Jump to content

Zámky a DO zcela nefunkční 406 break 2.0 16V benzín r.v.1997

Lahvoo

Recommended Posts

Zdar mám Peugeot 406 Break 1997 Klíč Valeo jednotlačítkový. Dálka odešla už dávno ale neměl jsem zas tak moc nutkání to řešit až do teď. Zamikání šlo krásně zlehka nic se neprotáčelo až jednou ráno přijdu a nemůžu odemknout buď se protáčel nebo sekl, vzhledem k tomu že záhadně nešli ani jedny dveře tak si nejspíš někdo v noci hrál :-) Jen o dvě místa vedle mi totiž v týdnu v šest navečer takhle borec kradl Octavii a nebýt náhody že jsem si šel zrovna zakouřit tak byla fúúúč. No zkrátka jsem to nejdřív vzal čističem brzd pořádně!! nesnažte se s tím točit je to suché bez kapky maziva! No a potom Makra sprej multifunkční olej- a zase to tam pořádně napral :-) Poté maličký šroubováček a baterku no a jeden po druhém rozhýbal všechna stavítka pak tyčky do uší a vyčistil vnitřek TADY POZOR použijte něco lepšího jedna vatička mi tam zůstala :-) UŽ JSEM JÍ NENAŠEL!   Sice trochu piplačka ale strčím klíček do obou dveří a jde to jako po másle.

Zkoušel jsem opravit i DO ale i když jsem na to perfektně vybaven a takovéto věci jsou mojí zábavou, tak tahle Zas...á!!! tištěná pididestička je tak mrňavá že se musí dělat nejlépe pod mikroskopem :-) 

Zatím bez úspěchu.

Toto je aktuální zkušenost všem mnoho štěstí.

A kdyby jste někdo poradil kde sehnat klíč Valeo jednotlačítkovou verzi Hlavně tedy tu desku tak vám budu moc vděčný.

Poslední věc mám jen jeden klíč když budu chtít udělat náhradní i s DO tak jedině u Peugeotu podle VIN kódu za ty cca 4000,- 

dělám to jinak, ;)  protože většinou dostaneš k autu jeden klíč s DO a druhý bez, tak je střídám--třeba měsíc-dva používám jeden klíč a pak zas ten druhý, nestane se potom, že zámek je nefunkční...,přesně to samé platí pro ruční brzdu :aut

DO: bylo více typů, jde o to, jaký máš. Dej fotku desky.

Hlavní otázka je, zda tato elektronika vůbec kdy fungovala s tímto autem. Když jsi to koupil, fungovala? Anebo je to atrapa z jiného auta.

Starší typy byly na infradiodu, další pak na radio, ale ne všechny šly spárovat.

Ahoj

Mám podobný problém u naší 406 1.8 benzín rv.12.1997 bez dálky jen centrál.

Postupně začali blbnout vložky zámků u levých a pak i u pravých dveří. Na nějaký čas pomohlo prostříknout olejem na zámky ale už je to tak daleko že někdy trvá dost dlouho než se do auta dá dostat.

Nevím jak to řešit aby člověk nemusel mít tři klíče od auta.  Startování funguje bez problémů Tím chci říct že do spínačky žádný problém.

Dík za radu nebo za sdělené zkušenosti

Domluv se u klíčaře, jsou schopni udělat generálku vložky - dají tam nové pružinky i stavítka, podle potřeby. Trvá jim to snad dvě hodiny, stojí asi 450. Ale musíš rozebrat dveře a vyndat vložku. V podstatě, je jednodušší koupit na vrakáči jakoukoli vložku na 406 (aby mechanicky odpovídala) bez klíče za 100 a tu nechat přestavit na tvůj klíč, a pak ji nechat přemontovat do auta a získanou zase nechat opravit.

Edited by P607Olda

Asi blbá úvaha, ale co se pokusit zprovoznit DO.

Pokud není možnost, tak tam instalovat uni DO. :myslim Pokud tedy nejsi odpůrce.

To jsem také uvažoval už kdysi. Ale cena mě odradila.

Jen za druhý klíč s nakódováním jsem platil 1600. Zprovoznit dálku raději ani nezjišťuji cenu. Ono u takto starého auta je asi zbytečné cpat do toho zbytečně finance.

Domluv se u klíčaře, jsou schopni udělat generálku vložky - dají tam nové pružinky i stavítka, podle potřeby. Trvá jim to snad dvě hodiny, stojí asi 450. Ale musíš rozebrat dveře a vyndat vložku. V podstatě, je jednodušší koupit na vrakáči jakoukoli vložku na 406 (aby mechanicky odpovídala) bez klíče za 100 a tu nechat přestavit na tvůj klíč, a pak ji nechat přemontovat do auta a získanou zase nechat opravit.

Zajímavý nápad. Dík zkusím poptat v Třebíči jestli je někdo kdo se do toho pustí.