Pe.Tr Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 (edited) řeším to do našeho domu, ale spíš dám ,už se mi to tu dost osvědčilo, na zkušenosti těch co to mají a používají . zajímámě jestli máte něco v pronájmu nebo koupeno vlastní , hrubost filtrace, samozřejmě pořizovací cena a cena filtru a kolik vody umí přefiltrovat. jestli máte filtrování již od měřáku nebo jen pod dřezem. chci hlavně filtrovat vodu k pití a vaření ale filtr kvůli vodnímu kameni k vodoměru takz zvažuji. tvrdost vodz je tu velká a je dost přemineralizovaná či jak se to říká. díky za postřehy k věci naše spotřeba vody za měsíc je 11-14m3 z toho 80% tipuju koupání,praní, mytí, 20% konzumace Edited January 7, 2016 by Pe.Tr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Šalda Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Tohle téma budu sledovat, taky máme doma tvrdou vodu z naší soukromé vesnické vodárny. Ten filtr na vodní kámen je co? Já se asi před rokem dívat na nějaký ty domácí vodárny, ale to je nějakých 10 tisíc plus práce, možná je to normální cena ale pro mě je to hodně. Chci to hlavně na koupání, máme všichni po koupeli pěkně suchou kůžu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pe.Tr Posted January 7, 2016 Author Share Posted January 7, 2016 domací vodárnu s filtrem na nečistotz řeším taky ale tady mi jde vzloženě o filtraci vody např uhlíkem k pití. variant je spousta ale... např. http://www.fontana.cz/kohoutkova-plus/vyhody-vodovodniho-filtru-purimaxi-0 nebo http://www.filtrovani.cz/vodni-filtry-dionela-dusicnany.php a mnoho dalších Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 (edited) Tyjo, to je něco. Po pár měsících koukni dovnitř, jestli není voda "oživená" - odborný výraz pro mikroorganismy - jinými slovy to tam žije - hnije. Viz např. některé splachovače, kde stojí voda a jsou pokryty takovým rosolem. Od koho bereš vodu? Z vlastní studny, nebo z vesnického vodovodu (kdo ho provozuje?), nebo z městského? Jde jen o to, aby sis nepohoršil tu dobrou vodu, kterou piješ teď. Případně si zajdi na vodárnu, od které máš vodu, a zeptej se na to hlavního technologa. Mně se tady nechce, a ani neumím všechny argumenty. V podstatě co bys chtěl odstraňovat: - mechanické nečistoty? - bakterie? - chemické látky? Fakt si raději promluv s odborníkem (ale ne s tím, kdo ti chce prodat ten filtr). Děláme pro vodárny elektroniku, hodně vodárenských objektů znám a vím, že jsou v pořádku. A přídavný filtr, kde se bude voda zdržovat - stát - to rozhodně nezlepší. Filtr je fajn pro toho, kdo ho prodává, je to tržba, obrat, zisk. Edited January 7, 2016 by P607Olda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor Who Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 (edited) Tohle resim taky. Mame mestskou vodu, trochu tvrdsi, ale v je v ni hromada bordelu. Kazdou chvilku zanesena sitka v bateriich. Takze na hlavni privod dam asi nejaky zakladni set filtru a na odbocku ke drezu i uhlikovej filtr. Jen jsem nikde nezjistil, jakou maji filtracni vlozky zivotnost. Takze tohle tema budu taktez sledovat. Odesláno z mého SM-T211 pomocí Tapatalk Edited January 7, 2016 by Doctor Who Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pe.Tr Posted January 7, 2016 Author Share Posted January 7, 2016 proto spis hledam prutokáč a ne zasobnik.ale tak i tak bz tam ta voda nebyla dlouho. jde mi o chemické slozeni, jsem odmala zvyklej pit vodu y kohoutku (v ostrave) tadz v nera je to hnus, chuti i vuni , ale je to oblasti a samo tvrda jak prase plus stare roury , tata umi zmerit vodu,kvalitu a řekl mi a i ukazal ze voda z řádu je tvrdší a kvalitou horší než hrubě přefiltrovaná voda z labe co mi spolana čerpadlem žene přes pozemek do zahradkářské kolonie a zalivame tim zahradu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dano406 Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Ano filtrují to moje ledviny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Voda se filtruje u profi zařízení kterým hrozí usazování vodního kamene ve vysoké míře (Kavovary v restauracích, pračky v prádelnách atd), filtruje se proto aby se voda odvápnila a změkla, filtru sa také říká změkčovač vody. U kávovarů to ovlivní i vyslednou chuť kávy Doma bych to viděl asi trochu zbytečný, ale když někteří neví co s penězi tak to mají i doma a poradí druhým jak je to super aby si to taky koupili. Pak ti to i prodejce doporučí a všichni jsou spokojeni Nevim proč bych já dával filtr k vodoměru kvuli vodnímu kameni, vodoměr je dodavatele, tak ať si tam dá on něco Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 pokud je potrubí staré a uvolnuje se z něj nějaký mechanický bordel, tak tyto filtry mají smysl , jinak bych to neřešil http://www.aquaphor.cz/filtry-na-mechanicke-necistoty?utm_source=sklik&utm_medium=cpc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
U3pist Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 (edited) Jaká je solnost a BSK ? Důležité je, co je zdroj vody - upravená městská (chlorovaná, ozonizovaná) nebo studna (podle geologických podmínek /písky, jíly/ a okolí - hnojená pole či chemičky apod.) A pak záleží, co chceš vlastně zlepšit: 1) změna tvrdosti vody chemickým složení 2) finalizace (blbé) pitné vody na téměř kojeneckou kvalitu //a případně i chemické složení (na jistotu)// Záleží zda chceš celkovou úpravu na vstupu do RD nebo jen finalizaci před kohoutkem. Ale jak vidím 3M, tak ty náplně budou asi dost drahý. Ať tak či tak, lze očekávat výměnu "patron" či přidání solí cca 1x měsíc, mikrobi jsou svině hlavně v horkém létě - to pak častěji. Hlavně to chce nenechat ji stát v trubkách tj. denně točit. Nejjednosušší je fyzikální předmagnetizace, která sice nezmění chem. složení, ale omezí vypadávání vodního kamene. Docela chytré je poskládat sestavu z úpravy technologických vod pro průmysl. Edited January 7, 2016 by U3pist Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adraj Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Ano filtrují to moje ledviny. a od té doby co mi našly kameny ji nepiju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChouLu Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 Napiš PPčkovi Má s tím bohaté zkušenosti a sežene ti i pořádnej filtr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rocada Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 Domácí filtrace pod dřez jsou na ...... Když tak automat na likvidaci tvrdosti,zápachu,železa,ale je třeba mít protokol z rozboru vody a dle toho navrhnout zařízení. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kveton Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 U nás je hodně tvrdá voda, tak jsem to musel vyřešit změkčovačem a po cca 3 měsících zkušenost super a lituju zatím jediného, že jsem do toho nešel dřív. Kouopil jsem změkčovat http://www.vitale.cz/zmekcovac-vody-bnt a před to filtr na bordel http://www.vitale.cz/vodni-filtr-sedimentacni Od té doby jsem nečistil rychlovarnou konvici, je stále jako nová, baterie se nezasírají, je to znát při sprchování, atd... a nevim jestli je to můj pocit, ale voda nesmrdí po chloru jak to bylo Jsou s tím teda spojené i náklady, musí se dokupovat sůl do změkčovače (cca 250kč za 25kg pytel) a po cca 10 dnech probíhá proplach změkčovače, což má vliv na spotřebu vody (cca 100-200l vody za cyklus) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medvěd Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 Kdysi se až tak úzkostně nedbalo o hygienu a filtrace všeho možnýho, přesto (nebo právě proto ?????) lidi (a hlavně děti) podstatně míň marodili a byli celkově mnohem odolnější. Dneska stačí, aby jeden kejchnul a půltřídy zalehne (samozřejmě s nadsázkou).Při mých cestách do Banátu jsem mnohokrát viděl, jakým způsobem tam lidé žijou i jak se případně léčí a věřte mi nebo ne, ale NIKOHO by tam asi pododobná myšlenka jako Pe.Tra ani nenapadla.Budeme-li se od všeho filtrovat, jsem přesvědčenej, že se stejně s nějakým tím bacilem setkáme, ale vzhledem k nevytvořeným protilátkám nás sejme daleko horším způsobem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vena garážmistr Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 Nevím tady u nás jsme měli vodu z obecních studní správce vodovodu dost dlouho tvrdil že je celkem OK pak najednou zjistili že litrová kapacita pramenů je ve špičkových časech spotřeby pod hranicí kapacity a že ani zvětšení vodojemu by nepomohlo tak zbudovaly připojení na Káranskou vodárnu a nevím od té doby mi přijde že ta voda v noci dost smrdí po chloru a když se koupu v noci po příchodu z práce tak my pak přijde že mám suchou kůži což se dříve nestávalo a ani si nepamatuju že bych na to trpěl. Možná je to tím že jak je upravovaná a v noci nebo nad ránem je minimální odběr tak jsou ty upravující látky koncentrovanější než přes den kdy je běžný odběr nevím. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel 307 Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 filtruji,ve filtrační konvici Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hafity Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 Mám jen předfiltr na nečistoty (podobný jako "kveton"), sítka jsem od té doby nečistil. Spotřeba cca 10 - 11 kubajzů měsíčně.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 Kdysi se až tak úzkostně nedbalo o hygienu a filtrace všeho možnýho, přesto (nebo právě proto ??) lidi (a hlavně děti) podstatně míň marodili a byli celkově mnohem odolnější. Dneska stačí, aby jeden kejchnul a půltřídy zalehne (samozřejmě s nadsázkou). Při mých cestách do Banátu jsem mnohokrát viděl, jakým způsobem tam lidé žijou i jak se případně léčí a věřte mi nebo ne, ale NIKOHO by tam asi pododobná myšlenka jako Pe.Tra ani nenapadla. Budeme-li se od všeho filtrovat, jsem přesvědčenej, že se stejně s nějakým tím bacilem setkáme, ale vzhledem k nevytvořeným protilátkám nás sejme daleko horším způsobem. Jenže tím problémem nejsou viry a bakterie, ale chemické s*ačky, které v tom Banátu jaksi neznají a nepoužívají, že? Chemická barviva, konzervanty, náhražkové sajrajty v prefabrikovaném "jídle" - TOHLE je ten zásadní rozdíl. Ne filtr na tvrdou vodu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MotoMoto Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 My filtrujeme vodu, ale pouze na pití a vaření kafe a čaje, takže do kávovaru a rychlovarky. Používám jen průtokový filtr co je v ledničce, jednou za půl roku ho vyměním a je to. Není to k vůli tvrdosti ale k vůli chuti. Je to zvláštní, ale máme prostě divnou chuť vody. A soused co je napojený na naši přípojku jí má OK, ale my máme nové plastové potrubí a má to takovou divnou příchuť a ten filtr to odstraní. Nevím čím to je. Jinak na vaření a vše ostatní používáme normální z kohoutku. Jen je paradox když napouštím do rychlovarky vychlazenou vodu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.