Jump to content

Kontrolka smyku

jirka1297

Recommended Posts

mám 206+ krátce, takže nevím. Poslední týden kdy mrzne se mi po nastartování rozsvítí kontrolka smyku v palubce. Ta se mi vždy zatím rozsvítila (kontrolka na ESP vypínači nesvítí po nastartování, když vypnu ESP tak svítí), jen když jsem vypnul ESP. Je to tedy, že pod 0°C a auto my signalizuje, že může dojít ke smyku či něco jiného?

A lze nějak docílit toho, aby se mi vždy ESP vyplo samo? Nemám rád tyto trpaslíky v autě. Rád v zatáčce zatáčím sám a nééééé pomocí jich. :) Obzvlášť v tomto ročním období.

Kontrolka nesignalizuje že může dojít ke smyku, ale že je někde chyba. Většinou jde ESP vypnout jen do určité rychosti, potom se znovu aktivuje. Trvale vypnout by mohlo jít vytáhnutím pojistky, ale nevím co všechno se na ní váže. :myslim  Ale každopádně je to podle mě BLBOST!!!

Rozhodně toto nemá s teplotou a mrazem nic společného, pokud je teploměr na hlavním displeji v kapličce, tak bliká udaj teploty jako upozornění na námrazu.

Takže pokud toto svítí i po nastartování a pokud není systém neutralizovaný (kontrolka na tlačítku rozsvícená), jedná se o závadu systému ESP/ASR.

Jinak system se znovu aktivuje po znovuzapnutí klíčku, takže na trpaslíky si pisatel bude muset zvyknout.

Proč to svití Jakubkovi to nechapu

já jsem ze svojí 206 zmatenej ještě víc. Na palubce mi kontrolka ESP nesvítí ani při otočení klíčku, ani nikdy jindy. Tlačítko ESP pod volantem nesvítí a mačkat ho můžu jak chci, nereaguje to nijak. Na DIAG je auto úplně bez závad. Ale ESP funguje, dnes jsem blbnul na parkovišti a jakmile jsem auto dostal do smyku, okamžitě jsem uslyšel takový bzučení nebo drnčení, stejnej zvuk jako když kope do pedálu ABS. Jediný vysvětlení co mě napadá, že dioda ESP v palubce je spálená, proto to nikdy nesvítí a proč nefunguje tlačítko ESP pod volantem, to fakt nevím :myslim