Pedrosak1 Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Ahoj, je tu prosím někdo s praktickou zkušeností u nahrazení dvojmotového setrváku jednohmotou. Tady na fóru jsem našel jen takový ty obecný řeči typu "já bych to nedělal"... Má někdo praktické zkušenosti - myslím tím: mám s ním najeto už 50t a bez problémů, nebo po 20t odešla spojka... Kolega v práci ho má od jara (ale najel s tím jen asi 5t km) a kromě hlučnosti zatím žádná výtka. Ale jak píšu - má najeto jen málo. Já najedu ročně tak 30 a přemejšlím, jestli se vyplatí ušetřit... dík Petr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 To jsi asi špatně hledal, praktických zkušeností je tu popsáno dost. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 (edited) jednohmota je levnější a bezporuchová, setrvák je jeden kus železa, nemá se na něm co pokazit, takže namontuješ a jezdíš, a nevýhody?--může se zvýšit dymamický hluk v kabině, různé dunění atd., ovšem někteří ty zvuky ani nepostřehnou... dvouhmota je dražší, jsou to dva kusy železa vzájemně odpružené--v tom je zakopaný pes --jsou na klubu případy, kdy spojku znovu měnili už po 50 tisících KM !! z důvodu prokluzování, setrvačník různě cvrliká atd., kolega nade mnou nahodil jednohmotu na 406 HDi 80kw, aby ji vzápětí sundal a nahodil zpátky dvouhmotu z důvodu vibrací, různých pazvuků, dunění atd., prostě neměl s jednohmotou takovou pohodu při jízdě, jako s dvouhmotou... a teď babo raď Edited January 25, 2016 by ozzy56 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pedrosak1 Posted January 22, 2016 Author Share Posted January 22, 2016 To jsi asi špatně hledal, praktických zkušeností je tu popsáno dost. ok, asi jsem to napsal špatně. Klíčovej prvek tý otázky je - můžou bejt s jednohmotou nějaký jiný problémy než zvýšenej hluk? Tzn - může nějak poškodit motor, rozvody, spojku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
machulda Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 mám jí tam asi týden, takže najeto nic moc. Ale vabrací ani hluku jsem si nevšiml. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 tak v první řadě dvouhmota určitě nějaký smysl má, konstruktéři nejsou tak blbí, aby tam dávali něco, co auto prodraží (nebo právě naopak to dávají proto, abychom jezdili do servisu častěji) , znám případy, kdy mají nahozenou jednohmotu taxikáři a od té doby, co nahodili jednohmotu, zapomněli co to je spojka ta jednohmota je výrobkem firmy,která se spojkama zabývá snad 100 let, tak si myslím, že by nepustila do oběhu něco, co vyloženě ničí motor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 V zásadě může i poškodit motor, protože je v tu chvíli soustava naladěná úplně jinak, než to konstruktér spočítal, takže se může dostat do rezonance někde, kde s tím nikdo nepočítal. Nicméně u dvoulitrových HDIček, co zatím vidím, jak u starších verzí 80kW typu RHZ apod., tak u novějších 100kW RHR ten problém není, jediný negativní efekt je zvýšená hlučnost a vibrace, což někomu vadí víc, a někdo si toho naopak ani nevšimne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Mám na 807 2,2 HDi jednohmotu už nějakých 60 000km a furt to jezdí. Zvýšenou hlučnost nedokážu posoudit u dvanáctiletýho auta. Dal bych si to klidně znova. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lada78 Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Mam ji nasazenou a je to v pohode. Vzhledem k tomu, ze spojkova lamela je odpruzena jsou vybrace minimalni. Samozrejme zalezi v jakym stavu je zbytek auta. Pokud mas vypraskany silentbloky, spatny vstrikovace atd. bude se ti to stejne klepat. Vubec bych se toho nebal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Chozeluizskuner Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 (edited) Ani nepíšeš o jakej motor se jedná. Já jí dával na 407 HDI 100kw + koníci navíc (RHR) a naprosto super! Najdu ti mojí jednoduchou recenzi https://www.peugeot-club.com/topic/98705-co-vse-vymenit-se-spojkou-vymeneno-(valeo-kit-4pše-vyměnit-se-spojkou-vyměněno-valeo-kit-4p/?hl=%2Bvse+%2Bvyměnit Na poslední stránce je recenze. Co se týká mínusů co jsem napsal, tak asi po sto kilometrech mě ten dojem přešel. Konečně můžu z auta dostat to co v něm je Edited January 22, 2016 by Chozeluizskuner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charlie 607 Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 V testu bazarové 607 ve světě motorů psali že 2,2hdi s jednohmotou přijde o část zátahu v nízkejch otáčkách, pozoroval jste tohle někdo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Chozeluizskuner Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 to nevim kam by se ten zátah ztratil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charlie 607 Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Já právě taky ne, tak se ptám. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 V testu bazarové 607 ve světě motorů psali že 2,2hdi s jednohmotou přijde o část zátahu v nízkejch otáčkách, pozoroval jste tohle někdo? bože, toto napíše ,,odborný'' časopis , takovou hovadinu...,ještě že to už nekupuju ,voni jsou už jak bulvár--když nemaj co napsat, tak si něco vymyslej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Kam by se ztratil? Do vyšších harmonických - čili do vibrací. Je to úplně klidně možné. Sice moc nevěřím, že by to bylo až tak znatelné, ale možné to je. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pedrosak1 Posted January 25, 2016 Author Share Posted January 25, 2016 Ani nepíšeš o jakej motor se jedná. Já jí dával na 407 HDI 100kw + koníci navíc (RHR) a naprosto super! Najdu ti mojí jednoduchou recenzi https://www.peugeot-club.com/topic/98705-co-vse-vymenit-se-spojkou-vymeneno-(valeo-kit-4pše-vyměnit-se-spojkou-vyměněno-valeo-kit-4p/?hl=%2Bvse+%2Bvyměnit Na poslední stránce je recenze. Co se týká mínusů co jsem napsal, tak asi po sto kilometrech mě ten dojem přešel. Konečně můžu z auta dostat to co v něm je je to motor 1.6 hdi 66kw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSA Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 Mám jednohmotu v 806 2. hdi a pevnou řemenici na klice trochu to duní na volnoběh,jinak bez problemů asi 80 tis km, původně tam byla odpružená řemenice U C8 2.0hdi 16 V je originál dvouhmota a pevná řemenice na klice, dal sem jednohmotu a odpruženou řemenici a je klid.Takže asi tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 ještěže ti frantíci to dělají jako stavebnici a na každou stranu klikovky můžeš dát v podstatě co chceš... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
balu-23 Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 Já mám jednohmotu už přes 4 roky najel jsem už cca 90 tisíc a nemám problémy.Pokud budu někdy ještě měnit spojku,tak bude zase aspoň levnější.Jediné co se změnilo je cuknutí,když je motor v zátahu a sundám nohu z plynu a znovu přidám.Ale je to o zvyku jízdy.Možná je to i některým vymačkaným silenblokem. Setrvák jsem měnil,když to mělo najeto 127 tisíc a byl na odpis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Adam Valášek Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Ahoj, rád bych sehnal novou celou spojku i dvouhm.setrvák za rozumnou cenu. Podle recenzí na výměnu za jednohmotu je to půl na půl. Co myslíš ty? Mám P 307 SW, 2,0 HDI,79 kw,r.2003,motor RHS,VIN: VF33ERHSB83235268,a v létě chci chip na 120kw. Tak moc prosím o radu a doporučení která dvouhmota a spojka bude dobrá aby to nehučelo,necvrlikalo, a nedunilo a cenově přijatelná.(kolem 13.000.-??) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts