podgy4 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 (edited) Ahoj klubáci, mám problém s jednou 406, 2.0hdi motor ¨RHZ 80Kw.Z ničeho nic přestala jezdit dopředu.Když zařadím 1.stupen a chci se rozjet tak chcípne.Dá se s tím akorát couvat.Neví někdo, čím by to mohlo být?Předem díky za rady Edited January 6, 2016 by MJSytic Upraven název - 2.0HDI toho moc nerekne ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 tak to je super závada Jiný kvalt dopředu jsi zkoušel? Dá se rozjet i na dvojku, trojku, s trochou citu. Jestli to bude taky chcípat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
podgy4 Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 Zkoušel a nejde.Ale už jsem na to asi přišel.Kabeláž od řídící jednotky má spousty narušených drátů, mezi nimi i kabeláž od vstřiků.Myslím si že to bude ono.Jenže kabely od vstřiků se nesmí letovat, tak nová kabeláž Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferinko2 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Čo má kabeláž spoločné s rýchlostkou,keď je to manuál? Máš tam zasunuté 2 kvalty naraz,v tom je asi problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 nebude to spíše mechanická závada? podle mě určitě Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
podgy4 Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 Čo má kabeláž spoločné s rýchlostkou,keď je to manuál? Máš tam zasunuté 2 kvalty naraz,v tom je asi problem. Je to celkem jednoduché.Když řadím zpátečku, motor se vyklání dopředu.když řadím jedničku, motor jde dozadu.a kabely se hýbou, nemluvně o tom, že spodní silentblok motoru je uplne ko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
podgy4 Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 ono stačí jen trošku zatahnout za svazek a motor zhasne úplně stejným způsobem jako přes tu jedničku.Zapoměl jsem napsat že když zařadím jedničku tak a chci se rozjet tak morot nechcípne z důvodu že by se zadusil, nebo že by nemohl ale chcípne jako kdybych vypl klíček Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 tos měl napsat hned Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myšut Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 (edited) Je to celkem jednoduché.Když řadím zpátečku, motor se vyklání dopředu.když řadím jedničku, motor jde dozadu.a kabely se hýbou, nemluvně o tom, že spodní silentblok motoru je uplne ko. když o tom víš,proč s tím nic neděláš...?trenuješ ho do SOKOLa....? Edited January 6, 2016 by myšut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
podgy4 Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 to není moje auto.Přijel s tím zamnou strýc že mu to nejde ani nastartovat.mě to nějak chytlo ale nešlo nastartovat.proto jsem Vás žádal o pomoc. já měl také podezření na převodovku.Ale i tak děkuji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 (edited) kabelaz na vstrekovace pospojuj cokoladkama ak tam vidis prelamane, tymi kabelami vala tak 20 amper tak to by mal prezit aj ten cin a tie kable niesu ani tienene takze nemal by byt problem sa domnievam Edited January 6, 2016 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
podgy4 Posted January 6, 2016 Author Share Posted January 6, 2016 Jenže cínem jim upravim odpor a vstřiky pak budou blbnout, nebo ne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 pri takom priereze (hrubke tych kablov pochybujem ze sa zmeni odpor tych kablov vzdy tam namerias 0.000 nic ohma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MJSytic Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Je to celkem jednoduché.Když řadím zpátečku, motor se vyklání dopředu.když řadím jedničku, motor jde dozadu.a kabely se hýbou, nemluvně o tom, že spodní silentblok motoru je uplne ko. A já si do teď myslel, že motor jede pořád stejně, jen se kola točí na druhou stranu Nebo nevím, jak si to myslel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Motor se sice točí pořád stejně, jenže s celým agregátem vůči silentblokům hýbe směr otáčení výstupu - tedy poloos. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MJSytic Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Jo ták - díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myšut Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Z ničeho nic přestala jezdit dopředu.Když zařadím 1.stupen a chci se rozjet tak chcípne .......Přijel s tím zamnou strýc že mu to nejde ani nastartovat. ...mě to nějak chytlo ale nešlo nastartovat.... já mám pochopení pro takové strejce nebo dědouchy, taky mě občas krmí neřešitelnýma závada a nepojízdným autem...když totál kašlou na údržbu.Ale v tomhle co jsi psal , ..se neorientuju. Nafoť motor a to uložení,. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jitka+Jirka Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 ono stačí jen trošku zatahnout za svazek a motor zhasne úplně stejným způsobem jako přes tu jedničku.Zapoměl jsem napsat že když zařadím jedničku tak a chci se rozjet tak morot nechcípne z důvodu že by se zadusil, nebo že by nemohl ale chcípne jako kdybych vypl klíček v prvním řádku jsi přišel na závadu.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 ...Přijel s tím zamnou strýc... A jak to má k Tobě daleko? To si pocouval :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jitka+Jirka Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts