Jump to content

zly teply start na 1,9D (DW8B)

Mirec319

Recommended Posts

Zdravim

Nemam sice peugeot, ale hadam to sem mozem dat.

Mam Citroen C 15D s motorom DW8B (WJX) a mam problem s teplymi startami. Za studena chyti dobre. Ked je teply a zhasnem ho a hned na to startujem tak chyti celkom dobre. Ked ho necham nejaku pol hodinku a potom startujem tak sice chyti ale musim dlho tocit. Ked vychladne tak neni problem. Vole ventilov su cerstvo nastavene. Prepadove hadice pomenene, a prirobena pumpicka so spatnym ventilom pred palivovy filter. Original ovladanie predvstreku nefuncne, prerobene na rucne ovladanie.

vdaka za rady

No takze ani studeny nestartuje dobre, porovnaval som to s peugeotom 205 s tym istym motorom. Tlaky su dobre. 29, 29, 30, 30. Dal som dole vstreky a pod druhym bola vstrekovacia komorka mokra. To sa mi nepaci, ale dal som ich otestovat a chlapik povedal ze su dobre. Uz bude asi chyba len v cerpadle. Neviem co ine by este mohlo byt zle. Aj cievku na vtrekovaci (4ty valec) som meral aj ta je dobra. Zhavice odskusane.

Nemate nahodou niekto napredaj cerpadlo DELPHI R8448B401C??

Pokud hodnáš měnit čerpadlo, tak doporučuju vyměnit za Bosch. Musíš to vyměnit i se vstřikama, ale já to koupil komplet za 3000Kč a to mě trochu tlačil čas. Čím je ta závada ti asi neporadim, na to tu jsou jiní odborníci :) 
Já osobně bych to tipoval na špatný předsvstřik "nebo" nastavení rozvodů. Pokud to má elektronicky řízený předstih jako jsem měl já na 306 a nefunguje ti, mohl by v tom být problém. A nebo to čerpadlo a nebo ti padá nafta.. (další možnosti - snímač otáček motoru, váha vzduchu, filtry zacpany - nevim jestli to tím může být?? )

• 2 weeks later...

to nevim z hlavy.. ale pohledej, určitě najdeš...já číslo neřešil.. koupil jsem to od člověka co měl auto s motorem WJZ, čerpadlo Bosch. Tušim že to byl Partner nebo Berlingo.. Hlavně ať k tomu máš i hadice.. 

Edited by xbata