Jump to content

Přijde Vám to normální aneb, jak by jste jednali Vy?!

Recommended Posts

K napsání toho příspěvku, jsem dospěl po přečtení článku, kde je výpověď řidič polského kamiónu Slawomir Sondaj, který loni v červenci způsobil tragickou nehodu pendolina na železničním přejezdu ve Studénce.

Osobně po přečtení výše uvedeného článku, jsem byl v údivu, co uvedl polský řidič na svoji obhajobu, Řekl, že na železničním přejezdu je jiné zabezpečení, než na jaké je zvyklý. „Nevšímal jsem si červené barvy. Soustředil jsem se na závory,“  Zde bych se chtěl zeptat členů P-C, kteří jezdí do Polska, zdali mluví řidič kamionu pravdu, pokud uvádí, ,,že na železničním přejezdu je jiné zabezpečení, než na jaké je zvyklý". Osobně si myslím, že všude jsou železniční přejezdy stejné a Polsko není vyjímkou. Nikdy jsem v Polsku nebyl.

Nevím, co si mám myslet o řidiči. To, že jsou na chráněném železničním přejezdu závory zvednuté, ale přitom je v provozu světelná signalizace (blikající červená světla + zvukové znamení), tak to NENÍ důvod, aby se vjelo bezpečně na železniční přejezd !!!

Pokud taková to situace nastane (osobně jsem ji několikrát zažil), tak není problém zastavit před železničním přejezdem a vytočit (zdarma) číslo 158 a vyčkat příjezdu hlídky PČR  či se řídit pokyny operačního důstojníka.

Bohužel, polský řidič kamiónu byl jiného míněný a výsledkem jeho myšlení jsou mrtví lidé!!!

No on výpis z jeho "řidičského umění" mluví asi za vše. A takovejch se po silnicích pohybuje .... :roll

2ozzy56: Přesně kvůli takovejm dementům jako je ten polák se musí pořád něco vymýšlet, aby se to neopakovalo, ale normálně uvažujícím lidem to ten život dokáže pěkně znepříjemnit. A štvou mě lidi co si nedokážou přiznat vlastní blbost a vymýšlejí ko....y jak se z toho vyvlíknout. :bacha

Edited by Dave_k

Me teda z videa prislo ze mezi spadnutim zavor a prujezdem vlaku bylo fest malo casu, a to je to hlavni koridor.kdyz si vybavim jak dlouho treba cekame na prejezdu v blbych neratovicich nebo brandyse nez prejede vlak. Nemyslim blikani ale dobu co jsou zavorydole a prujezd vlaku.

Ad polak no koment,je to blb a klidne at je vystrahou pro ostatni honice casu.

Teď byl na čt nebo nově,ale stále více mě to přesvědčuje o tom,že tím volantema to beru i podle toho co se u nas ve firmě vystřídalo za šoféry  může točit jako profík čím dál větší blb už dle těch jeho výmluv.

Co jsem se naposlouchal nebožtíka švagra jaká je to řehole a problémy u cestovky.   

Ano, nejdřív červené světlo tak, aby mělo vozidlo čas opustit kolejiště a pak teprve závory dolů. Žádné další auto pochopitelně na přejezd vjet nesmí, pokud svítí červená. V jiném případě by se často stalo, že by zůstalo vozidlo uvězněné mezi závorami.

ozzy, však to tak je. Zde se jezdí rychle, proto blikají světla hodně dopředu, taky proto to lidi projíždí - nechce se jim čekat. 

Systém podle mě nastaven špatně není, jen je třeba přemýšlet a pokud tě to tam uzavře, prostě ty závory prorazit - jsou na to stavěné.