mikysedliste Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Ahoj poslední dobou sem si všiml že mi po vypnutí motoru necvaká EGR,diagnostika hlásí : Počítač motoru:trvalá závada.Elmag.ventil ventilu EGR Test čištění při vypnutí zapalování neuspokojivý. Ten egr se čistí elektronicky nebo podtlakem ? Abych věděl na co se zaměřit,jinak mám egr off tak by mi to ani tak nevadilo ale prostě nemám klidný spaní když je závada v diagnostice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baffy Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Ovládanie je elektrické. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Judes Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Keď máš odstavený EGR ako píšeš, ako ti mohol cvakať . EGR off je zdemontovaný samotný ventil, otvor zablendovaný a soft upravený. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikysedliste Posted January 7, 2016 Author Share Posted January 7, 2016 Tak pokud vím tak egr off se dělá tak že normálně zůstane na motoru a jen se upraví soft tak aby se neotvíral atd. a zaslepit se může a nemusí já ho zaslepenej mám. Off ho mám cca 3 měsíce a do ted normálně cvakal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
straki007 Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 Jojo. Je nekolik spusobu jak ho vypnout. vypnuti tkzv hysterezni mapy kde se behem jizdy egr neotevre ale proces cisteni zustane. Pak vypnuti hys.map + filtrace chyb kde muze ventil zustat taky odpojeny od konektoru. A prasacky spusob je vypnuti chyb ohledne odpojeneho egr ale u motoru s elektrickou klapkou nastava problem jeji zavirani kdy se motor muze dusit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steve Wonder Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 Ahoj mam problém při držení stálé rychlosti jakékoliv tak to cuká takový jako (jeduuuuu nejedu jeduuuu......) i při zastavení zahřátého auta takové kolísání a dnes jsem při chodu motoru odpojil kabel EGR a přestalo kolísání pri jízdě jsem to nezkoušel... co to děla když jsem to odpojil... co je tedy za problém ? když jsem měl V6 XFZ tak jsem trochu věděl co a jak ale toto mam 2 měsíce tak nevím co mam čekat a dělat.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steve Wonder Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 (edited) A za další otázka jak jsou dvě klapky ovládáné skrze podtlak jedna do které jde z IC tak chodí bez problému a ta druhá klapka cvaka když jí chci otevřít je to správně? https://youtu.be/vrke7n7xD-o viz odkaz podle mě je to K.O. Edited May 8, 2017 by Steve Wonder Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts