Sniper17 Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Zdravím mám problém a to že když jedu a dám neutrál tak auto začne hučet rezonuje to po celém voze,když je v tahu je to o.k na straně spolujezdce je trochu v háji čep ramene tak mě napadlo že to bude asi tím ale když jsem ho koupil s tím že to tedy udělám tak mě zaskočilo že nemá závit ale v rameni je nalisován dá se to bez nějakého stahováku sundat ?? předem děkuji za rady Jirka 106 1999 37kw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 sundej rameno a zajdi do nejbližšího servisu, nebo tam, kde mají lis--není to drahé přelisovat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper17 Posted January 9, 2016 Author Share Posted January 9, 2016 oki díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Není rezonance od výfuku? Nedotýká se někde karoserie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper17 Posted January 9, 2016 Author Share Posted January 9, 2016 to jsem koukal ale všude je dost velká mezera,právě mě napadlo že když to není v tahu tak díky tomu čepu začne jakoby hučet jde to i malounko do volantu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirekdoda Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 (edited) Sniper17: pokud ti ten zvuk připadá, jako když posunuješ těžký stůl po dřevěné podlaze, máš málo oleje v převodovce. Může se to projevit i při brždění motorem. Tenhle problém se mi podařilo vyřešit na dvou Citroenech Saxo 1.1 jednobodový vstřik ročník 96 a 98 dolitím oleje do převodovky. Tyhle převodovky budou stejný. Edited January 12, 2016 by Mirekdoda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper17 Posted January 13, 2016 Author Share Posted January 13, 2016 jj tak nějak to zní každopádně díky za radu zítra se na to vrhnu a dám vědět Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myšut Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 (edited) čep je statická věc ,netočí se , nemá co hučet. http://www.citroenclub.eu/forum/download/file.php?id=788 Edited January 13, 2016 by myšut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper17 Posted January 13, 2016 Author Share Posted January 13, 2016 já právě myslel že když to není v tahu tak díky čepu by bylo kolo třeba v jiném uhlu a proto hučí sice je to asi blbost ale napadlo mě to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myšut Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 (edited) čep je zaražený v těhlici, ten staticky drží rameno a celou konstrukci nápravy ,jinak ti vyjede ven poloosa... , Záběr motoru drží nosné silenbloky nad pravým kolem - takové dorazy , a držák převodovky pod baterkou a zespod kdesi na bloku. To co myslíš - by muselo chodit celé rameno - vymačkané uložení nebo utrhlé , a to by chodilo dopředu dozadu,s tím by se nedalo jezdit....to by vyškublo poloosu z diferáku . Zažil jsem na podvozku Zx Xsara 306 ,že se vymačkalo objímkové uložení toho čepu ,je to jak 3prst, trn drží takové svorky .Když jsuo zvadlé,strhané .- neudrží ten čep a to lítá celé auto ....s tím se taky nedá jezdit.to jsou kopance jak kráva, to lítá volant... Edited January 13, 2016 by myšut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper17 Posted January 13, 2016 Author Share Posted January 13, 2016 ja myslel že to co píšu je blbost každopádně díky za vysvětlení Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koki Mercury Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Na našem berlingu jsme měli podobný problém zařazeno ok, po vyřazení hukot a bylo to špatný lozisko na spojce... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper17 Posted January 14, 2016 Author Share Posted January 14, 2016 jj je to ložisko dnes mi to jeden servisák potvrdil takže rovnou celá nová a snad už bude klid Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts