Jump to content

Jak jste se připravily na zimu??

DanTDI

Recommended Posts

Zdar jak jste svoje miláčky vybavily na zimu? Můj děda ten to radši prej nechá přes zimu v garáži a sem možná rád že tyhle řidiči na silnicích nepotkávám :D Já škrabání nějak neřeším jdu k autu 15 min před odjezdem nastartuju a v klidu si dopiju kafe a pak až jedu do práce :) co vy ? Jinak přikládám jeden odkaz aby se to hodilo do kutilské diskuze :) http://autotrip.cz/gumou-a-izolaci-uspesne-proti-zime/

ozzy56: vím že dnešním moderním motorům dlouhý chod na volnoběh nesvědčí. Ale neříkej že za dob kdy jsi jezdíval s tatrou jsi ji nikdy nenechal hrkat ráno před výjezdem déle než by bylo nutné. Hele u nás se teď když mrzne večer natočí většina autobusů co stojí venku na ploše a hrkají do rána. A taky to nikdo nějak moc neřeší jestli to těm motorům svědčí nebo nesvědčí a o ekologii se v těchto dnech taktně mlčí. A dnes ani nikdo nebuzeruje když se nechávají vrčet busy na konečné protože jinak by jsme je nevytopili.

Edited by Vena garážmistr

Veverka: To protože, chlapům stačí dvoje boty jedny letní a jedny zimní, dvě bundy jedna letní a jedna zimní a jedny rifle, kdežto u žen je to rozděleno na je zima není sníh, je zima je sníh, je zima není led a je zima je led. :D

Proč je tohle téma jen pro holky/ženský?! Diskriminace! :D

bohužel tazatel není sám, i když nikdo není dokonalý a každý se občas splete :myslim , tak jste si určitě všimli v novinách, časopisech, televizi atd. takového  množství pravopisných chyb, že je to až zarážející--a to předpokládám, že ta místa v novinách, časopisech,televizi vyžadují absolvování vysoké školy ;) , je opravdu smutné, když takový člověk neumí napsat správně měkké I a tvrdé Y :mrk

No fakt je, že loňskou nezimu jsem v pohodě zvládnul ve služebních adidaskách. A letos jsem vytáhnul polobotky až když napadlo to studený svinstvo. Ale jeden den už jsem byl v práci i v zimních Cobrách ale vzal jsem si pro jistotu i pantofle a v busu jsem vegetoval v pantoflích. Jinak co se týče oblečení tak to mám z pohledu některých opravdu jednoduché  " hezké montérky" (uniforma) a normální montérky.

My se připravili celkem dobře, aspoň jsme si to do dnešních "trochu omrzlinek" (a to bylo jen -11 st.) mysleli. Pažout mrzne venku, chudák, ale otvírá a zavírá (včetně sklápění zrcátek), jakoby se nechumelilo. Zbytečnými starty (jestli jako chytne na první dobrou nebo ne) jsem ho netrápil :papa

Taky auto nechodím trápit pokusama o start. Buď chytne nebo ne. Popravdě počítám i s tou variantou že nenaskočí takže mám domluvené záložní auto abych se případně dokázal dopravit do práce. Naši mají benzínového džundaje a ten chytne v pohodě navíc má v létě měněnou baterku.

Tak ja jsem modraska po par letech dal do garaze a je hezky v suchu a v relativnim teple. Pry je mu tam moc krasne. Abych ho nechal blafat po studenem startu 15 min na volnobeh.... To mi prijde jako prasarna. Motor se sice zahreje ale prevodovka a dalsi docela pak trpi. Kdyz jsem ho mival venku tak nadtartovat do minuty omect predni vokna a hura se rozjet. I v manualu k memu motoru pisi ze by se po nastartovani melo auto hned rozjet. Ale kazdeho vec..... Ja to proste nedelam a delat nebudu :)