Palinkoo Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 Ahojte .. mám 3 alternátory doma na moje auto stoho 1 nefunkčný a chcel by som ho spojazdniť .. len neviem skadial kúpiť náhradné diely ... podla všetkého to má byť Mitsubishi kód alternátoru je : 9630080280 A003TA5591A 12V CL12 HE22 ďakujem za rady .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmartinkovic Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 Pozri na interlink.sk Su z Martina,tiez som od nich kupoval veci na alternator. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palinkoo Posted January 31, 2016 Author Share Posted January 31, 2016 ďakujem takúto odpoveď som presne našiel presné a výstižné .. ešte by mi pomohlo .. diely ako sú ložiská a uhlíky z regulátorom si obiednával podla kódu čo je nanich napísané alebo nič nanich nieje napísané ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmartinkovic Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 Ja som menil len regulator a uhliky, ine nic. Volal som tam, nadiktoval cislo ake som mal na alternatore, a za polhodinu mi volali spat, s dielmy, ktore na to pasovali, cenou a dostupnostou. Mam do 20 km, tak som tam isiel pre to osobne. Za regulator a uhliky, som platil 12€. Mostik som mal dobry, uhliky boli zodrate. robil som si to sam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palinkoo Posted January 31, 2016 Author Share Posted January 31, 2016 ahá dobre díky teda myslím že ma to výjde menej ako repas u neiakej firmy tak či tak no mám jeden a mám podozrenie že tam iba uhlíky budú zlé lebo dobíja len 13,niečo V nepamätám si kolko presne to bolo ale keď to už budem mať dole tak skúsim dať bratovy premerať aj diody a ložiská už vymením tiež .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmartinkovic Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 ak by uhliky by boli vydrate, prerusovalo by ti napatie na dobijani, a blikala kontrolka dobijania. Ak mas nizke napatie, 13 V, tak regulator uz moze byt na pochode, alebo diody, mostik je trosku viac od 20€. Ak s tym nemas problemy, ano by som to nerobil, ale je to tvoja vec. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palinkoo Posted January 31, 2016 Author Share Posted January 31, 2016 no prišiel som do štádia kde predpokladám sú zlé len uhlíky .. len ako snimi von ? odpájkovať ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 hej odpajkovat ale nevypada to zeby s nimi bolo nieco nevporiadku pritlak cez pruzinky maju dobry? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palinkoo Posted January 31, 2016 Author Share Posted January 31, 2016 no taký jemnejší už .. ale jeden je zodratý viac ako druhý ... keď príde brat domou tak mi premerá aj tie diody .. ale neviem akú hodnotu by tam mal namerať .. :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 (edited) merias milivolty otocnym kolieskom na meraku navolis znak polovodicovej diody a prikladas hroty na prislusnu diodu a bude ti to ukazovat cca hodnotu 650 (0.65 volta ,ubytok napetia na tej diode) potom hroty prehodis na tej diode a nesmie ukazovat nic ,takze v jednom smere musi ukazat v opacnom smere nesmie ukazat nic a nesmie merak zapipat vtedy je dioda ok takto prejdes postupne vsetky diody Edited January 31, 2016 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palinkoo Posted January 31, 2016 Author Share Posted January 31, 2016 díky asi som našiel zase chybu ktorú som si všimol až teraz po bádaní prečo je uhlík jeden zodratý viac ako druhý .. zberný krúžok zodratejšieho uhlíka už nemá na sebe ani skoro povlak medi .. viď foto ten spodný .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 no je na to opravna sada kruzky vymenis je to tam nalisovane len rozletujes spoje a vypacis von nove kruzky tam naklepes nalisujes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmartinkovic Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 To sa vymeni cele,pozri na tych strankach co som pisal, to vymenis cele, a prisrobujes. Ja som menil aj tie zberne kruzky, bolu zodrate. no musel som cely alternator rozobrat aby som sa k tomu dostal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts