Jump to content

Při jízdě na rezervu se rozsvítí kontrolka ESP ASR

Roman Bazi

Recommended Posts

Za 4.5 roku, co jezdím na LPG jsem vypozoroval zvlaštní jev. Pokusím se ho popsat. Dávám to do sekce "alternativní paliva" protože bez přestavby na LPG nikdo dlouhodobě na nulový dojezd nejezdí.

Udržuji množství benzínu v nádrži nad půlkou. Přesto se neubráním tomu, (hlavně při delších cestách), že se mi rozsvítí kontrolka rezervy. Když pokračuji v jízdě, dojezd se snižuje až se objeví dojezd 0km. Při sešlápnutí plynu až na podlahu se rozsvítí výstraha ESP a ASR. Pokud zastavím, vypnu motor, vypnu zapalování, nastartuji, kontrolky ESP a ASR zhasnou. Rozjedu se, akceleruji a ony se opět rozsvítí. Takhle to mohu opakovat do nekonečna.

Pokud při zastavení nechám zapalování vypnuté déle, nebo natankuji benzín, zhasne kontrolka rezervy a chyba ESP a ASR se už nerozsvítí.

Setkal se někdo z vás s tímto?

Nemám sice ASR a ESP, ale když necháš klíčky vypnuté aspoň 2 min tak by se měla nádrž znovu načíst, pokud tedy máš emulátor nádrže. Když jsem ho neměl, tak jsem sice jezdil a nádrž ukazovala prázdnou, ale když bylo v autě aspoň 10L tak po vypnutí na 2min se znovu ukázala ručička na první rysce. Když tam bylo míň tak to hlásilo pořád dojezd 0 ale auto jezdilo normálně a chyby nebyly.

• 1 month later...

A nedela ti to to nahodou i kdyz nemas dojezd 0? Me se rozsviti esp / abs kdyz je v nejakejch otackach chuda smes, je to nejaka chyba v ecu, koukal mi na to kluk s pp2000 a espcku nic neni. Depolution faulty vyhodi az kdyz je to vyrazne chudy ve vetsim spektru otacek. Ale tohle je zase nejaka anomalie u me...Po dalsim startu je to pryc...