Bakus Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Zdravím páni,mám 308 SW 1.6 e-hdi, rv. 2011,najazdené 93 000 km.Pri každom štarte si ručne vypínam tlačidlo ECO,deaktivacia Start Stop systému.No posledný pol rok som to prestal vypínať a Start Stop sa nespustí aj napriek tomu ,že auto využívam na dochádzanie do roboty,70 km tam a 70 km domov,čiže podmienka nabitia batérie je určite splnená.Po odstavení auta a následnom naštartovaní po týždni mi včera vyskočil na prístrojovke oranžový trojuholník s hláškou engine fault repair needed.Auto ide ako má,len z menu palubného počítača pri spotrebe v polohe 1,okamžitá spotreba ,dojazd mi zmizlo to pravé políčko s časom vypnutia motora pri Start Stop systéme.Keď za jazdy zapnem tlačidlo Eco,tak namesto hlášky Eco deactivated mi len preblikáva ledka na tlačítku.Zhrniem to:po cca pol roku čo mi nefunguje Start Stop systém,čo mne osobne vyhovuje mi vyhodilo hlášku engine fault repair needed a z menu pal.počítača zmizlo odpočítavanie času vypnutia motora .Viem že diagnostika napovie viac ale môže to spolu súvisieť? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HonzaZ Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Ahoj, určitě, pokud nejsou splněny všechny podmínky pro start/stop tak se nespustí. Máš nějakou chybovou hlášku v řídící jednotce motoru. Musíš na diagnostiku zjistit závadu,tu následně odstranit a chybové hlášky vymazat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bakus Posted January 23, 2016 Author Share Posted January 23, 2016 Ahoj,myslím že všetky podmienky na fungovanie Start Stop systému boli splnené,cesty zo stredu Slovenska okrem do zamestnania aj Viedeň,Praha..čiže niekoĺko 100 km trasy a tým pádom akumulátor dobitý a systém sa aj tak nespustil...v servise Peugeot mi technik povedal,že mali 15-20 prípadov pri tejto hláške že primrznutá nafta,že treba počkať kým sa oteplí..tak uvidím...keď to nezmizne,každopádne diagnostika...a ďakujem za odpoveď Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
straki007 Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Pry nez se otepli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bakus Posted January 23, 2016 Author Share Posted January 23, 2016 Tak bolo u nás v noci - 18 stupnov,vraj mam dat auto do garaže..ale tiež si o tom myslím svoje...inak vif zimní dávam pravidlne,a tankujem na pumpách kde je velký obrat nafty,tak naftou to asi nebude,ale nebudem sa z technikom hádať... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veverka Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 No, hádat se s blbcem opravdu nemá smysl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medvěd Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Sice Ti neporadím, ale ....pokud jsi si před každou jízdou ručně S/S systém vypínal, co Tě najednou nutí se vzrušovat nad tím, že nefunguje?? Já bych naopak byl asi rád, že systém po několka měsících snahy pochopil, že po něm netoužím a SÁM OD SEBE se odstranil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veverka Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 ...otázka za 5000 bodů s prémií zní: "(sám se odstranil, ale) s jakou další částí auta?!" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrafik Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Jo, dneska jsem byl se známým, který má start-stop ve Vitu nějaká 2.2 nafta. První emise po 4 letech a neprošel, Mám dojem, že i díky tomu. Auto jelo do servisu, kde mu to dle mě zregenerujou . Takže já bych byl rád, že to nefunguje jak píše Medvěd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemesis Posted January 24, 2016 Share Posted January 24, 2016 S-S sa automaticky deaktivuje, keď je teplota pod nulou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bakus Posted January 24, 2016 Author Share Posted January 24, 2016 To ma zaujíma,či hláška čo mi vyskočila Engine fault repair needed súvisí so zmiznutím ukazovatela času vypnutia motora na displeji pal. počítača,ale myslím že áno ,lebo v ten deň mi to zmizlo keď to píplo a ukázalo oranžový trojuholník spolu s chybovým hlásením.Ešte ku Start Stop systému,čo mi vadilo najviac,po naštartovaní studeného motora,aj pri teplotách pod nulou,po 100 metroch prídem ku prvej križovatke a motor už vypínal...čiže mne sa automaticky nedeaktivoval pri teplotách pod nulou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemesis Posted January 24, 2016 Share Posted January 24, 2016 S-S sa orientuje podľa palubného teplomera. príklad: parkoval som v garáži, teplota v garáži 8C, vonku -10 C Vyjdem z garáže, samozrejme že sa S-S nevypol, pretože teplomeru trvá cca 2-3 minúty, dokedy začne ukazovať správnu teplotu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bakus Posted May 4, 2016 Author Share Posted May 4, 2016 Tak sa nakoniec závada sama opravila .Pri cca 98 000 km odrazu start stop system začal fungovať ,hláška ebgine fault repair needed zmizla,na palubnom PC nabehlo to odpočítavanie času,keď je motor vďaka start stop systemu vypnutý. Neviem ako je to možné ale je to tak.Auto nebolo ani na diagnostike. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest minimaxa Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Oteplilo se Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmartinkovic Posted May 13, 2016 Share Posted May 13, 2016 Ak to aj tak manuálne vypínas,neviem prečo si to nedáš deaktivovať. Takto s tým mas stále patálie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bakus Posted May 14, 2016 Author Share Posted May 14, 2016 Deaktivovať cez čo?Cez diagnostiku?Vraj to nejde,ale rád sa nechám poučiť...mimochodom ten pohyb už robím podvedome,naštartujem a vypínam start stop systém... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milhaus65 Posted May 14, 2016 Share Posted May 14, 2016 Nedá se vypnout přes diag. Na to aby SS sytem fungoval musí být splněno 10-15 podmínek, včetně povinné výměny řemene alternátoru, která při kilometrech , které máš urcítě nastala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts