Marek_0451 Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Zdravím, obracím se na Vás prosbou o radu. Mám P 206ku, motor 1.4 55 kW. Před nějakou dobou mi začalo pískat a zpívat ve spojce, tyto zvuky po čase ustaly. Později se ozýval jen takový tlumený zvuk, jako hučení, škrábání, při sešlápnutí spojky (i lehkém přišlápnutí) se zvuk změnil či přestal. Spojka jinak neprokluzovala, s autem se dalo hrabat, na jízdu to vliv nemělo. Zjišťoval jsem info, o co jde a prý ložisko. Dneska jsem dal zpátečku, popojel a auto chcíplo, spojka (pedál) se propadla na zemi a nic... naštěstí vyřadit šlo, takže nebyl problém s odtahem. Chtěl bych se zeptat, co se mohlo stát, případně co všechno obnáší oprava. Díky za odpověď! :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 (edited) pokud máš spojku ovládanou lankem, tak ho vyměň za origo,bude mít vadný samostav (opotřebovaný) Edited January 10, 2016 by ozzy56 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek_0451 Posted January 11, 2016 Author Share Posted January 11, 2016 (edited) Díky za odpověď, je to opravdu to vadné lanko. Ze strany motoru nebude problém to lanko vyndat a vyměnit, ale moc nejsem chytrej z toho uchycení ze strany pedálu. Je na to nějakej speciální postup nebo to po uvolnění v motoru půjde vyhádnout i u pedálu? Ještě bych se chtěl zeptat, podle VIN kódu (VF32EKFWF44740512), jaký to lanko objednat? http://www.imgup.cz/image/78e - lanko http://www.imgup.cz/image/78B - pedál Edited January 11, 2016 by Marek_0451 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 lanko spojky 2150 EC v pedálu je lanko zaháknuté po montáži lanka párkrát sešlápni pedál spojky a lanko se samo nastaví Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek_0451 Posted January 20, 2016 Author Share Posted January 20, 2016 Díky za info, zítra to půjdu vyměnit. Ještě se zeptám, na tom novém lanku je plast co drží stažen část toho lanka. Na lanku byl přiložen návod, že je nutné nejdříve lanko namontovat a pak odstranit plast. Chápu dobře, že nejdříve nasadím lanko za pedál spojky, pak napojím v motoru za tu část ze spojky a nakonec odstraním plast a prošlápnu několikrát pedál spojky? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 ano, přesně tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek_0451 Posted January 21, 2016 Author Share Posted January 21, 2016 Tak jsem lanko vyměnil, vše se zdálo být v pohodě... po nastartování nešla zařadit rychlost a šílenej smrad z motoru... takže to asi půjde do servisu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 tak to máš smůlu, ale lankem se začíná, takže jsi ho zbytečně nekoupil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts