Ondra999 Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Ahoj. Jeden král silnic to na sněhu neubrzdil a zbořil mi komplet levé přední dveře. Sháním náhradní. V jednom vrakáči mi po tel. řekli, že modely 405 po faceliftu mají jiné panty. NEvíte zda je to pravda? Chtěl jsem vzít dveře z r.v. 94 píšou že pasují na modely 87- 96. Ale nejsem si teď jistý jestli to tam pásne? Díky za radu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 dle SB jsou panty jine - ale jdou normalne odsorubovat a prehodit jen dvere Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasi Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Panty přehodit nejdou - jsou navařené a ta změna je cca rok 1990, tedy nejde to rozlišit na starý a nový model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 navarene na kastli na dverich jsou 2 srouby ne ??aspon SB to tvrdi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ondra999 Posted January 10, 2016 Author Share Posted January 10, 2016 Kasi má pravdu je to navařené jak na kastli tak na dveřích takže potřebuju dveře i s navařenými panty. NEbo to tam nějak nabastlit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 (edited) Nic nebastli, v životě to netrefíš na milimetr přesně a pak ti bude okolo profukovat Radši sjeď vrakáče a kup ty správný Edited January 10, 2016 by Mef Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel505 Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 Hlavně povolit ten šroub v pantu, to je někdy problém... Mef: Takže se to změnilo v průběhu starého modelu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Marcel: Prosim tě, netušim, kdy přesně přišel ten přelom, já měl vždy jen nové modely a tam byly všechny sejné. Lišili se jen zapojením elektriky, kdy některý z roku 92 měly ještě třeba elektriku ve dveřích po staru, takže když jsi měl vypnuté zapalování a otevřel jsi dveře, šli okna zavřít, u čistokrevnýho novýho modelu to nejde.Ty dveře jsem jen koukal na kámošovou Mi16 a byly jiný v pantech, ale on má rok 87, takže jedna z těch prvních. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Marceli, Marceli, jak dlouho tu jsi? Vždyť je to tu popsané nejmíň 100x Přelom malých / velkých pantů je někdo v r.90, nedá se to brát podle modelu, je to někde do výrobního čísla - od výrobního čísla. Zhruba rok před nástupem nového modelu pak přibyla trubková výztuha, ale taky kupodivu ne úplně vždy. Jinak panty jsou u 405 orig. z výroby vždy vařené na obou stranách, jak na kastli, tak na dveřích. Bez výjimky. Pokud někdo máte panty na šroubech, byly měněné dveře po bouračce v autorizáku, dodávkou orig. dílu jako náhrady. Na vrakovišti takové dveře pravděpodobně nenajdete. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 To s tou trubkovou výztuhou můžu potvrdit a fakt to není pravidlem, měl jsem 1.6 93 a neměla ji, Mi16 93 ji měla, takže jsem si dlouhou dobu myslel, že je to podle výkonu motoru a elhle po pár letech jsem narazil na 1.4 tušim rok 93 a ta výztuhy měla. (podotýkám že jsem si na 100% jistej že obě auta 1.6 i 1.4 určitě bouraný nebyly ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel505 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Mef: Dík za vysvětlení oddie: Nějakej pátek už tu jsem, ale nikdy jsem zatím dveře na 405 neřešil. Že jsou panty navařené vím, to jsem si všimnul hned, ale že byli dva typy jsem nikdy nehledal, protože jsem to nepotřeboval... :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KingSpade Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 No ono jestli se nepletu, tak i rozdíl mezi novým a starým modelem je i v umístění vnitřní kliky dveří, zamykání a snad i kliky oken, nehledě na to že tapeci jsou jiné a tudíž nezaměnitelné Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmartinkovic Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 405 po fl mali desing 605. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 (edited) No ono jestli se nepletu, tak i rozdíl mezi novým a starým modelem je i v umístění vnitřní kliky dveří, zamykání a snad i kliky oken, nehledě na to že tapeci jsou jiné a tudíž nezaměnitelné Pleteš se - teda v polovině věcí Kliky mají jen jiný dizajn, ale umístěný jsou stejně, zámky a kličky oken jsou taky na stejnym místě. Ty dveře se nezměnily konstrukcí, ta byla pořád stejná, jen se změnily panty A jen pro zasmátí, kdysi jsem přivezl megabastl, kterej měl novou kastli, novou palubku a do toho na dveřích starý tapce Edited January 31, 2016 by Mef Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel505 Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 Tapecy kožený? Pak bych to jedině chápal, aby to sedělo k sedačkám... Jinak pěkný kousek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 Joo tapce byly kožený, ale aby to dosedalo na vývod vzduchu z palubky tak tam byla nějaká šílená hmota Střep to byl děsnej, když jsme to brali, tak to nemělo ani přední kola, ani motor a zrzavá rakovina divoce bujela. Bralo se to tenkrát jen kvůli interiéru. Kožený sedačky a LeMans palubku mám ve své 405, jen k tomu ještě přibyl volant ze 406coupé a hlavička fofrklacku černá s chromem z 207 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel505 Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 Takže jsi měl docela zajímavý unikát. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KingSpade Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 A že já když zkoušel ze starého modelu tapeci na nový, tak mi neseděly. Asi jsem udělal něco špatně. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts