Jump to content

Homokineťák

Pepee1307

Recommended Posts

Zdravíčko...nejspíš se mi rozpadl homokineťák. Nedávno v tom začlo praskat při zatáčení a už jsem to nestihl vyměnit. Dneska při odbočení v tom tak prasklo a už to nejelo. Poloosa se točí, ale kolo nejde do záběru. Chci zeptat jestli bude nutná výměna celé poloosy nebo stačí ten kloub? Je to 406 break 2.0hdi. Rád bych to zvládl zítra udělat max v pondělí. Jenže ta cena...na netu cca do 1000kč (jen kloub) a v auto kelly 2500kč nejlevnější. Jenže zas je to jedinej kšeft, který je otevřený i v nedĕli a čekat nemohu. Dĕkuju Pepee

Je to pravá poloosa...určitě se ten kloub rozsypal..zařadím rychlost dokonce hladce i bez spojky...pak vylezu z auta a jdu se mrknout pod kapotu a poloosa se hezky točí. Potřebuju vĕdět jestli bude stačit vymĕnit jen kloub, abych nemusel na místĕ kde auto stojí vypouštĕt olej z převodovky a pokoušet se tahat celou poloosu.

no mozu byt strihnute drazky na poloose alebo ponicene(malo pravdepodobne ale nie nemozne) inak ako rozobratim to nezistis poloosu nemusis celu vytahovat moze ostat v prevodovke  da sa sklepnut klb aj tak ale treba ti pomocnika ale robis to v stiesnenom priestore no

pokial ti to suri najlepsi bude asi profi servis

Edited by krtek 2

Díky krtek 2...chtěl jsem to zvládnout sám a co nejrychleji, ale dávat tolik peněz v kelly jen za kloub a možná ještě nepochodit, to asi nerisknu. Raději to odtáhnu k mechanikovy, v pondělí zkusím sehnat repasovanou a v úterý to snad bude pojízdné

pokial mas naradie tak neni problem aj pod barakom to rozobrat zrazit klb skontrolovat drazky na poloose a rozhodnut ci bude klb stact ci nie ale potrebujes minimalne trhak a 36-ku orech na matku poloosy a tiez dobry je stahovak na capy pretoze bez stahovaku sa pri demontazi dost capy nicia 

To jsou věci, který si dokážu obstarat....díky tobě krtek 2 i díky tomuto clubu jsem spoustu věcí dokázal udělat sám bez chytrejch mechaniků.. celkovĕ se na své auto dívám ùplnĕ jinak...takže pokud to mechoš v pondĕlí odmítne udělat, tak to zvládnu sám na heveru před barákem na sněhu...hlavně aby bylo v úterý pojízdné

• 4 weeks later...
  • 5 months later...

Zdravím, s dovolením napíši svůj dotaz do tohoto tématu.

Po vyndání poloosy a rozebraní kloubu jsem našel prasklou přitlačovací pružinku s kloboučkem která je uvnitř vnitřního kloubu. A chci se zeptat zda se dá sehnat pouze tato pružina nebo celý vnitřní kloub ? Nebo musí být celá poloosa ? Díky.