Jump to content

Bouchani predni napravy

Smolkic

Recommended Posts

Zdravim, poridil jsem si Peugeota 407 1.6hdi r.v. 2004 a hned prvni den co jsem ho dovezl po ujeti cca 120km jsem zastavil na parkovisti asi 10 minut stal, pote se rozjel, normalne plynule zadny hrabacky, nic...Najednou rana jako z dela od leveho predniho kola...zastavil sem, skouknul, nikde sem nevidel nic byla tma. Chvilku jsem vahal jet dal, nejet...precejenom sem se potreboval dostat nejak domu, tak jsem teda jel a vsechno v poradku, nez prisla nerovnost..na kazde nerovnosti to boucha jako blazen i v podlaze je to citit, ale zadny rozdil v rizeni, vubec nic, jen to bouchani :/ nejaky tip, co by to mohlo byt? Predem dekuji :)

Problém je, že asi nic neuvidíš, samozřejmě pokud není prasklá pružina. Mohl by to dělat spodní otočný čep zvaný frip. Ten u 407miček často odchází. Jelikož máš r.v. 2004, tak už může být i opotřebený a zkorodovaný čep těhlice, který se nasazuje do toho fripu. U novějších 407 se montovala modifikovaná těhlice, která už nebyla náchylná na opotřebení a měla clonu proti zatékání vody a nečistot do fripu. Otočný mechanismus ve fripu je tvořen válečkovým ložiskem do jehož vnitřního kroužku se nasazuje čep těhlice. Toto je těsněné gumovým břitem, něco na způsob gufera, a pokud tento břit netěsní, tak veškerý bordel se dostává do toho ložiska. U staré těhlice je čep narušen korozí a tím pádem břit těsnění není schopen toto ochránit. Pomůže jedině výměna těhlice a fripu samozřejmě na obou stranách. V příloze máš obrázek jak to vypadá.

frip obr.pdf