Jump to content

Úprava alarmu u 206cc

Pepito

Recommended Posts

Mám dotaz:lze diagnostikou vypnout pohybové čidlo v interiéru?

Občas se mi stává,že po zamčení auta a tím aktivování alarmu se mi občas po různě dlouhé době

sám od sebe zapne alarm :mad:

Vím že se alarm aktivuje i když jsem třeba leštil okna zvenku a auto bylo zamčené... :myslim

Děkuji předem za vaše odpovědi a poznatky :papa

Edited by Pepito

Myslel jsem,že imobilizér a alarm je to samé :mad:

Já si myslím že je to pohybové čidlo,protože jsem jednou zastavil na benzínce a Kuba spal,tak jsem ho zamknul a šel jsem na záchod a když se Kuba probudil,tak se protáhl a alarm začal řvát :myslim

A většinou to spustí do 10ti sekund po zamčení.

A kdyby to bylo otřesové čidlo,tak se to dá nějak nastavit? :papa

Edited by Pepito

Ještě další postřeh,

Teď,když jsem zakryl přední sklo hliníkovou fólií,tak ten alarm řval snad každou minutu :grr

Tak jsem musel dálkáčem auto odemknout a zamknout jen klíčem v zámku ve dveřích :papa

Da se nejspíš odstavit dálkáčem, případně čidlo odpojit. Pokud je to origo alarm tak snad musi jit konfigurovat třeba přes tu diag. Případně kličkem v zapalování a dálkou

Použivali se ultrazvukový čidla, není mi jasný proč by se to spouštělo když přikryješ přední okno.

Imobilizer je zařízení které znemožní nastartování motoru bez čipu nebo kodu.

Alarm je zařizení které spustí sirénu při pohybu vozu, či poklesu napětí v palubní síti, nebo při pohybu ve voze, zaleží co máš za čidla, součástí alarmu muže být i imobilizer. Ale ty tady řešíš jen a pouze problem alarmu, ne imobilizeru, takže nadpis upravuji.

já mám podobný problém....když zamknu auto dalkáčem, tak se mi za nějakou dobu spustí alarm, takže to řeším zamykáním klíčkem... dá se to celé nějak odpojit abych to mohl zamykat dálkovým a neřval mi alarm?

• 5 years later...

Ahojte. Riešim problém s mojim autom. Dnes mi ho niaky dobrý človek chcel ukradnúť priamo s pred domu. Zistila som ze teda nemám alarm ahááá 🤦‍♀️ viete mi poradiť kde zoženiem a kúpim alarm do Peugeot 206 cc r. 2002 

Ďakujem za všetky odpovede 

Ahoj, vítej na klubu:papa

Není problém sehnat alarm - koupíš třeba tady: https://www.levnealarmy.cz/eshop/zabezpeceni-vozidel/autoalarmy/ (já jsem od nich bral dálkové ovládání centrálu), ale sehnat /domluvit někoho, kdo to namontuje, když si to koupíš a budeš to chtít jenom namontovat nebo - lepší možnost - ať to koupí ten, kdo by to dělal.

Osobně bych vzal něco, co bude informovat na mobil, nějaká řvoucí siréna na parkovišti nechává lidi naprosto v klidu a v noci to člověk beztak zaspí. Ještě k tomu přidat zámek zpátečky a budeš mít (snad) klidnější spánek:)

Vím i o lidech, co měli jako alarm lehce upravený bezdrátový zvonek, ale u toho vidím minimálně dva mínusy - dosah a tedy omezené možnosti parkování  a na delší cesty brát ten kus, co má zvonit.....