Jump to content

307sw 1.6hdi - divné zvuky motoru

Pedrosak1

Recommended Posts

Ahoj

Potřeboval bych prosím poradit s jedním problémem. V poslední době se v motoru ozývá hučivý zvuk – popsal bych to asi jako „dunivé šmajdání“. Viz videa

při otevření kapoty:

www.youtube.com/watch?v=c3yX2P6FuIk

asi nejlíp je to slyšet tady

www.youtube.com/watch?v=4hTyURswnxE

a je to slyšet i z kabiny

https://youtu.be/LgYDc7qHCFo

Zvuk se ozývá když auto stojí a je slyšet i při jízdě.

Netuší někdo čím by to mohlo být?

Já mám dvě teorie, ale nevím jestli to nejsou blbosti

1) asi před půl rokem jsem si nechával dělat v servise rozvody – je možné, aby se tam něco uvolnilo a začalo to vydávat tyhle zvuky?

2) o něco dříve (8-9 měsíců) jsem měnil spojku s dvojhmotovým setrvákem a známej mi místo dvojhmoty prej dal něco jednoduššího, ale podstatně levnějšího. Mohlo by to být tím?

Auto je p307sw, 1.6 hdi rv. 2007.

Ten zvuk je sice otravnej, ale jde mi hlavně o to, aby se tam něco nepo…. víc – co teda může bejt příčinou a je nutný to řešit co nejdříve?

Dík moc za pomoc

Petr

Stejný zvuk jsme řešili na podzim na 308. Objevil se pár set km po výměně rozvodů (autorizák) Moc tomu nechtěli věřit, ale nakonec je dělali znovu. Celá sada se nějak nepovedla - tekla i vodní pumpa. Objednali novou a teď už je to OK - klep, klep :myslim

WP_20150829_09_32_11_Pro.m4a

Tu řemenici už mě známej slíbil vyměnit zdarma. Takže pokud to bude dělat i potom, zajedu do toho servisu a zkusím to reklamovat. Akorát je to už skoro 8 měsíců od výměny. Záruka je tuším půl roku? Nebo na to platí standardně 2 roky?

Pedrosek1 řemenice to nebude. Řeším to stejné. Rozvody dělány asi 9 měsíců zpátky (značka Ruville,ale v sadě kladky INA) :nevim   Dělá to jenom když je motor zahřátý a na volnoběh. Asi nezbude nic jiného než koupit novou sadu jak píše Straki

Můžeš zkusit "trvat", přinejhorším nepochodíš :D Ono jestli se v tom někdo v mezidobí po nich vrtal, bude to těžší, tím spíš s takovým časovým odstupem...

nikdo jinej se v tom nevrtal.

Otázka zní, jak je to reklamovatelný

Mám 3 názory

1) pipina v nějaký spotřebitelský poradně mi tvrdila, že na komplet servisní "zákrok" mám záruku 2 roky a za výměnu bych neměl platit nic

2) na internetu jsem v několika diskuzích našel info, že na práci je záruka 3 měsíce, ale servis rozvodovou sadu může reklamovat u dodavatele - tzn. měl bych zaplatit jen práci...

3) na cokoliv dělanýho v service (sjednána smlouva o dílo) je záruka jen 3 měsíce, takže mám smůlu (i když se přiznám že nevím jak poznat smlouvu o dílo)

• 2 weeks later...