Jump to content

ČtyřikiloŠestka SV 3.0 V6 24V man.

Carlo

Recommended Posts

Zdravím, tak jsme konečně našel čas, abych zde přidal i svojí oblíbenkyni ...

Takže jedná se o sedan verze SV 3.0 V6 s motorem XFZ 140kw a 24ventily  :D .

Auto bylo před pár lety zralé na cestu možná tak do šrotu, co se technického stavu týče... Kromě kastle..

Ta má s mým velkým údivem dost zdravý kořínek a o auto muselo být před XX lety docela dobře staráno. Prahy,lemy atd jsou v pořádku. Akorát blatníky začaly zevnitř kvést - kastle nikoliv... 

Naštěstí se auto dostalo k majiteli, který ho vytáhl z toho opravdu nejhoršího a připravil mu tak ještě nějaký ten čas ježdění po silnicích  :)  .

Auto mělo pár lehčích nehod na přední část, ale vždy jen plechařina... 

Já jsem to koupil těsně po jedné nehodě (od předch.majitele) se srnkou.

Podle CEBIE kilometry hází sem a tam, ale podle propočtů má najeto někde kolem 300tis.km.

Byl do dovoz z Rakouska, ale už v roce 2001 .

Tak a teď k technickému popisu auta... Co se udělalo nebo bude dělat.

Takže v posledním roce se na autě udělalo :

- nové brzdy : vepředu BREMBO z coupe a vše (předek i zadek + lanovody) od ATE

- sportovní pružiny a tlumiče od KONI = - 40mm

- všechny nové silentbloky motoru

- nové zapalovací cívky 

- svíčky NKG iridium Power

- origo uhlík filtr kabiny

- naplnění klimy - snad nebude ucházet... zatím chladí (už půl roku)

- sportovní sání (uděláno přes jednu mlhovku) - auto je po srnce už bez ostřikovačů světel a mlhovek...Jinak je od SIMOTY

- OCT - Oil Catch Tank - na výpary ze skříně... 

- zatím vykuchaný výfuk nějakým chytrákem.... Ale pomalu se to vrací do únosných kolejí... Ale zvuk docela OK  :super

- sportovní olej i v převodovce

- motorák byl 10W60 závodní.... Ale vrátil jsem se k Shellu 5W40 - mám osvědčená i aditiva na tření, při každé 2 výměně oleje... Olej měním vždy mezi 5.000 - 8.000km  :super  :super  :super , filtry buď origo nebo od Purfixu (v podstatě origo) . CO se týká spotřeby oleje, tak na posledních 8.tis.km ubylo zhruba čtvrt deci oleje .... Ale spíš nic, takže olej naštěstí nepapá a to je na svůj věk a kilometry velice pěkné...  :D

- budíky z coupe s chrom.rámečky a ukazatelem teploty a množství oleje + ostatní samosebou...

- brzdová kapalina ATE blue POWER 

- přetěsněna víka ventilů a olejová vana - motor je hezky suchý zvenku  :D a zespodu

- rozpěrná tyč na předních tlumičích - z coupečka

- původně 16" alu z 307 s 20mm podložkami a gumami nankang ns-2r - lehce závodní pneu se super vlastnostmi 

nyní 17" challengery s 25mm podložkami kvůli brembům a zimní pneu ( původní DOTZ 17" mi ukradli...) , takže ještě musím shánet jednu sadičku na léto ....  :( - snad dopadnou R16 Et12 z coupe.

- vzadu na kufru origo decentní křídlo v barvě

- nové blatníky, nárazník, mřížka, kapota, podběhy s lištami místo blinkrů z face 406 . Vše konečně v laku...  ;)

- teď akorát nové koberečky a nějaký srandičky.... na Vánoce :-)

Připravované kravinky :

- výměna stabilizačních předních tyček (během ledna)

- výměna pouzder stabilizátoru (během ledna)

- chip ř.j. (během ledna) - NELZE !

- sehnat pěknou sadu kol 16" co půjdou bez podložek a budou to asi límcáky - nebo R16 orig z coupe  ET12 R16 z coupe sou doma.

- čalounění zespodu kapoty

- vyřešit komplet výfuk (udělat průchozí KAT místo jen vykuchaného) a pár tlumičů, at to je slyšet, ale ne moc... - Nyní jen roura od předu dozadu 76mm a jeden koncový tlumič - možná dodělání klapky na výfuk...

- výměna brzdových hadiček (sehnat z coupe delší kvůli brembum... těm origo to nedělá dobře - jsou trochu kratší...)

- vyřešit lehké sáknutí servo hadic...

- repase předních brzdičů

- výměna čepu řízení

- přidělat lízátko z ESPACE (už mám, jen přidělat a trochu oživit)

- postavit muziku - už mám, ale není čas...   :D  :D  :D  (jen subáček do kufru se zesíkem a kapacitorem... + zadní repro)

- výměna jednoho lanovodu ... Prostě bolest 406tek....  :o

- dodělání chladiče oleje  - celý set .... Ten olej trochu trpí na dálnicích například... Nedej bože při jízdě po okruhu  :) - nyní v řešení !

- rozlěštění zbytku auta, kde není nový lak a rozstřik... až po zimě nejspíš...

- asi dodělání tempomatu - z origo 

- sehnání jiných sedaček - stejných předních ptž nevyhřívaj - dečky budou na kaši , nebo to nechat opravit... - našel jsem ve skladu dečky.. ...takže až budeš čas tak se to udělá ;)

- sehnat jiné přední tlumiče - sportovní

- výměna zadního uložení stabilizátoru

Jak to zkrátit ? :-)
Auto má i s nájezdem km super motor - má sílu a krásný zátah včetně super zvukového projevu.
Spotřeba je únosná- cca 9litrů a to s ježděním po městě a podobně - rozhodně se ale nesnažím docílit nejmenší spotřeby - proč bych si asi jinak pořizoval 3.0 V6 . Liju N95 nebo lepší + aditiva. Výkon papírový není nikterak závratný - 140kw , srovnatelný na 100procent s novějšími 3.0V6 152 a 155kw ve 406 4 407. Díky manuálu je jízda uplně o něčem jiném a výkon je tak lépe využitý, není to prostě takový komfort  :D 

Sice to není v kůži, ale jelikož jsem ji měl v jiné 406 ,tak po ní už netoužím. Jinak je zde klima,výhřev sedadel,abs, imobilisér s kalkulačkou :-) , roletka zadního skla, CD měnič, tuhost sedadla, super zamykání.....,a další věci - bohatě stačí na delší cesty .
Auto jsem si pořídil jako víkendovku a auto na dlouhé trasy.
Auto hned topí i bez nezáv.topení a klima na max vymrazí auto  :) 
Zatím jsme maximálně spokojený . Jen je potřeba pravidelně auto udržovat.  :roker 

Toť asi vše k mé lásce   :mad:   :D   :papa 

post-46816-0-75705400-1452375997_thumb.j

post-46816-0-63975500-1452376017_thumb.j

post-46816-0-21571900-1452376073_thumb.j

post-46816-0-18594500-1452376134_thumb.j

post-46816-0-19804400-1452376171_thumb.j

post-46816-0-30890200-1452376254_thumb.j

post-46816-0-98936500-1452376277_thumb.j

post-46816-0-36141900-1452376302_thumb.j

post-46816-0-24354000-1452376338_thumb.j

post-46816-0-06979400-1452376366_thumb.j

post-46816-0-32590700-1452376409_thumb.j

post-46816-0-11819400-1452376451_thumb.j

DSC_0416.jpg

Edited by Carlo

Ale třeba ještě uvidím... kdyby z 607, tak bych si koupil nový... Cena někde kolem tisícovky.

Tak mě se to z ESPACE líbilo... ze 607 je takový decentnější a z cupry se blbě shání a je drahý.... Tohle z renaultu je zase gumový skoro a hodně ohebný :-)

Necituj přímo předchozí příspěvky! Děkuji

Edited by minimaxa

Děkuji, právě proto jsem chtěl sedan V6 v manuálu, protože jich moc není a na silnici je to dokonalý sleeper :mrk  . Přišlo mi už zbytečný honit se za výkonem u slabých motorů.... Lepší koupit už silný motor než sypat někdy i statisíce jen na úpravu obyčejného agregátu.... A hlavně už jsem chtěl zase benzín... Nafta není špatná, ale není to na závodění :)  . Objem se špatně nahrazuje...  :)

Edited by Carlo

Carlo : hlavně máš výhodu, že to auto měl člověk který toho udělal docela dost takže máš hodně vecí z krku.. :)

Jinak nafta má obrovskou výhodu, že to žere málo.... osobně mám doma oboje a vím co který auto umí. :)

No teda barevny je to dle fotek pekne a prace na tom je (a bylo) taky mazec hodne .... Jinak to sani mam podoibny nebo mozna stejny jen ne pres mlhovku :)

PS.: doporucuju fotky max 640*480 dal jsem si to na fullscreen a stejne jsem musel vsude scrollovat ..

No tempomat bych chtěl do budoucna... Palubní PC to asi nemá i když dneska při těch zkratech s baterií se na mě ten diplay rozsvítil vším co umí  :D  :D  :D . Chtěl bych origo rádio kvůli měniči a páčce... 

John : No však proto jsem si to pořídil, protože tam je kus práce na tom autě uděláno, takže sem tam nějakej ten detajlík jen pořešit a konečně mám auto co mi vyhovuje po všech stránkách a můžu si ho už jen mazlit... V blízkých časech se ho nehodlám zbavovat ani za nic  :bojim  , doufám že už u mě vydrží i kdybych si pořídil další auto   :)

Tak příprava tam na to v podstatě je... Jen jednotku a pár čidel pod pedály,  jednu vakuovku :D  a páčku a můžu drandit   :D  (v podstatě jen přehození z jiného staršího V6 )   :mrk

John : právě, má to elán, kterej už dnešní auta nemají a nebudou mít.. už jenom kvůli menším a menším motorům... 

Třeba jako máme na firmě 508 GTI full výbava , jako svezení pěkný ale to je tak všechno...  Stejně to je jenom v automatu a 150kw u mě vypadá teda jinak :-D . Ale komfort super... I když na full 607čky třeba 2,7hdi to komfortem stejně nemá :)  . 

Nic není co bývalo, tak to bude vždycky  :D . I když by se mi teda do budoucna líbila C5 full s 3.0 HDI :roker   :mad:  .