Ivouš Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 čau, 1. dalo by se na 27 palcový monitor (69cm) u počítače normálně dívat,aniž by obrazovka by byla rozmazaná pixely? vzdálenost monitoru a očí je 1 metr. vyhlédnutý : http://www.czc.cz/asus-vx279h-led-monitor-27/158062/produkt 2. pozná lidské oko rozdíl mezi obrazovkou klasickou tn a ah-ips ? dík Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 me u 21" rozmlzeni dela grafika kdyz nema ovladacemas nainstalovane ovladace grafiky, mas spravne rozliseni display ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivouš Posted January 26, 2016 Author Share Posted January 26, 2016 ne mě se jedná o to že, bych přešel z 22 palcovýho (ok funguje) na 27 palcový (uvažuji o koupi) abych měl velký obraz. jedná se mi jestli to už není moc velká obrazovka těch 27 palců na vzdálenost dívání 1 metr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChouLu Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Záleží co koupíš za monitor že jo Mám 27" IPS a v poho Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Almanil Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Není, v práci má několik lidí 27" a bez problémů. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 27 mám a v pohodě, mam rozslišení 1920x1080 a nevidím žadný problem ani ze 40cm což je standartní vzdálenost na stole Jinak IPS nebo VA panel od TN poznáš, barvy mají v celém spektru a pozorovací uhly až 178° TN má barvy omezené, největší problem bývá u modré a fialové, některé odstíny uplně splynou, doporučuju IPS nebo MVA panel a pokud je možnost tak vyšší rozlišení než 1920x1080, ale i to je dostačující Ten Asus z odkazu mužu doporučit, jen stojan je k ničemu, lepší je když je polohovací, ja mam třeba http://www.czc.cz/iiyama-xb2783hsu-b1dp-led-monitor-27/166256/produkt dělá se tušim i s verzí IPS panelu - http://www.czc.cz/iiyama-xub2790hs-b1-led-monitor-27/146729/produkt VA panely mají lepší černou barvu oproti IPS, ale zase mají při dívání se zblízka contrast shifting efekt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MotoMoto Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Dej vědět až si něco vybereš, uvidíme co můžeme udělat s cenou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivouš Posted January 27, 2016 Author Share Posted January 27, 2016 a co to je za značku to - iiyama nikdy jsem o takové značce neslyšel. ?? Není to něco na způsob GoGenu nebo sencoru (ty bych si nikdy nekoupil ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MJSytic Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 MotoMoto: Inzerci máš zaplacenou? Já mám teda jen 24" a FullHD rozlišení je dle mého názoru už na hraně U 27" bych vyžadoval určitě vyšší Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 a co to je za značku to - iiyama nikdy jsem o takové značce neslyšel. ?? Není to něco na způsob GoGenu nebo sencoru (ty bych si nikdy nekoupil ?? iiyama je japonský špičkový výrobce profi monitorů, něco si o tom přečti, Gogen je na dně, iiyama na špici Osobně se snažím kupovat to nejlepší, a nějakou kaši značky Gogen nebo Sencor či podobnou bych si nikdy nekoupil Ale klidně kup Lenovo, Dell, Samsung, nebo HP, to je na tobě Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivouš Posted January 27, 2016 Author Share Posted January 27, 2016 jo dík za vysvětlení ohledně značky iiyama,přečtu si o tom něco někde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MotoMoto Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 MotoMoto: Inzerci máš zaplacenou? Já mám teda jen 24" a FullHD rozlišení je dle mého názoru už na hraně U 27" bych vyžadoval určitě vyšší Nemám, ale já to nedělám komerčně, mohu doložit, že všem řádným členů ( podpora řádného členství) dodávám za nákupní cenu. Pokud to je považováno za komerci a nelíbí se a nechcete, tak stačí naznačit. Bral jsem to jen jako nějaký počin pro klub. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivouš Posted January 31, 2016 Author Share Posted January 31, 2016 mám ještě dotaz u tohoto monitoru jak jste psali: http://www.czc.cz/as.../158062/produkt vypadá ten podstavec chatrně,máte někdo s ním zkušenosti?. 1.má stabilitu na stole, nepřeváží se? 2.dá se trochu obrazovka naklonit nahoru nebo dolů? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivouš Posted January 31, 2016 Author Share Posted January 31, 2016 rozhoduji se i mezi tímto,má lepší stojan, http://www.czc.cz/asus-vc279h-led-monitor-27/170800/produkt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrantaCV Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 Vůbec bych se toho nebál. Mladej si k vánocům udělal radost a pořídil si k pecku tohle: https://www.alza.cz/40-philips-bdm4065uc-d2296038.htm?catid=18855395 Na běžnou vzdálenost od monitoru (40 - 50cm) není pixelování rozeznat. Pustil mi na něm nějaké filměčky nahrané pro tohle rozlišení a je to "Bomba" Pravda i PC není žádné "ořezávatko". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MJSytic Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 Ano, s UHD je to samozřejmě o ničem jiném Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 I cena je s UHD uplně jinde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrantaCV Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 Samozřejmě že se pohybuje ve zcela jiných cenových relacích. Jen jde o obavy autora vlákna ze špatného zobrazení na 27" LCD - PC to v pohodě zvládne. Chce to jen "Slušnou" grafickou kartu a správné ovladače. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 Jenže jemu šlo o špatné zobrazení při Full HD, což je 1920x1080 a ne UHD 3840x2160 které má tebou postnutý monitor, to je sakra rozdíl v rozlišení. Proto jsem i výše psal že i ta 27" by byla lepší s vysokým rozlišením, ale i s Full HD to ještě jde Jinak na 40" při Full HD by se myslim už z blízka koukat nedalo. Mimochodem, tebou postnutý monitor má PWM podsviceni, což ho celkem degraduje, někdo to blikání muže vidět a klidně někoho muže i bolet hlava a neví z čeho, to jen na okraj, za ty prachy by mělo být lineární jako např ta iiyama co jsem dával odkaz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pacho69 Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 Pokud je to fakt především k PC, osobně bych doporučil pivot stojan, jak tu výše uvádí Hurvajz. Pokud je monitor primárně určen na práci, tak bych doporučil rozlišení 1920x1200. Rozlišení UHD mi pod 55" přijde k smíchu. Nad 55" budiž, tedy pokud je zdroj nativně v UHD, nějaký upsample je k prdu. Ten pozorovatelný "rozdíl" je jen onanie a výrobci tal masírujou hejly, aby kupovali (podobně, jako 3D, dnes po něm pes neštěkne). U PC je to tak, že na to abys utáhl náročnou hru ve full HD, třeba 60fps, potřebuješ už dost slušnou grafiku, pro UHD v 60fps bude grafika dražší než celej komp. A spousta grafik nativní UHD ani nedá. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts