jirka1297 Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 mám 206+ krátce, takže nevím. Poslední týden kdy mrzne se mi po nastartování rozsvítí kontrolka smyku v palubce. Ta se mi vždy zatím rozsvítila (kontrolka na ESP vypínači nesvítí po nastartování, když vypnu ESP tak svítí), jen když jsem vypnul ESP. Je to tedy, že pod 0°C a auto my signalizuje, že může dojít ke smyku či něco jiného? A lze nějak docílit toho, aby se mi vždy ESP vyplo samo? Nemám rád tyto trpaslíky v autě. Rád v zatáčce zatáčím sám a nééééé pomocí jich. Obzvlášť v tomto ročním období. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bajza206 SW Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Co chceš na tohle napsat kup si žigula ten ESP nemá a máš klid nechápu co tě vede k tomu si myslet že tvoje řidičské schopnosti nahradí ESP Odesláno z mého HTC One M9 pomocí Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
machulda Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Kontrolka nesignalizuje že může dojít ke smyku, ale že je někde chyba. Většinou jde ESP vypnout jen do určité rychosti, potom se znovu aktivuje. Trvale vypnout by mohlo jít vytáhnutím pojistky, ale nevím co všechno se na ní váže. Ale každopádně je to podle mě BLBOST!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Muže mít kontrolku od teploměru která upozorňuje na možnost námrazy, nevím jeslti to 206+ má nebo nemá, ale většinou je to symbol vločky Kontrolak co vypadá jako auto ve smyku je snad kontrolka ABS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
machulda Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 auto ve smyku je ESP/ASR, ABS má kontrolku jinou. Aspoň teda u mě. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Aha, ja nemam ASR jen ABS a mam kontrolku pravě tuhle ve smyku, to mě mate trochu https://www.peugeot-club.com/topic/17504-esp-nebo-asr/#entry199233 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JakubkoSK Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 No to by zaujimalo aj mňa lebo mne to svieti pred štartom iba niekedy nezavisle na teplote vľavo na pristrojovke a to nemam ani ABS... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Ted jsem prolezl návod 206+ a nikde nevidím kontrolku s autem ve smyku, ABS je s napisem ABS, ESP s napisem ESP a ASR spadá pod kontrolku ESP, tak nějak teda nechápu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jirka1297 Posted January 23, 2016 Author Share Posted January 23, 2016 V pravém dolním rohu displeje jí mám. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Jo už to vidim ESP je to, ABS v levém rohu displeje s napisem ABS. Se budu muset podivat co to dělá na 206+ přítelkyně Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JakubkoSK Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 No taká kontrolka svieti občas pred štartom aj mne ale ako som pisal nemam ABS a tým pádom ani ESP. a ASR prečo to svieti ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Rozhodně toto nemá s teplotou a mrazem nic společného, pokud je teploměr na hlavním displeji v kapličce, tak bliká udaj teploty jako upozornění na námrazu. Takže pokud toto svítí i po nastartování a pokud není systém neutralizovaný (kontrolka na tlačítku rozsvícená), jedná se o závadu systému ESP/ASR. Jinak system se znovu aktivuje po znovuzapnutí klíčku, takže na trpaslíky si pisatel bude muset zvyknout. Proč to svití Jakubkovi to nechapu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jirka1297 Posted January 23, 2016 Author Share Posted January 23, 2016 (edited) Tak díky za vysvětlení, skoro zvažuji, jestli mám jezdit na tu diagnostiku. Protože když je to rozbitý, tak nejsou trpaslíci až na ABS Edited January 23, 2016 by jirka1297 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ducatista Posted January 24, 2016 Share Posted January 24, 2016 já jsem ze svojí 206 zmatenej ještě víc. Na palubce mi kontrolka ESP nesvítí ani při otočení klíčku, ani nikdy jindy. Tlačítko ESP pod volantem nesvítí a mačkat ho můžu jak chci, nereaguje to nijak. Na DIAG je auto úplně bez závad. Ale ESP funguje, dnes jsem blbnul na parkovišti a jakmile jsem auto dostal do smyku, okamžitě jsem uslyšel takový bzučení nebo drnčení, stejnej zvuk jako když kope do pedálu ABS. Jediný vysvětlení co mě napadá, že dioda ESP v palubce je spálená, proto to nikdy nesvítí a proč nefunguje tlačítko ESP pod volantem, to fakt nevím Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts