Jump to content

zadrete ojničné ložiská 406

sasek33

Recommended Posts

Zdravím vás,

podarilo sa mi zadrieť ojničné ložiská na 406 2.0 benzín, r1999

Mechanik u ktorého som prvý krát má na to názor že už to neopravovať, že oprava ma výjde 400eur a mám si kúpiť iné auto :o

Čo mi poradíte? 

Podarilo, nikto mi nevedel povedať dôvod prečo mi svietili kontrolky tlaku oleja , Kontrolka centrálnej výstražnej signalizácie (STOP) a Kontrolka ručnej brzdy a minimálnej hladiny brzdovej kvapaliny a elektronického deliča brzdného účinku...

Kontrolky svietili pri naštartovaní, a počas jazdy blikali, pri vyšších otáčkach zhasli.

čo obnáša ale výmena motora? auto si chcem iste nechať keď sa dá spojazdniť, hladám optimálne riešenie.

spotrebu oleja malo podla bývalého majitela väčšiu, olej som kontroloval pravidelne a bol dostatok, používam ho len v meste tak stret so zverou tu nehrozí :) a pravda že v deň keď ma vyplo bolo asi -10°... a po dopravení k mechanikovi nebol žiadny...domnievam sa že zlyhalo niekde tesnenie a olej sa spálil v motore

Podarilo, nikto mi nevedel povedať dôvod prečo mi svietili kontrolky tlaku oleja , Kontrolka centrálnej výstražnej signalizácie (STOP) a Kontrolka ručnej brzdy a minimálnej hladiny brzdovej kvapaliny a elektronického deliča brzdného účinku...

Kontrolky svietili pri naštartovaní, a počas jazdy blikali, pri vyšších otáčkach zhasli.

rozumím dobře, že jsi s tím furt jel? :mrk

Já bych mu nesliboval, že motor sežene za "pár" eur, ono těch pár bude dost přes 100, k tomu práce spojená s výměnou minimálně to samé a nutné věci okolo, a rázem je to za těch 400, co mu řekli. Kdoví jestli ne ještě za víc.

Opravte mne, vzpomínám, jak mi to vysvětlovali:

- zamrzne bordel v odvzdušňovací hadici klikové skříně, v skříni vznikne tlak, a ten vyhází někudy olej ven... :myslim

Vrakáče v BA neznám, jen tady blízko bych poradil.

Je opravdu otázka, zda do toho jít, zda má auto aspoň automatickou klimu, nějakou výbavu, kombi... Protože 2-litr benzín dost žere, a tedy je docela levně ke koupi.

Těch 400 E za opravu (motor a práce) je docela přiměřené. Nezapomeň, že v takovém případě se vždy dávají nové rozvody, filtry, olej, klínový řemen, takže ten materiál naskáče.

Rozmysli vážně, zda to není právě to znamení osudu, že máš přejít na novější auto a toto prodat na součástky, nebo se toho nějak zbavit.

Edited by P607Olda

No vyhází ho většinou měrkou pokud dojde k tomu co píšeš, to by snad viděl pokud nebyl ten motor jako prase už předtím

Oddie: proč 20€, dejme tomu 150€ plus minus. Prostě by ho to mohlo vyjít levněji, nepišu nikde že mu slibuju že to bude mít za dvacku