Jump to content

Spojka 206 1.4

Marek_0451

Recommended Posts

Zdravím,

obracím se na Vás prosbou o radu. Mám P 206ku, motor 1.4 55 kW. Před nějakou dobou mi začalo pískat a zpívat ve spojce, tyto zvuky po čase ustaly. Později se ozýval jen takový tlumený zvuk, jako hučení, škrábání, při sešlápnutí spojky (i lehkém přišlápnutí) se zvuk změnil či přestal. Spojka jinak neprokluzovala, s autem se dalo hrabat, na jízdu to vliv nemělo. Zjišťoval jsem info, o co jde a prý ložisko. Dneska jsem dal zpátečku, popojel a auto chcíplo, spojka (pedál) se propadla na zemi a nic... naštěstí vyřadit šlo, takže nebyl problém s odtahem.

Chtěl bych se zeptat, co se mohlo stát, případně co všechno obnáší oprava. Díky za odpověď! :-)  

Díky za odpověď, je to opravdu to vadné lanko. Ze strany motoru nebude problém to lanko vyndat a vyměnit, ale moc nejsem chytrej z toho uchycení ze strany pedálu. Je na to nějakej speciální postup nebo to po uvolnění v motoru půjde vyhádnout i u pedálu?

Ještě bych se chtěl zeptat, podle VIN kódu (VF32EKFWF44740512), jaký to lanko objednat?

http://www.imgup.cz/image/78e - lanko

http://www.imgup.cz/image/78B - pedál

Edited by Marek_0451

• 2 weeks later...

Díky za info, zítra to půjdu vyměnit. Ještě se zeptám, na tom novém lanku je plast co drží stažen část toho lanka. Na lanku byl přiložen návod, že je nutné nejdříve lanko namontovat a pak odstranit plast. Chápu dobře, že nejdříve nasadím lanko za pedál spojky, pak napojím v motoru za tu část ze spojky a nakonec odstraním plast a prošlápnu několikrát pedál spojky?