Jacobsoon Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Zdravim všechny členy, možná už tady podobné vlákno je i přesto založim nové. Momentálně pracuji v Anglii a chtěl bych se podělit o zkušensti s příjezdem atd. Popřípadě kdyby někdo chtěl tak ho tímto motivovat a hlavně poradit. Jen pro zajímavost, prozradím jakej je tady cca plat a pracovní podmínky. Já dělám ve svém oboru a to v gastronomii. I přesto že moje poslední pozice v Čr byla catering coordinator a asistant manager, sem rád za momentální pozici číšník, už sice nerozdávám úkoly a nejsem bos, ale naopak příjímám a poslouchám :-) Mám 7liber na hodinu, a to co v čechách děláme ve dvou lidech, tady ve 4 :-D Obecně jsme jako národ šikovnější a zručnější, tady na vše potřebují návody atd. Většinou se dělá 8 hod denně 5 dní v týdnu :-D Já dělám o něco více protože jsem zvyklí a peníze navíc se hodí. Takže dělam cca 190-200 hod měsíčně tj 1400 liber - 50.000cca. a to jsem tady takřka ta nejnižší pozice :-) A navíc učení angličtiny jako bonus. Kdyby někoho něco zajímalo klidně napište Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacobsoon Posted January 28, 2016 Author Share Posted January 28, 2016 me and Tony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 (edited) mě zajímá kdo je ,,me'' a kdo Tony , tak at se ti daří, jako mlaďoch bych tu taky nebyl ani hodinu Edited January 28, 2016 by ozzy56 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 typuju ze Jakobson je v zastere Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MotoMoto Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Mladej něco takového shání, nepotřebujete ještě dalšího číšníka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pe.Tr Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 99% lidi co znám a odjeli do angl za lepším se za rok za dva vrátilo ...ani nevím proč , to jedno procento jsou holky co se tam provdaly za anglány a kamarád co se na Novém Zélandu stal uznávaným fotografem. proč se ty lidi vracej ? mě zajímá jak je to tam s lékařským ošetřením , myslím ceny a taky kde jsi , jestli nějaká vesnička nebo větší město. + jakou roli tve mzdy dělá dýško. -smlouvu máš? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 No proč, protože tady je to hezčí Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pe.Tr Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 já emigroval jen 400km a jsem spokojen , místní jazyk už taky umím Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Já tomu fandím. Dokud jsou mladí, vypadnou od maminky, musí se o sebe postarat (kluci na vojnu zatím nechodí) a naučí se jazyk. Případně si i vydělají něco do začátku, až se vrátí zpátky do ČR. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 já emigroval jen 400km a jsem spokojen , místní jazyk už taky umím ja jen 200 a furt se s tim trochu peru i po 11 letech ono cechaci jaksi nezjan "rýny, žufánky, erteple, rožni, konina, atd...." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacobsoon Posted January 28, 2016 Author Share Posted January 28, 2016 takže: 1. jsem číšník jak jste si mohly přečíst 2. Rozhodně se chci vrátit do ČR, ale než založím rodinu chci trošku pocestovat a planuji ještě pracovní zastávky na novém zélandu ( tam je potřeba pracovní vízum work holiday) Rakousko, Dubai, pro číšníka s dobrou ale i krátkou zkušeností to nnení tak složité najít práci. Česko mám moc rád a to že máme krásný ženy dobrý pivo a přírodu je svátá pravda!!! Sem tady nejen kvůli lepším penězům ale hlavně pro zkušenosti ze zahraničí a JAZYK a ten je k nezaplacení, potřebuji ho pro lepší pozici v ČR po návratu 3. Pracuji na oficiální smlouvu tady nejste v čechách, tohle je tady naprosto skvělé všechno je ofiko, dovolená, praacovní doba, prostě vše 4. lékařské ošetření - samozřejmě že platím zdravotní pojištění pro mě je to 50liber měsíčně, jen sem odevzdal evropskou kartu v cz (povinost) a zažádal evropskou kartu anglickou, s tou mě ošetří všude v evropě tak jako s tou česko. 5. pracuji v hotelu, nedaleko městečka Thornbury 15min pěšky a 15min autem od velkého a krásného městaa Bristol 6.mzda - dýška v tom nejsou ty jsou tady jednou z tři měsíce protože se daní, takže ze mzdy mi odečtou 125liber mesíčně za jídlo (snídaně řeknu si co chci fazole slanina vejce houby atd, oběd sendvič, večeře, plus když mám hlad jdu si udělat sendvič) 125 liber za ubytování už neplatim jelikož mam občas tzv. sleeping kdyby se spustil alarm zavolám hasiče) a 50 liber insurance-pojištění takže mi zbyde dost a vlastně už nemusím utrácet za jídlo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacobsoon Posted January 28, 2016 Author Share Posted January 28, 2016 hezčí je v ČR zatím jen příroda a ženy jak sem již napsal, ale spousta věcí je tady krásnejch, naprosto užásný domy se zahradama, nenajdete tady panelák, všechno je typicky anglický :-D Mají tady trošku jinej humr takže když udělám nakej vtípek občas to nepochopí a koukaj na mě divně Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacobsoon Posted January 28, 2016 Author Share Posted January 28, 2016 konkrétní práci sehnat nemohu nikomu a ani nechci, s tím sem se spálil i v čechách, že jsem někomu dohodil práci a pak to špatně dopadlo. Ale můžu poradit co vše je potřeba zařídit atd. jelikož sem si tím prošel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 segra je taky v anglii a uplne jina kultura - nejhorsi je ze kdyz prijede co CR tak vcichni z ni total nechapouale zije si pekne - pritele (v lete snad uz i manzel) dcerku a to tam zacinala jako slecna na klidani a pred porodem byla na pozici ucetni ve firme Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 (edited) Pro gastro zkus spíš Austrálii než Rakousko Kdyby to klaplo, je to absolutně jiná liga. U nás gastro bohužel stojí za houby, jak samotná kuchyně, tak služby okolo. Ale třeba už to bude lepší, až za ta léta to kolečko dokončíš... Edited January 28, 2016 by oddie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel 307 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 já emigroval jen 400km a jsem spokojen , místní jazyk už taky umím ja 700km a jazyk se pořád učím . . . zatím spokojenost Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacobsoon Posted January 28, 2016 Author Share Posted January 28, 2016 myslím že za poslední rok se to v čechách hodně zvedlo, já pracoval na krásných místech v létě golf resort karlštejn, v zimě špindl hotel harmony čtyř hvězda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 myslím, že to vidíš všechno moc růžově, ale to si sedne hlavně abys nebyl někde pod polákama, jak to často bývá--to se jazyk nenaučíš Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agresssor Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Mladi vpred Ja uz 3 rokem pracuju v Norsku, a stejne se chci a doufam ze jednou se vratim do Cech. Je fakt ze mam sichty 7/7, ale celkove to cestovani a volny cas bez rodiny je docela tezky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacobsoon Posted January 28, 2016 Author Share Posted January 28, 2016 koho myslíš že to vidí růžově ozzy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts