mapitek Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Zdravím všechny stala se mi docela zajímavá věc , auto tyden stálo , po nastartování a prohřátí motoru sem ujel cca 4km když motor zdechnul a rozsvítila se kontrolka pal filtru + hlášení voda v naftě . Vyměnil jsem pal filtr , ve kterém není čidlo , ale kontrolka svítí furt , hlášení také nezmizelo a nemohu nastartovat i když motor točí jako blázen. Povoloval jsem tu matku s hadičkou na odkalení , ale ani kampka ničeho a když pumpuju balonek , tak dotlačím tak do půlky k motoru a dál ne . Odkut to snímá tu vodu v naftě , když ve filtru není čidlo ???? Prosím o radu děkuji moc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 sb mi ukazuje ze na filtri je snimac hod sem vin pozriem sa ti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapitek Posted January 10, 2016 Author Share Posted January 10, 2016 tady je vin VF36ERHRH21218998 díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 mas snimac na obrazku cislo 5 http://picino.rajce.idnes.cz/nastenka#11_1.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapitek Posted January 10, 2016 Author Share Posted January 10, 2016 Takze je tam voda ??? to znamená dole upustit , ale když mi nic neteče ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 (edited) no ked ti ni netecie(je tam podtlak) ani nafta tak rozobrat vybrat fiter cez odkalovak vypustit vsetko komplet vytriet do sucha vytocit snimac vytriet do sucha poskladat a najlepsie dat novy filter Edited January 10, 2016 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapitek Posted January 10, 2016 Author Share Posted January 10, 2016 No filtr už sem dal novej , takže to znovu rozeberu a vyčistím , pak dám vědět . Zatím díky moc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 (edited) ked demontujes vicko filter strati podtlak a odkalovakom ti uz potecie vypust vsetko ak by si mal cerpadlo v nadrzi tak staci nastartovat motor povolit odkalovak a uz by ti to tieklo ale kedze ho nemas musis povolit vicko aby to vytieklo Edited January 10, 2016 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapitek Posted January 10, 2016 Author Share Posted January 10, 2016 aha a ještě jeden dotas proč mi nejde nastartovat ???? to odstaví čerpadlo ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapitek Posted January 10, 2016 Author Share Posted January 10, 2016 tak díra na čidlo tam je , ale čidlo nééééééééééééé tak od kud to furt bere tu vodu v naftě???????????????????????????? motor točí jak debil ale nenaskočí , jak kdyby do něj nešla nafta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baffy Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Podla charakteristiky ,je to auto bez snímača detekcie vody Mám za to že tie snímače sa montovali iba do áut s chladným prostredím /pre severské krajiny / .To že s tadial nič netečie môže byť spôsobené tým ,že sa ten ventil rád zalepí.Skús to ešte raz povoliť a zahýbať s tou stredovou trubkou ,malo by to pomôcť. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baffy Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Vidím ,že si ma predbehol ,ak máš druhý klúč skús použiť ten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapitek Posted January 10, 2016 Author Share Posted January 10, 2016 Naftu už sem vypustil , vytřel hadrem smontoval , napumpoval , kontrolka svítí furt , proč když tam není čidlo a motor točí jak šilenej a nic , připadá mi to , že přezkočily rozvody něco podobnýho se mi stalo na pasatu , motor točil , ale nebyly tlaky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milanblatnica Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Tomuto celkom dobre nerozumiem.Nemáš tam snímač,alebo tam iba nemáš zastrčený konekor ?Tú hlášku s vodou by mohol teoreticky spôsobovať iba odpojený a navlhnutý konektor.Takúto hlášku niekedy vypisuje aj pri veľkom poklese napätia na baterke.Máš dôkladne odvzdušnenú palivovú sústavu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapitek Posted January 10, 2016 Author Share Posted January 10, 2016 No odvzdšněná pořádně není , ale měla by se odvzdušnit sama , to čidlo tam nikde není je tam jen prázdná díra , zkusim vyndat a dobít baterku , nejhorší je , že nemám auto u baráku a nezamknu ho , manuální zamek jaksi nefunguje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milanblatnica Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Poriadne to odvzdušni.Netoč to na sucho. Potom to skús nakopnúť z iného auta štartovacími káblami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapitek Posted January 10, 2016 Author Share Posted January 10, 2016 ale jak to odvzdušnit ????? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapitek Posted January 10, 2016 Author Share Posted January 10, 2016 je to common rail system ten by se měl odvzdušnit sám Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapitek Posted January 10, 2016 Author Share Posted January 10, 2016 a stalo se mi to za jízdy , najednou motor ende a rozsvítila se ta kontrolka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mapitek Posted January 10, 2016 Author Share Posted January 10, 2016 Tak sme to ted zkoušeli s kámošem přes jeho Santa Fee a nic trochu se v tom vyzná a potvrdil mi moji doměnku do motoru nejde žádná nafta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts