rhinos Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Manželky P407SW 2.0HDi začala hlásit nutnost doplnění aditiva. Vyrazil jsem do mého obvyklého servisu kam vozím auto a s Peugeoty pár zkušeností mají ale mají jen univerzální Diag. Řikaly že to zkusí a že to prý už jednou dělali... Nicméně mi volají že jim to hlásí nějaké chyby na diag a netroufají si na to. Takže to zavezu do servisu na který mám tip ale sonduju dopředu o co se může jednat... hlásí to: P1435 - čerpadlo aditiva komunikace CAN rušena P0299 - Regulace tlaku přeplňování,dosažený tlak je příliš nízký P2562 - Potenciometr zpětného hlášení pro turbodmychadlo,závada elektriky P2084 - snímač teploty spalin za kat.,hodnota mimo toleranci Je pravda že další věc co jsem teď řešil s tímto autem že jakoby nejelo turbo...respektivě jede a pak najednou jakoby přestalo "tahat" Nemůže to být "jen" tím čerpadlem aditiva? Co jsem ale četl tak zrovna tahle součást není zrovna z nejlevnějších.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
straki007 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 1.) Vymena nadrzky aditiva.Bylo ho tam malo a zadrelo se ecerpadlo 2.) Derava hadice turba(ale to moc ne pokud jednou jde jednou ne) nebo elamg ventil turba nebo mizi podtlak........dal a dal 3.) Mozna souvis se zavadou 2 (potreba zrucneho mechanika s orig diag a merit to) 4.) Mozna odpojeni snimace resp poskozeny snimac nebo spatna verze softu v ECU (opet je potreba merit jako v pripade 3 ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhinos Posted January 13, 2016 Author Share Posted January 13, 2016 a cenove za to cerpadlo? cetl jsem nejakych snad 21000 bez prace.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
straki007 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Ne to ne. Jsou dva tipy. Jeden 6 tisic cca a druhy 7 cca myslim. Plus aditivum plne tri litry cca 2-3 tisic dle prodejce. Elmag ventil turba cca 1200,- taky dle prodejce a pokud hlidani tlaku turba tak tam nekompromisne cca 6 tisic plus prace. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charlie 607 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 straki, čerpadlo se tedy může zadřít nedostatkem aditiva v nádržce ještě před tím, než auto začne hlásit, že je ho tam málo? Je tedy lepší aditivum doplnit dřív? Na kolika cca kilometrech by se tedy mělo doplnit, nebo dá se poznat v dia kolik ho tam ještě zbývá? Mě u 607 2,2HDi dia píše, že z nádržky odebráno 95g, ve filtru usazeno 95g. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts