Multivitam Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 (edited) Zdravím vespolek V létě sem si koupil 307 sw hdi 79kw... dlouhodobá spotřeba byla dle palubáku 5,6 real byl 6,2 ale auto se mi rozpapalo jezdím s lehkou nohou a spotřeba na dálkové trasy Karviná- Týn nad vltavou po dálnici tempomat na 110 km/h, dle palubáku 4,8 spotřeba real 6,6l a jízda po okresce 8km do práce palubák píše 5,4 a real je 9,3! auto nemá žádné problémy, nekouří, nic nehlásí, tah ma jako zamlada turbo zabírá normálně. Diagnostika v Peugeotu taky nic nenašla, kola nijak nehučí. Jinak podotýkám že beru jen na shell, plnou 65l a najedu 850-920km tak kde je chyba? Edited January 8, 2016 by Multivitam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 chcije ti toneni mozny aby si mel taky rozdil PP vs. Realkontrola hadicek jestli ti je kuna neprokousala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Multivitam Posted January 8, 2016 Author Share Posted January 8, 2016 Tak to by kolem auta musela smrdět nafta, ta nesmrdí ani sem nepozoroval nějaky flek na parkovišti když stojím na volnoběh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 Z kontrolovat palivovou soustavu (hadičky) a to i při nastartovaném autě, zdali někde není únik. Předpokládám, že nafta není cítit. Taková maličkost, a co vzduchový filtr, kdy byl měněn? Pokud se bere nafta na čerpací stanici Shell, tak to neznamená, že je 100% kvalitní. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJEENNDDAA Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 Filtr měněn nedávno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Multivitam Posted January 8, 2016 Author Share Posted January 8, 2016 vzducháč s olejem takže cca 6500 km z5. Jo neznamená že nafta je kvalitní ale tankuji u více shellek a spotřeba mi roste od léta jinak na autě je vyměněn ventil na turbo, váha vzduchu, čepy, převodka řízení, olej v převodovce, 2xgeomka a spousty dalšího Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3pepkech Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 Pokud najedes na 65l 920km tak to neni 9.3, ale udelej vzduchac, dohustit gumy, obecne v zime jde spotreba o neco nahoru i u myho. Leto 6 zima 6.5 ale neplizim se. A hlavne 8km do prace v zime ty spotrebe neprida. Na Shell bych v zime nejel. Ale zalezi kdo ma jaky zkuseosti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 (edited) natankuj menej a porovnaj znova spotrebu a vratil by som povodnu vahu vzduchu ak bola menena len preventivne Edited January 8, 2016 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Multivitam Posted January 8, 2016 Author Share Posted January 8, 2016 to máš pravdu že 65l /920km je cca 7l jenže jezdím převážně dálkové trasy tzn 800km dálkovách 2x400 Tarviná-Týn a 16x 8km do práce. a vzducháč je čistý najeto 6500km měněn někdy v srpnu, a spotřeba byla i na druhé letní sadě kol. Zimáky mám 16" sawa eskimos3, letní 17" barum. kola nahuštěné a auto fakt nehoním jedu do práce max 80. na jakou naftu mám teda jezdit? aby mi 100% nezamrzla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 vif zimni do jakekoliv nafty ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Multivitam Posted January 8, 2016 Author Share Posted January 8, 2016 Váha byla měněna z důvodu že původní hlasila chybu to mělo auto najeto cca 199 000, teď má 207 500... Tankoval sem i mín najel sem 140km a dobral do plna ve městě to bylo těch 13l a vím že na plnou najedu právě těch 850-920 km. Sleduji to posledních cca 4000km. Přitom při koupi to bylo víc jak 1000km na nádrž Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 a vahu si jaku daval nejaku noname ? starline a podobne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Multivitam Posted January 8, 2016 Author Share Posted January 8, 2016 (edited) Váha byla z auta kterému se rozsypaly ventily a majtel ho rozprodával na díly.. takže použitý díl ale i na ni sem jezdil a nežralo to.. a kdyby byla váha v haji tak by musel jít černý dým když tomu šlápnu ale nic.. je čisto Edited January 8, 2016 by Multivitam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave_k Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 (edited) Tankujeme ONO (zima, léto) bez vif a nebyl nikdy problém. Spotřeba 4l/100km (1,6Hdi 206SW). Edited January 8, 2016 by Dave_k Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 skontroluj kolesa nahustenie dalej ci sa tocia volne ci to to nepribrzduje napr rucna brzda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 A rozměry pneu dle výrobce = TP. A nafoukat o trošku více skrze dálku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Multivitam Posted January 8, 2016 Author Share Posted January 8, 2016 pneu dle výrobce i rozměr, točí se volně...to mi zjištovali tedka v prosinci v Peugeotu ale dle jedné soukr. zprávy mám sehnat jinou váhu.. dát ji tam a pojezdit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Multivitam Posted January 18, 2016 Author Share Posted January 18, 2016 Záhada rozluštěna, je to opravdu vahou vzduchu, o víkendu mi půjčil ze svého auta JJEENNDDAA kterému tímto díky. Palubák začal psát spotřebu cca 6,2 a po ujetí 200km se mi vlezlo do nádrže 10,5l nafty. No ale musel sem jí vrátit a dnes zase spotřeba 7/100 palubák píše 5... Takže další otázka jakou váhu a kde sehnat originál v Pežotu 4700,- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmartinkovic Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Myslim ze ked ju budes potrebovat tak ju kupis ci stoji 2000 alebo 4700. Napis Badisakovi, typ model, motor, a da ti ponuku, ma celkom dobre ceny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Siemens VDo jedine tuto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts