Jump to content

Vibrace při rozjezdu a nepříjemné zvuky na 1.,2. a 3. převodovém stupni

Srub

Recommended Posts

Zdravím, při zahřátém motoru na 1.,2. a 3. převodovém stupni jde slyšet ze střední části motoru jakoby o sebe něco dřelo, navíc při rozjíždění na jedničku se celé auto rozvibruje(před půl rokem měněny všechny 3 silentbloky).! Zvuky to vydává buď při konstantních otáčkách anebo při brždění motorem v rozmezí 1600-2100 otáček(při přidávání plynu to slyšet nejde) Při sešlápnutí spojky zvuky zmizí, komplet spojka je nová cca 4měsíce. Myslíte, že odchází převodovka ? Nebo v tom může být něco jiného.......

Jedná se o P307 1.6Hdi, 80kW.

Díky za názory!

V té době nic, spojka umřela při zpáteční cestě se severního polárního kruhu, ale převodovka žádné podezřelé zvuky nevydávala. To rachotění pozoruju cca měsíc a pomalu se to stupňuje.

Edited by Srub

chce to prostě na zvedák, kontrola oleje v převodech, točit oběma kolama, zda jdou nějaké zvuky od převodů, zda se kola plynule točí (ložiska v difer.), zjistit při stání, zda nevydává nějaké zvuky spojka atd., popřípadě zvednout na minimum--aby se před. kola otáčela-- a vyzkoušet s nastartovaným motorem při malých otáčkách, prostě tady to nezjistíme :)

Ložisko je měněné na 100%, dělal to švagr, tomu věřím a viděl jsem celou novou spojkovou sadu před montáží. A vlastně jsem měl v ruce i to staré.

Edited by Srub

• 6 months later...

Zdravím,

nechci zakládat nové téma ohledně vibrací tak to hážu sem. Začalo mi vibrovat řízení při stočení kol do leva ale dost razantně až se bojim že se něco utrhne.Nejvíc při rozjezdu při vyjíždění a mírně při přejíždění z pruhu do pruhu.Jen se obávám že to bude v servisu darda,tak jen na co se mám připravit.

Dík moc

Co treba lozisko? Je namahane nejvic v rejdu. Zvedni auto a zatoc kolem, jestli ti nehuci loziska. Zkontroluj prachovku na nem, jestli neni roztrzena. Pokud bude v poradku, tak sundej ten ocelovej pasek, co drzi prachovku na miste a zkus do ni natlacit loziskovou vazelinu. Pokud se to trochu zlepsi je nejvyssi cas na vymenu loziska. No a mozna jako prvni zkontroluj jestli kdyz das kola do rejdu, jestli ti pneu nedre o nejakej blbe upevnenej plast ze spoda auta. Kryt motoru, podbeh atd

Edited by petan307SW