venomcz Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Chceme koupit druhé rodinné auto . Bude s ním jezdit převážně jen manzělka okolo komínu . Můžete mi doporučit vhodnou motorizaci ? Nevyznám se v motorech v 307ce a co jsem četl , některé si lidé moc nechválí . Díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 benzín 1.6 anebo nafta 1.4 ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Pokud je to jen okolo ,,komína", tak bude lepší benzin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel 307 Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 benzín,objem si vyber 1.4 nejede,o 1.6 tady někdo psal,že hodně žere,tak možná 2.0 benzín(v SW/Breaku se dělal jenom před face) odesláno z Samsung Galaxy Note 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medvěd Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Kdybych se měl na Tvém místě rozhodnout já, tak 2,0 HDI. Většina mých aut byly nafťáky (krom úplných začátků - Š 105, Carevna ani 1203ka se v naftě jaksi nedaly sehnat) a vyhovují mi. Jestli jezdí krátké nebo dlouhé trasy neřeším - většina rozvážkových dodávek je v naftě a nezdá se, že by motoricky nějak trpěly.Jo a ještě k benzínu - měl jsem krátce i Omegu 2,4i a myslel jsem si, že mě slupne jednoho dne k večeři i s ponožkama. Naštěstí se mi povedlo se jí velice záhy zbavit bez prodělku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
venomcz Posted January 15, 2016 Author Share Posted January 15, 2016 Vidím co názor to rozdíl a velký no . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pety Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Pokud naftu, tak jedině bez FAP. S ním se to ježdění kolem komína obvykle hodně prodražuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Hlasuju pro elektro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 1,4 v plynu pro manzelku idealni ale ne v kombiku ale kratka by mela stacitteda pokud primarni auto uz je nejake vetsi no Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aluška Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Kolem komína běhat pěšky Tak ať nejsu úplně , šla bych taky do nafty, protože benzín bude žrát i trávu kolem silnice a ani nechápu, co pořád všichni máte s těma nákladama navíc ohledně nafty, máme auta jak naftu i benzín a že bychom sypali do nafťáku daleko víc peněz, to teda ani náhodou, není to teď a nebylo to ani u minulýho nafťáka, takže bych se toho teda nebála Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vendelinek Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Taky bych se přikláněl k HDi čku,mam 2,0HDi 66kw a jezdim s tim kam buď,kudy tudy,jsem spokojen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 (edited) Žádný motor není propadák, žádný není ideální. Benzín 1,4 1,6 2,0 budou žrát přes 7 Diesel 2,0 je standard, žere kolem 6 diesel 1,6 je nejlepší, žere 5 až 6 a docela rychle se ohřeje. Ale zase ty "horší" benzínové motory seženeš v lepším stavu, za menší peníze. Taky si dej za podmínku např. automatickou klimu. A znovu opakuju, kup jen ze zaručeného zdroje. Tzn. značkový prodejce, nebo osobní známý, nebo prodejce, kteráho ti doporučí dobrý známý. Edited January 15, 2016 by P607Olda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiriczek Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Benzín 1,6 přes 7? Spíš přes 9... Celou "zimu" jezdím za 10... Je teda pravda, že tomu občas pořádně naložím, ale že by to bylo nějak často, to se taky říct nedá... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Stark Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 (edited) Nechci se nikoho absolutně dotknout ale já opravdu jezdím hodně přes město, po městě a opravdu na každou nádrž najedu přes 1000km úplně s přehledem a to motor točím v otáčkách kam se mi zlíbí. Takže matematika mi říká že, když mám nádrž 60litrů a beru vždy plnou tak, na 1000km a najedu mnohdy i přes onen litr, že spotřeba je na 6litrech na 100km. A i kdybych se dostal třeba byť jen na 900km na nádrž tak jsem stále v číslech na 6,7litrech na 100km a když už vážně přitlačím což už je vážně scifi tak když vemu že na nádrž ujedu "pouhých" 800km tak jsem pořád na 7,5litrech na 100km a bud-li ubírat až bych se měl dostat na výše uvedených 9litrů tak by majitel takového motoru ujel na nádrž cca 700KM + -. Takže takových spekulací bych se striktně nedržel. Já jezdím denně a tím myslím opravdu každý den těch cca 100km. A upřímně si myslím že 1.4HDI dlouho nevydrží, motor se sotva ohřeje tím popojížděním po městě ale jak říkám pořád, kdo je zarytý ropák, bude vždycky benzín jenom hanit, že to žere a ho*no jede. Edited January 15, 2016 by Tony Stark Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 možná bys mohl napsat, kolik do toho chceš vrazit ať se zůží výběr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
venomcz Posted January 16, 2016 Author Share Posted January 16, 2016 Okolo 50ti tisíc . Klima a kombi je podmínka . Primární auto máme. Toto je pouze pro manželku na popojíždění a ať se tam vleze kočárek . 306ka je hold malá Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest minimaxa Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Nerad, ale souhlasim s oddiem. Elektro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pecino Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Nafťák než se v zimě zahřeje trvá cca 8km a pak ta spotřeba jde k těm 6L/100km pokud je studený tak si určitě veme kolem 7-8L. Spíš bude problém koupit do 50tis rozumného nafťáka. V benzínu je sice menší nabídka ale zase cena je nižší. Ono záleží kolik chce ročně najezdit. Pokud třeba 3000km tak ten benzín bude asi vhodnější. Plyn je taky dobrý, ale první km to jede stejně na benzín. A pak už je to cenově nejlepší. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
venomcz Posted January 16, 2016 Author Share Posted January 16, 2016 Já si myslím že tak okolo 5tisíc km ročně což není moc . Proto se přikláním víc k tomu benzínu . Chceme ho kupovat až tak v létě a nic neuspěchat takže si myslím že 50 tisíc je reálná hodnota takového auta . Jí se s 306kou 1.6 jezdí dobře , udělala se tam STK ale je to malé auto a chceme pořídit už trochu novější . Neříkám že 307 z roku 2003 bude nové auto ale je tam rozdíl oproti roku 1997 . A i bezpečnost bude větší . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pecino Posted January 16, 2016 Share Posted January 16, 2016 Měl jsem klasického diesela 270tkm (jen D bez kurvítek) z roku 2000 (ne peugeot) a jezdil za 5L i na nový řepkový nebo slunečnicový olej. Ale ten traktoroidní zvuk je hrůza. Ale musel pryč protože měl na zadních sedačkách krátké pásy a nešla tam dětská sedačka, vajíčko. Když sednu do benzínového auta tak je to paráda, nic nevibruje a je tiché. Soused má 307SW v 2,0 HDi ve stejné výbavě ale uvnitř je mnohem příjemněji v té benzínové 1,6i. I když HDi nejsou špatné motory, tak jsou dost slyšet. Ale to je vlastnost všech dieselů. mají zase jiné výhody, nižší spotřebu a větší krouťák. Pokud žena jezdí aspoň 6km trasy tak to LPG taky není špatná volba a kufr to neubere, nádrž je pod autem místo rezervy. Sám jsem nechal dodělat a i s benzínem vycházím na 1km cca 1,40kč. Při spotřebě 9L/100km LPG. Dnes tankuji za 12,90kč/L. Přidal jsem svůj názor a na každém je co vybere. Já koupil přes inzerát a nějaké opravy jsem už taky řešil, ale díly z druhovýroby naštestí nejsou drahé. Ale i když mám 185tkm tak v autě nic neklepe a nevibruje a nehnije. TY 307 mají hodně dobrou antikorozní úpravu a to je výhoda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts