Jump to content

pc monitor 27 palců

Ivouš

Recommended Posts

čau,

1. dalo by se na 27 palcový monitor (69cm) u počítače normálně dívat,aniž by obrazovka by byla rozmazaná pixely?

vzdálenost monitoru a očí je 1 metr.

vyhlédnutý :

2. pozná lidské oko rozdíl mezi obrazovkou klasickou tn a ah-ips ?

dík

27 mám a v pohodě, mam rozslišení 1920x1080 a nevidím žadný problem ani ze 40cm což je standartní vzdálenost na stole

Jinak IPS nebo VA panel od TN poznáš, barvy mají v celém spektru a pozorovací uhly až 178°   TN má barvy omezené, největší problem bývá u modré a fialové, některé odstíny uplně splynou, doporučuju IPS nebo MVA panel  a pokud je možnost tak vyšší rozlišení než 1920x1080, ale i to je dostačující

Ten Asus z odkazu mužu doporučit, jen stojan je k ničemu, lepší je když je polohovací, ja mam třeba http://www.czc.cz/iiyama-xb2783hsu-b1dp-led-monitor-27/166256/produkt

dělá se tušim i s verzí IPS panelu - http://www.czc.cz/iiyama-xub2790hs-b1-led-monitor-27/146729/produkt

VA panely mají lepší černou barvu oproti IPS, ale zase mají při dívání se zblízka contrast shifting efekt

a co to je za značku to - iiyama nikdy jsem o takové značce neslyšel. ?? Není to něco na způsob GoGenu nebo sencoru (ty bych si nikdy nekoupil ??

iiyama je japonský špičkový výrobce profi monitorů, něco si o tom přečti, Gogen je na dně, iiyama na špici

Osobně se snažím kupovat to nejlepší, a nějakou kaši značky Gogen nebo Sencor či podobnou bych si nikdy nekoupil

Ale klidně kup Lenovo, Dell, Samsung, nebo HP, to je na tobě

MotoMoto: Inzerci máš zaplacenou? :aut

Já mám teda jen 24" a FullHD rozlišení je dle mého názoru už na hraně :nevim  U 27" bych vyžadoval určitě vyšší :myslim

Nemám, ale já to nedělám komerčně, mohu doložit, že všem řádným členů ( podpora řádného členství) dodávám za nákupní cenu. Pokud to je považováno za komerci a nelíbí se a nechcete, tak stačí naznačit. Bral jsem to jen jako nějaký počin pro klub.

Vůbec bych se toho nebál. Mladej si k vánocům udělal radost a pořídil si k pecku tohle:

https://www.alza.cz/40-philips-bdm4065uc-d2296038.htm?catid=18855395

Na běžnou vzdálenost od monitoru (40 - 50cm) není pixelování rozeznat. Pustil mi na něm nějaké filměčky nahrané pro tohle rozlišení a je to "Bomba" 

Pravda i PC není žádné "ořezávatko".

Samozřejmě že se pohybuje ve zcela jiných cenových relacích. Jen jde o obavy autora vlákna ze špatného zobrazení na 27" LCD - PC to v pohodě zvládne. Chce to jen "Slušnou" grafickou kartu a správné ovladače.

Jenže jemu šlo o špatné zobrazení při Full HD, což je 1920x1080 a ne UHD 3840x2160 které má tebou postnutý monitor, to je sakra rozdíl v rozlišení. Proto jsem i výše psal že i ta 27" by byla lepší s vysokým rozlišením, ale i s Full HD to ještě jde

Jinak na 40" při Full HD by se myslim už z blízka koukat nedalo.

Mimochodem, tebou postnutý monitor má PWM podsviceni, což ho celkem degraduje, někdo to blikání muže vidět a klidně někoho muže i bolet hlava a neví z čeho, to jen na okraj, za ty prachy by mělo být lineární jako např ta iiyama co jsem dával odkaz

Pokud je to fakt především k PC, osobně bych doporučil pivot stojan, jak tu výše uvádí Hurvajz. Pokud je monitor primárně určen na práci, tak bych doporučil rozlišení 1920x1200.

Rozlišení UHD mi pod 55" přijde k smíchu. Nad 55" budiž, tedy pokud je zdroj nativně v UHD, nějaký upsample je k prdu. Ten pozorovatelný "rozdíl" je jen onanie a výrobci tal masírujou hejly, aby kupovali (podobně, jako 3D, dnes po něm pes neštěkne). U PC je to tak, že na to abys utáhl náročnou hru ve full HD, třeba 60fps, potřebuješ už dost slušnou grafiku, pro UHD v 60fps  bude grafika dražší než celej komp. A spousta grafik nativní UHD ani nedá.