Jump to content

Dveře

Ondra999

Recommended Posts

Ahoj.

Jeden král silnic to na sněhu neubrzdil a zbořil mi komplet levé přední dveře.

Sháním náhradní. V jednom vrakáči mi po tel. řekli, že modely 405 po faceliftu mají jiné panty.

NEvíte zda je to pravda? Chtěl jsem vzít dveře z r.v. 94 píšou že pasují na modely 87- 96.

Ale nejsem si teď jistý jestli to tam pásne?

Díky za radu.

Marcel: Prosim tě, netušim, kdy přesně přišel ten přelom, já měl vždy jen nové modely a tam byly všechny sejné. Lišili se jen zapojením elektriky, kdy některý z roku 92 měly ještě třeba elektriku ve dveřích po staru, takže když jsi měl vypnuté zapalování a otevřel jsi dveře, šli okna zavřít, u čistokrevnýho novýho modelu to nejde.
Ty dveře jsem jen koukal na kámošovou Mi16 a byly jiný v pantech, ale on má rok 87, takže jedna z těch prvních.

Marceli, Marceli, jak dlouho tu jsi? Vždyť je to tu popsané nejmíň 100x :) Přelom malých / velkých pantů je někdo v r.90, nedá se to brát podle modelu, je to někde do výrobního čísla - od výrobního čísla. Zhruba rok před nástupem nového modelu pak přibyla trubková výztuha, ale taky kupodivu ne úplně vždy. Jinak panty jsou u 405 orig. z výroby vždy vařené na obou stranách, jak na kastli, tak na dveřích. Bez výjimky. Pokud někdo máte panty na šroubech, byly měněné dveře po bouračce v autorizáku, dodávkou orig. dílu jako náhrady. Na vrakovišti takové dveře pravděpodobně nenajdete.

To s tou trubkovou výztuhou můžu potvrdit a fakt to není pravidlem, měl jsem 1.6 93 a neměla ji, Mi16 93 ji měla, takže jsem si dlouhou dobu myslel, že je to podle výkonu motoru a elhle po pár letech jsem narazil na 1.4 tušim rok 93 a ta výztuhy měla. (podotýkám že jsem si na 100% jistej že obě auta 1.6 i 1.4 určitě bouraný nebyly ;) )

Mef: Dík za vysvětlení

oddie: Nějakej pátek už tu jsem, ale nikdy jsem zatím dveře na 405 neřešil. Že jsou panty navařené vím, to jsem si všimnul hned, ale že byli dva typy jsem nikdy nehledal, protože jsem to nepotřeboval... :-)

• 2 weeks later...

No ono jestli se nepletu, tak i rozdíl mezi novým a starým modelem je i v umístění vnitřní kliky dveří, zamykání a snad i kliky oken, nehledě na to že tapeci jsou jiné a tudíž nezaměnitelné

Pleteš se - teda v polovině věcí :D Kliky mají jen jiný dizajn, ale umístěný jsou stejně, zámky a kličky oken jsou taky na stejnym místě. Ty dveře se nezměnily konstrukcí, ta byla pořád stejná, jen se změnily panty ;)

A jen pro zasmátí, kdysi jsem přivezl megabastl, kterej měl novou kastli, novou palubku a do toho na dveřích starý tapce :D

post-16339-0-36413300-1454236304_thumb.j

Edited by Mef

Joo tapce byly kožený, ale aby to dosedalo na vývod vzduchu z palubky tak tam byla nějaká šílená hmota :D Střep to byl děsnej, když jsme to brali, tak to nemělo ani přední kola, ani motor a zrzavá rakovina divoce bujela. Bralo se to tenkrát jen kvůli interiéru. Kožený sedačky a LeMans palubku mám ve své 405, jen k tomu ještě přibyl volant ze 406coupé a hlavička fofrklacku černá s chromem z 207 ;)

• 4 weeks later...