sasek33 Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Zdravím vás, podarilo sa mi zadrieť ojničné ložiská na 406 2.0 benzín, r1999 Mechanik u ktorého som prvý krát má na to názor že už to neopravovať, že oprava ma výjde 400eur a mám si kúpiť iné auto Čo mi poradíte? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Jak se ti to podařilo?? Jinej motor, seženeš ho za pár euro. Nebo jinej mechanik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasek33 Posted January 23, 2016 Author Share Posted January 23, 2016 Podarilo, nikto mi nevedel povedať dôvod prečo mi svietili kontrolky tlaku oleja , Kontrolka centrálnej výstražnej signalizácie (STOP) a Kontrolka ručnej brzdy a minimálnej hladiny brzdovej kvapaliny a elektronického deliča brzdného účinku... Kontrolky svietili pri naštartovaní, a počas jazdy blikali, pri vyšších otáčkach zhasli. čo obnáša ale výmena motora? auto si chcem iste nechať keď sa dá spojazdniť, hladám optimálne riešenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myšut Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 (edited) to auto někdo zamrzlo nebo odpadla nějaká hadice na olej...?nebo řádila kuna a drátky ....? U 2.O i -vcelku překvapivé..... Edited January 23, 2016 by myšut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasek33 Posted January 23, 2016 Author Share Posted January 23, 2016 spotrebu oleja malo podla bývalého majitela väčšiu, olej som kontroloval pravidelne a bol dostatok, používam ho len v meste tak stret so zverou tu nehrozí a pravda že v deň keď ma vyplo bolo asi -10°... a po dopravení k mechanikovi nebol žiadny...domnievam sa že zlyhalo niekde tesnenie a olej sa spálil v motore Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Vyměna motoru obnáší práci mechanika, motor někde seženeš od někoho kdo rozebírá auta, není vubec špatný vidět motor před koupí v chodu než ho vymontuje z auta. Víc ti řekne mechanik který by ti to měnil, ale je to asi nejlevnější možnost Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasek33 Posted January 23, 2016 Author Share Posted January 23, 2016 môžem poprosiť nejaké typy? autovrakoviská? spolahlive inzeraty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Podarilo, nikto mi nevedel povedať dôvod prečo mi svietili kontrolky tlaku oleja , Kontrolka centrálnej výstražnej signalizácie (STOP) a Kontrolka ručnej brzdy a minimálnej hladiny brzdovej kvapaliny a elektronického deliča brzdného účinku... Kontrolky svietili pri naštartovaní, a počas jazdy blikali, pri vyšších otáčkach zhasli. rozumím dobře, že jsi s tím furt jel? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Já bych mu nesliboval, že motor sežene za "pár" eur, ono těch pár bude dost přes 100, k tomu práce spojená s výměnou minimálně to samé a nutné věci okolo, a rázem je to za těch 400, co mu řekli. Kdoví jestli ne ještě za víc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 No motor jak pišeš, a pokud sežene mechanika kterej nebude drahej a bude mít rozum tak se snad na rozumné ceně za výměnu domluví. A za tu cenu stejně jiný auto nepořídí a tady pokud to vymění tak bude mít pojízdné auto, pokud je jinak v pořádku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 (edited) Opravte mne, vzpomínám, jak mi to vysvětlovali: - zamrzne bordel v odvzdušňovací hadici klikové skříně, v skříni vznikne tlak, a ten vyhází někudy olej ven... Vrakáče v BA neznám, jen tady blízko bych poradil. Je opravdu otázka, zda do toho jít, zda má auto aspoň automatickou klimu, nějakou výbavu, kombi... Protože 2-litr benzín dost žere, a tedy je docela levně ke koupi. Těch 400 E za opravu (motor a práce) je docela přiměřené. Nezapomeň, že v takovém případě se vždy dávají nové rozvody, filtry, olej, klínový řemen, takže ten materiál naskáče. Rozmysli vážně, zda to není právě to znamení osudu, že máš přejít na novější auto a toto prodat na součástky, nebo se toho nějak zbavit. Edited January 23, 2016 by P607Olda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 A rozumná cena za výměnu motoru je podle tebe co, 20 Eur??? Vždyť ty ceny sedí, pokud se tím někdo aspoň částečně živí... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 No vyhází ho většinou měrkou pokud dojde k tomu co píšeš, to by snad viděl pokud nebyl ten motor jako prase už předtím Oddie: proč 20€, dejme tomu 150€ plus minus. Prostě by ho to mohlo vyjít levněji, nepišu nikde že mu slibuju že to bude mít za dvacku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts