho nema uctu pred nicim - stari moudrostZakladni pravidla - slovo k smichu.Pokora - toto slovo je opet k smichu Dnes frci ostre lokty arogance a cim sprostejsi tim lepsi - a to je k placi .....Ale predevsim prachy za kazdou cenu - pro ty se honime od nevidim do nevidim pak si poridime to co vubec nepotrebujeme - jen ze to maji ostatni a nakonec zjistime ze jsme nestastni z tohoto neuveritelne stresujiciho zivota......A jsme u spechu - a pokracujeme zase kolem dokola ...... A vidime to vsude v praci na ulici silnici kramech a co je nejsmutnejsi i doma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 vy mě tady stresujete nemám možná polovinu toho, co bych ,,měl mít'', nejezdím do Karibiku ani Maledivy, stačí mi ,,moře chudých'' v Chorvatsku, autem taky neoslním, ale žiju v takovém klidku, jako málokdo--žijte si svůj život, kašlete na to co ostatní a spíš než ,,věci'' si dopřejte co nejvíce času s děckama a širší rodinou Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts