Jump to content

Nefunkčný Start Stop systém 1.6 e-hdi.

Bakus

Recommended Posts

Zdravím páni,mám 308 SW 1.6 e-hdi, rv. 2011,najazdené 93 000 km.Pri každom štarte si ručne vypínam tlačidlo ECO,deaktivacia Start Stop systému.No posledný pol rok som to prestal vypínať a Start Stop sa nespustí aj napriek tomu  ,že auto využívam na dochádzanie do roboty,70 km tam a 70 km domov,čiže podmienka nabitia batérie je určite splnená.Po odstavení auta a následnom naštartovaní po týždni mi včera vyskočil na prístrojovke oranžový trojuholník s hláškou engine fault repair needed.Auto ide ako má,len z menu palubného počítača pri spotrebe v polohe 1,okamžitá spotreba ,dojazd mi zmizlo to pravé políčko s časom vypnutia motora pri Start Stop systéme.Keď za jazdy zapnem tlačidlo Eco,tak namesto hlášky Eco deactivated mi len preblikáva ledka na tlačítku.Zhrniem to:po cca pol roku čo mi nefunguje Start Stop systém,čo mne osobne vyhovuje mi vyhodilo hlášku engine fault repair needed a z menu pal.počítača zmizlo odpočítavanie času vypnutia motora .Viem že diagnostika napovie viac ale môže to spolu súvisieť?

Ahoj, určitě, pokud nejsou splněny všechny podmínky pro start/stop tak se nespustí. Máš nějakou chybovou hlášku v řídící jednotce motoru. Musíš na diagnostiku zjistit závadu,tu následně odstranit a chybové hlášky vymazat.

Ahoj,myslím že všetky podmienky na fungovanie Start Stop systému boli splnené,cesty zo stredu Slovenska okrem do zamestnania aj Viedeň,Praha..čiže niekoĺko 100 km trasy a tým pádom akumulátor dobitý a systém sa aj tak nespustil...v servise Peugeot mi technik povedal,že mali 15-20 prípadov pri tejto hláške že primrznutá nafta,že treba počkať kým sa oteplí..tak uvidím...keď to nezmizne,každopádne diagnostika...a ďakujem za odpoveď

Tak bolo u nás v noci - 18 stupnov,vraj mam dat auto do garaže..ale tiež si o tom myslím svoje...inak vif zimní dávam pravidlne,a tankujem na pumpách kde je velký obrat nafty,tak naftou to asi nebude,ale nebudem sa z technikom hádať...

Sice Ti neporadím, ale ....

pokud jsi si před každou jízdou ručně S/S systém vypínal, co Tě najednou nutí se vzrušovat nad tím, že nefunguje?? Já bych naopak byl asi rád, že systém po několka měsících snahy pochopil, že po něm netoužím a SÁM OD SEBE se odstranil

Jo, dneska jsem byl se známým, který má start-stop ve Vitu nějaká 2.2 nafta. První emise po 4 letech a neprošel, Mám dojem, že i díky tomu. Auto jelo do servisu, kde mu to dle mě zregenerujou :D . Takže já bych byl rád, že to nefunguje jak píše Medvěd.

To ma zaujíma,či hláška čo mi vyskočila Engine fault repair needed súvisí so zmiznutím ukazovatela času vypnutia motora na displeji pal. počítača,ale myslím že áno ,lebo v ten deň mi to zmizlo keď to píplo a ukázalo oranžový trojuholník spolu s chybovým hlásením.Ešte ku Start Stop systému,čo mi vadilo najviac,po naštartovaní studeného motora,aj pri teplotách pod nulou,po 100 metroch prídem ku prvej križovatke a motor už vypínal...čiže mne sa automaticky nedeaktivoval pri teplotách pod nulou.

S-S sa orientuje podľa palubného teplomera.

príklad: parkoval som v garáži, teplota v garáži 8C, vonku -10 C

Vyjdem z garáže, samozrejme že sa S-S nevypol, pretože teplomeru trvá cca 2-3 minúty, dokedy začne ukazovať správnu teplotu.

• 3 months later...

Tak sa nakoniec závada sama opravila .Pri cca 98 000 km odrazu start stop system začal fungovať ,hláška ebgine fault repair needed zmizla,na palubnom PC nabehlo to odpočítavanie času,keď je motor vďaka start stop systemu vypnutý.

Neviem ako je to možné ale je to tak.Auto nebolo ani na diagnostike.

• 2 weeks later...