573v0 Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 Caute, riesim na coupecku takyto problem: stava sa mi, ze pri prudkom zrychleni (rozbeh do kopca, pri predbiehani, atd) sa mi na par sekund rozsvieti cervena kontrolka brzd a kontrolka STOP a raz mi to pipne jak ked necham kluc v zapalovani a otvorim dvere. Hlavne pri studenom motore ked sa na konci ulice rozbieham do kopca sa mi to stava najcastejsie, motor ma vtedy cca 1300ot na jednotke (davam tam prednost v jazde), ked chcem akcelerovat aspon na 1600 nech tam dam dvojku tak do 1500 ide dost pridusene, potom ho nakopne turbo, vystreli dopredu a rozsvieti sa kontrolka. Inak sa mi to uz stalo aj pri zlej praci so spojkou, ked som po preradeni v nizkej rychlosti podrzal spojku v zabere dlhsie nez to bolo nutne a otacky mi vyleteli moc pudko, a raz sa mi to stalo aj pri prudkom rozliapnuti plynu na trojke ked som predbiehal hned za mestom. Dohromady mi to teda spravilo asi 6x, z toho 3x prave ked som akceleroval do kopca so studenym motorom, 1x s tou dlho stlacenou spojkou a 2x pri prudkom zrychleni pri predbiehani. Inak v 99% mu tie zrychlenia nevadia - tie dva razy co mi zasvietili tie kontrolky, neboli nicim vynimocne ze by som vedel vypozorovat nejake specifikum na zaklade ktoreho sa to deje. Skratka 50x zrychlim a nic sa nedeje a potom na 51. krat mi zasvietia kontrolky Inak motor nepada do nudzaku ani sa to nicim neprejavuje, len proste na par sekund zasvietia kontrolky. Oleja je kusok pod max, olejovy filter ma za sebou cca 10000km, vzduchovy je na pohlad dobry, naftovy snad do 20t. Nafta bola bud z benziny klasicka, alebo z benzinolu premiova, v oboch pripadoch so zimnym vifom. Nejake napady cim by to mohlo byt? Diky PS: neviem ci to moze mat suvis aj s tym ze mi obcas slabucko svieti oranzova kontrolka brzdoveho oblozenia, ale samotne oblozenie je OK, asi su len niekde predrate tie vodice.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jechy Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 kontrola množství brzdové kapaliny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave_k Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 Tak tak. Zkontroluj brzdovku, případně spínač ručky jestli není volnej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
573v0 Posted February 2, 2016 Author Share Posted February 2, 2016 Mali ste pravdu, dobré víly Brzdovky je dobre málo, tesne pod minimom. Tá nádobka má také hrubé steny že som si tú hladinu pri letmej kontrole ani nevšimol. Takže dolejem do max a budem sledovať či to bude zas miznúť. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 řeknu ti tajemství--víčko nádobky se dá odšroubovat a pak pěkně vidíš,kolik tam je brzdovky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
573v0 Posted February 2, 2016 Author Share Posted February 2, 2016 Ozzy56: Dakujem ti za take tajomstvo, slubujem ze to nikomu nepoviem lebo prave u tejto nadobky je to dobra hovadina po odkruteni vicka vidis akurat maly kalistek, ktory siaha do hlbky cca 1 cm pod MAX, tzn stale cca 2 cm nad MIN. Takze aj keby som mal hladinu niekde uprostred medzi ryskami, po odkruteni vicka by som nevidel nic. Ale nasvietenie nadobky zboku LEDkou na telefone odhalilo hladinu celkom dobre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave_k Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Ber to tak, že pokud nevidíš hladinu v tom kalíšku, tak se musí dolít, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 573v0 tak ještě jedno tajemství, ale fakt nikomu neříkat --ten kalíšek (sítko) se dá vytáhnout... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts