Dano406 Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 Ahoj do mrazivého rána. Pomůže mě někdo prosím na co se zaměřit. Včera se mi rozsvítila kontrolka motoru, než jsem dojel domů,tak jsem ještě asi 3x startoval a dojel domů. Ráno jsem to napojil na DIA a vyjelo mi co mi vyjelo. Než jsem načetl závady tak mě nenapadlo zkusit nastartovat,nastartovat jsem zkusil až po vymazání závad, točit to točí,ale nechytne. Pojistky u baterky a pod volantem vizuelně prohlédnuty,žádná se nejeví být špatná. Děkuji za jakékoli postřehy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dano406 Posted January 17, 2016 Author Share Posted January 17, 2016 Tak ty závady na podruhé. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chury721 Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 Neměl si tam třeba přes noc v motoru kunu (popř nějakou jinou škodnou)? Zkontroluj kabely/svazky jestli jsou OK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dano406 Posted January 17, 2016 Author Share Posted January 17, 2016 Vyřešeno,jak banální závada. Už zase startuji,přikládám foto viníka. Ještě bych měl další dotaz. Je možno s tím nějak dojet do servisu, co udělat pro částečnou mobilitu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 co je tam prelamany kabel na cidlo abs? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chury721 Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 Ouch...to si neslyšel když si jel? Asi by se s tim hodně pomalu dojet dalo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dano406 Posted January 17, 2016 Author Share Posted January 17, 2016 Čidlo ABS, jde mě o to nějak to dostat do servisu. Když jsem to zvedl,tak se pružina uvolnila a je volná,kolo nejde dát zpět. Chci ji flexou od....t a chtěl bych vědět,jestli je pak možné s tím jet,nebo co s tím provizorně. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dano406 Posted January 17, 2016 Author Share Posted January 17, 2016 Neslyšel jsem nic,ruplo to až v noci,když to stálo namístě. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 (edited) aha slepy som praskla pruzina s tym nikam nejazdi narobis viac skody mozes poskodit aj manzetu homokinetaku Edited January 17, 2016 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dano406 Posted January 17, 2016 Author Share Posted January 17, 2016 No jo a co s tím,ani k té skále to nedovleču Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 (edited) vymenis pod barakom da sa to v poho akurat budu trochu ludia cumiet ale prezijes to Edited January 17, 2016 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dano406 Posted January 17, 2016 Author Share Posted January 17, 2016 No jo tobě se to řekne.ale já nejsem tak zručný jako ty,nebo jiní z fóra. O pohledy nemám strach,zavřu vrata a je to. Jen jsem ještě nikde nenašel co je třeba odmontovat a jak to potom poskládat. Ani stahováky na pružiny nemám. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 tak dotiahni nejakeho servismana odtahovka ta vyjde drachsie po vlastnej osy by som nesiel ja som mal auto u lakirnika a auto bolo cez noc vonku rano isli robit moje auto a prdnuta pruzina tak to dotlacili do dielne asi 15 metrov rozdrbali mi celu manzetu na homokinetaku co som musel zacalovat ja takze nedoporucujem ti s tym niekde ist Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 pružinu odřež po částech rozbruškou, pak vytáhni tlumič i s horním uložením, odvez tlumič k někomu, kdo na něj nahodí pružinu novou, popřípadě i nové ložisko hor. uložení, pak ten tlumič i s pružinou nahoď do auta--je to vlastně jen povolit pár šroubů a matek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 (edited) jj tiez dobra moznost ale pokial si netrufa stejne to treba rozobrat akokeby to robil komplet sam Edited January 17, 2016 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dano406 Posted January 17, 2016 Author Share Posted January 17, 2016 ozzy56: To mám v plánu tu pružinu odřezat, ale nevím jak ten tlumič vyndat,co je třeba rozebrat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 (edited) potrebujes vercajk trhak s orechom 36 na matku poloosy tiez je dobre mat stahovak na cepy spodny cap ide dost blbo vyrazit (driek ma do kuzela)z ramena von a potom klasika ockoprstencove kluce ,hrubsi srobovak a kladivo Edited January 17, 2016 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 Vítej v klubu prasklých pružin. Důvod prasklé pružiny se z 95% špatné horní uložení tlumičů. Čeká tě výměna horního uložení tlumiče na levé i pravé straně + výměna pružin na celé nápravě. Na foru je několik příspěvků i postupem výměny. Pokud znáš nějakého servisáka a nebo někoho, kdo to dělal, tak lze to vyměnit i v tomto počasí. V žádném případě bych s tím nejel po vlastní ose. Maximálně naložit na odtah. Pružina většinou praskne na stojícím autě a to přes noc. http://www.peugeot-c...opic/62694-xmb/ http://www.peugeot-c...opic/53415-xmb/ http://www.peugeot-c...opic/37896-xmb/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 (edited) inak ten tlmic neni vyteceny na foto? ci je to len mokre od vody? Edited January 17, 2016 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dano406 Posted January 17, 2016 Author Share Posted January 17, 2016 OK406: Horní uložení jsem měnil cca.3 roky nazpět a to preventivně krtek 2:Tlumič je mokrý,jestli se mi to podaří rozkuchat tak bych vyměnil i tlumiče,jen kterou značku vybrat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts